Azok, akik azt gondolják, egy gazdag családban felnövő gyerek nem kap elég szeretet! Mégis, honnan jön ez?
Szerintem ez rettenetesen buta gondolkodásmód, és csak a szegények nyugtatják vele magukat.
Persze, én is láttam már olyat, hogy a gazdag szülő azt hiszi, azzal, hogy mindent megvesz a gyereknek, a szeretetet is elintézi, de szegényt is eleget láttam, akik nagyjából sz**nak a gyerek fejére.
Nemrég olvastam itt egy választ, onnan jutott eszembe. Saját példámon is tudom mondani, hogy azért, mert a szülők gazdagok, a szeretet sem marad el.
"mert volt pénzünk. De nem a fáról szedtük"
Dehogynem. Miből készül a pénz? Papírból. Hát a papír miből készül..?Na ugye :D
"Az en teoriam szerint, a szulok azert gazdagok mert rengeteget dolgoznak"
Ehhez mit szólsz kérdező?:-)))
Nem vagyok benne biztos, hogy pontosan ezt olvastad. Ha jól tippelek, az a bizonyos válasz arról szólt, hogy sokak hiedelmével ellentétben a gyereknevelés nem az anyagiakon múlik, és egy végtelenül primitív, sértő, elképesztően ostoba hozzászólásra reagált.
A szülői szeretet sem az anyagi körülményeken múlik. Aki szegény, annak meg sokkal égetőbb és fontosabb dolgai vannak, mint hogy ezzel "nyugtatgassa" magát. Szerintem konkrétan lesz@rja, hogy a gazdag szülő mennyi szeretetet ad a gyerekének, normális ember a saját feladataival foglalkozik, ez esetben azzal, hogy a lehetőségeihez mérten meg tudja adni mindazt a gyerekének, ami a boldogulásához szükséges. És ez nem feltétlenül mérhető pénzben:-)
Csak azt nem értem, hogy aki "gazdag" családból származik, szeretetet is kapott, az mit nyűglődik itt a GYK-n? Miért kell bizonygatnia, hogy ő gazdag, és ezen túl is mindene megvan?
És ha ilyen szerencsés, miért érzi szükségét annak, hogy belerúgjon egyet a nála kevésbé szerencsésekbe? Végül is az, hogy ki mennyire pénzes családba születik, csak szerencse kérdése, ő maga semmit nem tesz ezért:-) Vagy mégis előfordulhat, hogy empátiát nem sikerült magába szívnia a neveltetése során?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!