Hogy lehet így gondolkodni? Vagy más is csinálná így és én vagyok az, aki hülyén látja?
Sziasztok!
Ne haragudjatok ha hosszú lesz..
A szitu a következő: Egy nagy családi házban lakunk Anyum, Apum, nővérem lánya lent. Fent húgom, nővérem és a párja, én. A nővéremék bejelentették, hogy szeretnének egy gyereket. Az első gyereke más apától van. 2 kb max 10nm es szobában laknak. Az sem zavarja őket, ha én is és a húgom is itthon lakunk még(ha 10 évig 10 évig) ők akkor is itthonra akarják. Én úgy gondolom, hogy ha szeretnénk majd családot a párommal, biztos hogy külön.
15 éves voltam mikor született a lánya és rengetegszer nem tudtam aludni, suliban elaludtam, mert vagy jött a foga, vagy akármi. Természetesen megértettem nincs ezzel baj, de most megint kitesz ennek engem és a húgom. Most már nem sulizok, dolgozok reggel 6 tól...
Azt mondja, hogy nem fog albérletbe menni, mikor itthon is lakhat...Oké, de hogy? Alig férnek el. És közösen mi fent használjuk a fürdőt, konyhát. Nekem is és a húgomnak is van benti cicája.
Csak szerintem gáz, hogy így gondolkodik? Hogy nem érdekli a másik? És hogy a "csupaszpi**ára" szüli a másodikat is?
30 éves..
"Nem tenném ki a testvéreimet "ennek""
Ez semmivel sem tanúskodik kevésbé önző hozzáállásról, mint amilyennek a nővéredet tartod.
Egyiktek 19, a másik egy híján 20.
Nem, még mindig nem érted, csak sértődött vagy.
TE szeretnél félretenni, TE szeretnél macskát tartani, TE nem akarod a nővéred gyerekét kerülgetni.
A nővéred miért ne tehetné félre az albérlet összegét (vagy költhetné másra, ha tényleg elszórja, ahogy korábban írtad, ha a szüleid ezt elnézik neki)? A te macskád miért lenne fontosabb, mint az ő gyereke? Nem csak te kerülgeted őt, ő is kerülget téged.
Egy ekkora háztartásban mindenkinek alkalmazkodnia kell. Nyilván az fog elköltözni, akinek ez a leginkább a nehezére esik. Úgy néz ki, ebben a helyzetben te leszel az.
Másrészről ne hidd azt, hogy nem értelek meg, mert igen, az, hogy a meglévő gyereknek az anyukátok a gyámja, nagyon beszédes, és sokat elmond a nővéredről, de más gyerekvállalásába akkor sem lehet beleszólni.
Legfeljebb a szüleitek "tehetnék" helyre. Továbbra sem írtad, mennyire szállnak be a ház fenntartásába (anyagilag és természetben), mert ha "élősködnek", persze érthető lenne, ha a szüleid vagy sürgetnék, hogy álljanak a saját lábukra vagy keményebb feltételeket szabnának. De azt írtad, ezt nem akarják megtenni: ez vagy arra utal, hogy túl elnézőek vagy alapvetően elégedettek a jelenlegi felállással. Az, hogy anyukátok a már meglévő gyerek gyámja, számomra arra utal, az a nagymama ő, aki szívesen veszi az unoka jelenlétét, akár még örül is, ha újra baba lesz a háznál... Sose lehet tudni. Az emberek nagyon sokfélék. Van olyan ismerősöm, aki erőn felül segít az unokái körül (nem rámenős, szükség van a segítségére), és egészen kivirult tőle.
igazad van, merő önzés úgy gyereket szülni, hogy az előzővel sem törődött fikarcnyit sem.Szül még egy gyereket anyádnak ő meg éli világát, mint aki megtette dolgát. Itt nem egy egészséges több generációs családot látok ahol mindenki mindenkinek segítségére van, mert akkor nem adnék neked igazat.
Itt azt látom, hogy mindenkinek a nővérkének kell élnie és úgy érzi ő a világ közepe, így ez már egy nem egészséges család.Szóval neked van igazad, max annyit tehetsz hogy ennek hangot adsz anyádnál, de túl sokat ő sem tehet, mert hát az ember nem dobhatja ki a már meglévő és a leendő unokáját :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!