Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy lehet így gondolkodni?...

Hogy lehet így gondolkodni? Vagy más is csinálná így és én vagyok az, aki hülyén látja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ne haragudjatok ha hosszú lesz..

A szitu a következő: Egy nagy családi házban lakunk Anyum, Apum, nővérem lánya lent. Fent húgom, nővérem és a párja, én. A nővéremék bejelentették, hogy szeretnének egy gyereket. Az első gyereke más apától van. 2 kb max 10nm es szobában laknak. Az sem zavarja őket, ha én is és a húgom is itthon lakunk még(ha 10 évig 10 évig) ők akkor is itthonra akarják. Én úgy gondolom, hogy ha szeretnénk majd családot a párommal, biztos hogy külön.

15 éves voltam mikor született a lánya és rengetegszer nem tudtam aludni, suliban elaludtam, mert vagy jött a foga, vagy akármi. Természetesen megértettem nincs ezzel baj, de most megint kitesz ennek engem és a húgom. Most már nem sulizok, dolgozok reggel 6 tól...

Azt mondja, hogy nem fog albérletbe menni, mikor itthon is lakhat...Oké, de hogy? Alig férnek el. És közösen mi fent használjuk a fürdőt, konyhát. Nekem is és a húgomnak is van benti cicája.

Csak szerintem gáz, hogy így gondolkodik? Hogy nem érdekli a másik? És hogy a "csupaszpi**ára" szüli a másodikat is?

30 éves..

2015. nov. 12. 14:34
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
54%
ha dolgozol es othton laksz akkor te miben is vagy jobb mint a novered?
2015. nov. 12. 15:34
 12/34 anonim ***** válasza:
97%

Pl. abban, hogy nem szül a kis család nyakára két porontyot, hogy aztán ilyen törzsi neveléssel pátyolgassa az egész família.

Amúgy ha nem tetszik a rendszer és a szüleid hagyják, akkor el kell költözni amit én amúgy valószínűsítek, hogy nővérednek ez is a szándéka, mármint, hogy mindenki húzzon el onnan a búsba a fejős teheneket (szülőket) kivéve.

2015. nov. 12. 15:39
 13/34 anonim ***** válasza:
50%

szuljon o is.

Amugy meg el kell koltozni nem kell rinyalni. A tobbi meg a szulok dolga. Azok lehet orulnek is meg egy unokanak.

2015. nov. 12. 15:43
 14/34 A kérdező kommentje:

Nagyon jól látod utolsó. Ez a terve.

És tudom, hogy a költözés részemről a megoldás, de annyira bosszant az egész..

2015. nov. 12. 15:46
 15/34 anonim ***** válasza:
20%
Egy fokkal nem vagy jobb, mint a nővéred, úgyhogy nem tudom mire fel parrogsz. Plusz aki ez ellen szólhat és tehetne, az az anya meg az apad
2015. nov. 12. 16:15
 16/34 anonim ***** válasza:
85%
Valószínű a szülők meg örülnek,hogy közel vannak az unokák.Költözz el,ha neked ez nem jó.Ha a szüleidnek sem jó,akkor meg meg kell nekik ezt mondani,de ez a szüleid dolga.
2015. nov. 12. 17:24
 17/34 anonim ***** válasza:
54%
Miből gondolod, hogy egy szülőnek az önfeledt öröm, hogy végigzongorázott három gyereknevelést és akkor az unoka is mindennap 24/7-ben ott van? :-)
2015. nov. 12. 17:26
 18/34 anonim ***** válasza:
50%

ja mert 10 évig mama hotelezni a sulira hivatkozva az tök rendben van...

te mivel vagy jobb?

2015. nov. 12. 18:52
 19/34 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem ez nem olyan egyértelmű, a körülményektől függ. Kezdjük ott, hogy ugyanannyi joguk van otthon lakni, mint neked és a húgodnak.

Ha stabil a párkapcsolatuk, rendesek, dolgoznak, van némi megtakarításuk vészhelyzetre, csak mondjuk nem tudtak összespórolni egy külön lakásra valót, és nem akarják, hogy a fizetésük jelentős része albérletre menjen, és a szüleitek nem kifogásolják, akkor nehogy már azért ne szüljön gyereket, mert téged zavar vagy mert macskát tartasz! (Ez aztán meglehetősen gyenge ellenérv, és egyáltalán nem szimpatikus megjegyzés a részedről!)

Ha nem dolgoznak rendesen, ha nem törekednek arra, hogy egyről a kettőre jussanak az életben, ha nem veszik ki a részüket megfelelően az ingatlan fenntartásának költségeiből, ha korlátozzák a te és a húgod lakáshasználati jogát a napi életvitelükkel, ha nincs semmi saját pénzük, akkor persze nem helyes, de te akkor sem tehetsz ellene semmit.

A szüleid sem tilthatják meg nekik a gyerekvállalást, legfeljebb elküldhetik őket.

2015. nov. 12. 19:35
 20/34 A kérdező kommentje:

Mivel vagyok jobb? Nem tenném ki a testvéreimet ennek..Azért könnyen megy itt, ha nem tetszik el lehet költözni, de a 17 éves húgom is tegyen így? Én jövőre leszek 20. Jelenleg esti suliba járok, mellette dolgozom és önfenntartó vagyok. Azért is lakom még itthon, mert szeretnék félretenni, hogy legyen egy kis megtakarításom.

A 10 évet azt példaként írtam..A cicákat pedig csak azért, mert nem érdekli, hogy bent vannak.(engem zavarna)

És nem, nem törekednek arra, hogy jussanak vmerre, csak szórják a pénzt. De ezt lesz*rom, csak érdekelt, hogy mások mit gondolnak a hozzáállásáról.

Szüleim nevelik a már meglévő gyerekét is, akinek Anyum a gyámja..Anyum nem tudná azt mondani, hogy menjetek el. Szerintem ennek saját gondolatból kellene jönnie.

2015. nov. 13. 06:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!