Mit tehetnék, hogy végre kibéküljön velem?
Öcsém megismerkedett egy nővel még jó par évvel ezelőtt,ő akkor 18 volt a nő 20.
Együtt voltak és persze bemutatta nekünk is.
Valahogy úgy hozta a sors ,hogy ezzel a nővel egymásba szerettünk.Vele szakított és összejöttünk.Ez 8 éve volt,azóta összehazasodtunk van egy 7 éves lányunk és egy 4 éves kisfiunk.Nagyon boldogok vagyunk együtt.
Viszont öcsém azóta nem beszél velem.
Akárhogy akartam vele békülni vagy bocsánatot kérni semmi.Esküvönkön sem volt ott,egyik gyerek keresztelőjén sem,sőt még csak nem is ismeri őket.
Annyira szeretnék vele beszélni és hogy részt vegyünk egymás életében.
Azt tudni kell öcsémről,hogy elég büszke ember,nem igazám tud megbocsajtani.
Leginkább ilyen régi western hőshöz tudnám hasonlítani :) Ez a nem beszél sokat csak ha kell,kemény..."mondtam amit megmondtam" tipusú ember....
Mit csináljak ,hogy megbocsájtson???
30/F
Véleményem szerint, ha nem volt megcsalás, miközben az öcséddel járt, akkor nincs probléma. De ha mégis megtörtént, akkor maximum ennyit vethet a szemedre a testvéred. A többit már nem.
Az érzelmeiről nem tehet az ember, a feleséged beléd szeretett, ez viszonzásra talált. Tényleg szánalmas lett volna, ha a nő mégis az öcsédet választja ezután, de mivel szakított vele, így joga van azt az embert választani, akit tényleg szeret: téged.
Nem akarok álszenteskedni, így ha én férfi lennék és beleszeretnék egy szinte tabunak számító nőbe, vállalnám a következményeit. Mégis csak a szerelmemmel tudok családot alapítani, vele fogom leélni nyugdíjas éveim (remélhetőleg, van rá esély, ráadásul ha tényleg komolyak az érzelmek). A testvérem miatt nem fogom ezt a hatalmas érzést elfojtani, becsukni a szemem, aztán elmenni valaki mást megismerni, így elterelve a figyelmem.
Persze a családi kötelék a legszentebb, nem köti feltételhez a szeretetet, a szerelem meg elmúlhat, a kapcsolat megromolhat, viszont úgy leélni az életem, hogy nem próbáltam meg, évekig úgy feküdjek le, hogy minden nappal egyre távolabb kerülök A nőtől...felemésztene.
Az a gáz, hogy ebben a szituban tényleg csak az egyik játszik. Ha tiszteletben tartottad volna az öcsédet és hagyod a jelenlegi feleséged, akkor ezt a nőt veszíted el, de igaz is fordítva, ami most jelenleg is van veled.
Szóval szerintem hagynod kellene a tesódat, nem szabad megint magadat előtérbe helyezve kicsikarni belőle a bájvigyort a családi ebédnél, csak azért, mert "mégis az öcsém". Ha ő ilyen komolyan megsértve érzi magát, becsapva, akkor hagynod kell. Szerintem tudja, hogy nálad nyitva a kapu és talán 10-20 év múlva beadja a derekát és becsenget hozzátok, de ezt már bízzátok rá. Talán sosem fog bekövetkezni, ez is benne van a pakliban.
Nem dönthetünk mindig úgy, hogy az mindenkinek megfeleljen, hogy senkit se sértsünk meg vele. Ez most így alakult, koncentrálj a párodra és a gyerekeidre.
34-es válaszoló..
Igy vagyok vele én is.Hiába próbáltam nem tudtam ellene tenni semmit,szerelmes voltam/vagyok.
Reméltem,hogy az idő majd segít a helyzeten.
De egyre rosszabb....ha egy ismeretlen ember megkérdezi,hogy van-e testvére ,azt mondja ,hogy csak 2 van.(Van 2 lány,egyik a nővére másik a húga,én mindkettőtöl idősebb vagyok)Engem már nem is tart testvérének.
Karácsonykor vagy bármilyen más ünnepen csak addig van otthon amig mi megnem érkezünk...ha ott vagyunk azonnal elmegy.
Azt mondja a szüleinknek,hogy látni sem bír minket.
Szüleim mit szólnak ehez??
Hát ők elfogadják.Az elején nem tetszett nekik sem,de hamar elfogadták mert láttál ,hogy komoly a kapcsolatunk.2 lány tesó is elfogadta ,igaz ők azért mindig mondjak,hogy ez elég csúnya volt Idősebbik húgommal beszéltem a múltkor,ő azt mondta ,hogy öcsém még mindig szereti kicsit a feleségem.De ha már nem szeretné akkor sem békülne velem,nála ez a harag sírig fog tartani....
kerdezo, te forditott esetben meg tudnal bocsajtani?
mitennel ha most a feleseged lelepne vele?
Ha most lelépne vele?
Nem tudom...megőrülnék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!