Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan mondjam meg az 5 éves...

Hogyan mondjam meg az 5 éves fiamnak hogy van egy féltestvére?

Figyelt kérdés
A volt férjemnek volt màr egy fia az előző kapcsolatàból aki most 14 éves. Sose talàlkozott az igazi apjàval :( A fiam egyke vagyis az apukàja révén nem. Szeretném ha talàlkoznànak mert úgy érzem joga van hozzà. Természetesen megbeszélném a màsik gyermek csalàdjàval hogy ők mit szólnànak hozzà.Az apja nem akarja ezt.Megtehetem hogy èn elmondom neki és ha igen hogy és mikor?

#Fèltestvér
2015. márc. 18. 21:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó a sorrend.majd ha mindenki akarja, akkor kell a gyereknek is megmondani, addig minek?
2015. márc. 18. 21:53
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanebben a helyzetben vagyok, én fiam is 5 éves. Véleményem szerint ezt még korai elmondani egy ekkora gyereknek, ha nem tartjátok amúgy a kapcsolatot a gyermekkel. Ha apuka ellenzi, akkor meg semmiképp ne tedd még. Én még nem tudom, mikor fogjuk elmondani a gyerkőcünknek.... Talán majd 8-10 évesen, vagy ha a nagy gyerek hajlandó lesz kapcsolatot tartani, akkor előbb. Kíváncsi vagyok én is a válaszokra.
2015. márc. 18. 21:54
 3/13 anonim ***** válasza:
22%
Úgy, hogy szia kicsi fiacska gyerekkém, vanaly neked ám egy fél testvéred.. jaj ne bőgj!! nem vágták félbe, csak apád félrekufircolt, aztán így nem én szültem meg azt a gyereket, de attól még a tázsdvéred! Hogy mi az hogy félrekufircolt? Jajj, semmi semmi a gólya hozta a kisfiút aki a féltezsdvéred, igen, ahogy téged is...
2015. márc. 18. 21:59
 4/13 A kérdező kommentje:
Tehàt ha apuka nem akarja hogy ez kiderüljön akkor sose tudja meg az èn fiam hogy valahol él egy féltestvére? Sajnos a nagy fiú egyàltalàn nem tudja hogy mi létezünk a vilàgon és csalàdja sem :( Ők Magyarorszàgon mi meg Ausztriàba élünk
2015. márc. 18. 22:00
 5/13 A kérdező kommentje:
Nem kufircolt félre mert akkor mi nem is ismertük egymàst!! Idióta kommentelőkre nincs szükségem! Köszönöm
2015. márc. 18. 22:02
 6/13 anonim ***** válasza:
76%
Az iLyen dolgolat nehezen értem meg,mivel még elég fiatal vagyok hozzá,és nem akarok beleszólni,de 5 évesen ég koraicezt tudnia,nem is biztos hogy megérti.Meg vszíñűleg a 14 éves fiúnak és családjánakmis jobb ha nem tud erről,addig semmi probléma nem lehet belőle nem?
2015. márc. 18. 22:10
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha az apuka ellenzi, akkor te ne mondd meg!

Neked ahhoz a másik gyerekhez nincs közöd, így nem intézkedhetsz aziránt sem, hogy összejöjjenek. Addig pedig nincs értelme megmondani.

2015. márc. 18. 22:31
 8/13 A kérdező kommentje:
Nem most akarom ràzuditani a gyerekekre. Amúgy az apja nem él velünk elvàlltunk kb. több mint 1 éve. Éli vilàgàt felelősség tudata nincs.elviszi hètvégén pàr oràra és ennyi.
2015. márc. 18. 22:32
 9/13 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben vedd fel a kapcsolatot a gyerek anyjával. Mivel a fiú is kiskorú, az ő véleménye számít abban, hogy jó ötlet-e összeismertetni a gyerekeket. Véleményem szerint egyébként a fiú nem feltétlen fogja ujjongva fogadni a fiadat, akire őt lecserélte az apjuk.. de az esélyt meg kell adni. Apukának semmiféle felelősséggel nem tartoztok, ha már egyébként sem része az életeteknek. Az fiad viszont biztos hamar elfogadná az új testvért, még ha egy ideig nem is tudná, hogy valójában rokonok.
2015. márc. 18. 22:49
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a 14 éves nem lenne oda a fiadért...
2015. márc. 18. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!