Hogyan mondjam el anyának vagy apának, hogy többet szeretnék lenni a testvéremmel?
A szüleink elváltak, amikor én egy, a bátyám meg két éves volt. Ő apához került, én anyához. Általában minden második hétvégén apánál vagyok (ilyenkor a tesóm van anyánál), és két havonta egy teljes töltök nála (a tesóm meg anyánál). A nyáron apa elvitt két hétre mindkettőnket nyaralni (következő évben anya visz el). Így megy mindig és mi a tesómmal csak nyáron találkozunk, meg néha-néha egy-egy hétvégén.
Most a nyáron apa elvitt minket a halászházába, nagyon jól éreztük magunkat, most valahogy közelebb kerültem a tesómhoz és hiányzik. Eddig nem volt ilyen probléma, mert még kisebbek voltunk és nem igazán ismertük egymást.
Ha ezentúl is úgy lesz, ahogy eddig, akkor csak jövő nyáron találkozok vele hosszabb ideig. De én nem akarok annyit várni. Hogy mondjam el a szüleinknek, hogy szeretném, ha többet találkoznánk? Ha beleegyeznének, mi lenne a megoldás? Kész tervvel akarok eléjük állni, hogy ne kelljen nekik ezen rágódniuk. Holnap megyek apához, vele szeretnék először beszélni, mert ő engedékenyebb. De mit mondjak, hogy jó legyen?
én 12, a testvérem 13 éves
tudom, de anya...
mindenesetre, beszélek apával! És természetesen a bátyám is nagyon szeretne többet lenni velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!