Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Aggódom az öcsémért!?

Aggódom az öcsémért!?

Figyelt kérdés
11 éves és kb 1 éve teljesen számítógépfüggő lett. Anya eleinte etiltotta vagy csak napi 1 órát gépezhetett, de azt mondja már belefáradt, kisebb dolga is nagyobb. (egyetemre jár, válnak apuval + munnka, házatartás, költözés) Alényeg, hogy hiába 4es-5ös tanuló az öcsi, nincsenek barátai csak az interneten. 5.es most és 5 év alatt 1-2szer jött hozzánk barátja. Napi 6 órát képes gépezni és a hétvége mégrosszabb. Félek mi lesz vele, nem lesznek normális kapcsolatai emiatt a függőség miatt.:(
2014. dec. 2. 23:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
a szemeit rongálja, ez inkább a probléma.
2014. dec. 6. 18:08
 12/15 anonim ***** válasza:
Csinálj vele programokat , menj el vele moziba vagy ha anyagi okok miatt nem tudtok ,biciklizni vagy csak simán beszélgess , nos én magamból kiindulva nem szeretem , ha beszélgetnek velem amikor mehetnék gépezni , szóval ez nem annyira jó , de b tervnek megteszi , ha nem akarj akkor ha a nővére vagy sírj neki , hogy hass a lelkiismeretére. Ha az sem hat akkor ha van Youtuber példaképe pl.: sirius vagy ilyenek , írj neki üzenetet , és bemondhatja egy videójábn , volt már ilyenre példa ;)
2014. dec. 6. 20:31
 13/15 anonim ***** válasza:

Egy 11 évesnek elég nehéz elmagyarázni, hogy a túlzott számítógépezés mennyire káros mind egészségügyileg mind szociálisan.

Te nem hiszem, hogy sokat tudnál tenni, itt a szülőknek kell beavatkozni.

2014. dec. 6. 23:51
 14/15 A kérdező kommentje:

UPDTAE

3 év telt el és szinte semmi sem változott...pedig már nem kicsi, jövőre gimnazista lesz.

Jár az iskolán belül kézilabda edzésre heti egyszer + amikor van versenyre. Vannak haverjai a csapatban/iskolában, de egyik sem barát. A barátai a csgo-n és a hasonló játékokon vannak. De már nem foglalkozom vele, ő így boldog + számítástechnikai mérnök szeretne majd lenni. :) Én büszke vagyok rá, nem lehet mindneki egyforma.

2017. okt. 20. 17:33
 15/15 anonim ***** válasza:
Akkor annyira nem lett vészes a helyzet, továbbra is támogasd céljai elérésében :)
2017. okt. 22. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!