Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Aggódom az öcsémért!?

Aggódom az öcsémért!?

Figyelt kérdés
11 éves és kb 1 éve teljesen számítógépfüggő lett. Anya eleinte etiltotta vagy csak napi 1 órát gépezhetett, de azt mondja már belefáradt, kisebb dolga is nagyobb. (egyetemre jár, válnak apuval + munnka, házatartás, költözés) Alényeg, hogy hiába 4es-5ös tanuló az öcsi, nincsenek barátai csak az interneten. 5.es most és 5 év alatt 1-2szer jött hozzánk barátja. Napi 6 órát képes gépezni és a hétvége mégrosszabb. Félek mi lesz vele, nem lesznek normális kapcsolatai emiatt a függőség miatt.:(
2014. dec. 2. 23:42
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
néhol egybe vannak írva a szavk, bocsi csak gyorsan írok és néhol lemarad a szóköz:s
2014. dec. 2. 23:44
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
unokatestvérem ugyanígy volt aztán a csajozás kizökkentette nem lett kárára és ma már normál időt tölt a gép előtt, amíg a jegyei nem romlanak addig nincs komoly baj nyugi!
2014. dec. 2. 23:48
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
ha 4-es 5-ös tanuló akkor nem baj.. akkor kell csak eltiltani, ha rosszul tanul.
2014. dec. 2. 23:57
 4/15 A kérdező kommentje:
De nincsenek normális brátai.
2014. dec. 3. 00:17
 5/15 anonim ***** válasza:
91%
lesznek ne aggódj ! #1
2014. dec. 3. 00:30
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Jajj már, legyél picit kreativabb, azaz ugraszd ki a nyulat a bokorból! Ha ő így, akkor te is így, te vagy az idősebb, hát segíts neki picit, a tudtán kívül persze. (így nem fogja magát rosszul érezni miatta) Nem tudom mennyi idős vagy, de találj egy nagyjából öcsihez illő korabeli lányt, akit felvisztek hozzá, vagy a közelébe. Az ilyen befordult fiatalokon csak az segít, ha elhúzzák előttük a mézesmadzagot (azaz csali). :D Nem kell a kislánynak sem elmondani semmit, ahogy az öcsinek sem. Ha valóban férfinak született az öcsike, akkor csak beindul a gépezet... :DD Csak aztán nehogy az legyen, hogy a kislány is feljár majd és gépeznek együtt... :D
2014. dec. 3. 00:39
 7/15 A kérdező kommentje:
lehet, h az lenne pedig xDD 14 vagyok am
2014. dec. 3. 00:44
 8/15 anonim ***** válasza:
96%

Az én mostoha fiam 16 és sajnos rajta a csajozás sem segített.

Nyári szünetben napi 14-16 órát is képes volt ott ülni.

Ilyenkor napi 2 órára van korlátozva. Hétvégén meg péntek estétől vasárnap du-ig.

Már ott tartott, hogy sem strandra, sem moziba nem akart menni. Enni sem eszik, ha nem parancsolom ki a gép elől.

És mivel én nem a vér szerinti szülője vagyok, szerinte én ezekkel csak rosszat akarok neki. Az apja meg engedékeny, mert munka miatt ritkán látja. Gyakorlatilag én is egyedül nevelem.

Nem szabad hagyni! Elejét kell venni a dolgoknak.

Eljön majd az idő, amikor romlani fognak a jegyei, agresszív lesz, ha mondjuk nem gépezhet, vagy szét veri az egyik tartozékot, ha balul sikerül a játék.

Korlátozni kell. Anyukádat kérd meg, hogy fektessen le szabályokat, amiket kötelező betartani.

Plusz keressetek neki valami iskolán kívüli tevékenységet (sportot) ahol emberek között van.

2014. dec. 3. 04:09
 9/15 anonim ***** válasza:
94%
én és a párom lekorlátoztuk az internetezési lehetőségét,és ha nagyon rossz fát tesz a tűzre "elzárjuk" az internetet.Más szóval korlátozásnál fontosabb dolgokat ki tud keresni a neten, csak lassú,viszont nem tud letölteni semmit vagy játszani.
2014. dec. 3. 14:36
 10/15 anonim válasza:
92%
Viszont lehet hogy jó e-sportoló lesz és sok pénzt keres majd.
2014. dec. 3. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!