Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nagyon aggódom a húgomért!...

Nagyon aggódom a húgomért! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Nagyon aggódom a húgomért, egyszerűen félek hogy depressziós lesz vagy valami komolyabb baja. Van neki most egy barátja, ha jól tudom 3 éve vannak együtt, és mostanában a barátja mindig megbántja, de olyan szinten hogy a húgom szó szerint idegbeteg lesz vagy nem is tudom mit mondjak már. Remeg, sír, karmolja magát, meg sírva mondja hogy meg akar halni, miért nem szereti senki. Félre értés ne essék nem hallgatózom de mivel egymás mellet van a szobánk sajnos hallom. És állandóan ez van nagyon aggódok érte. Próbálok vele beszélgetni hogy miért nem szakít a pasival, az a válasz hogy mert szereti és nem akar egyedül lenni, úgy se kellene senkinek, mert ronda. Meg szakad a szívem hogy ez kell hallanom a húgomtól. Régen karcolgatta is magát a fiú miatt. Meg csinált egy eléggé nagy vágást a bal kezén ami örökre meg fog maradni. Én ezt a fiút legszívesebben agyonütném, tudom rossz ilyet mondani de miért kell a húgomat ennyire megbántani? Eléggé ronda a pasija inkább örülne hogy van neki barátnője. Ez az igazság. Nem szeretnék beleavatkozni a húgom életébe de úgy érzem valamit tennem kell, mert nem normálisan hogy egy 18 éves lány ilyen idegi állapotban legyen. Ti mit tanácsoltok? Mit tennétek a helyemben?
2013. jún. 29. 16:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Beszélgess el a húgoddal. Mondd el neki őszintén, hogy mennyire aggódsz és hogy ez nem normális dolog. Próbáld meg felnyitni a szemét, ha nem sikerül, szólj a szüleiteknek és kérjétek szakember segítségét, biztos találtok remek pszichológust, aki segít majd a húgodnak ebből kimászni!

És igazad van, ez így nem jó, nem normális viselkedés egy lánytól!

2013. jún. 29. 16:47
 2/14 anonim ***** válasza:
A szüleiddel milyen viszonyban vagy(tok)? Ha esetleg anyuddal tudnál beszélni erről, az jó lenne.
2013. jún. 29. 16:49
 3/14 A kérdező kommentje:
Próbáltam vele beszélgetni, de mindig azt mondja hogy szereti nem tudná ott hagyni. De viszont pár héttel ezelőtt úgy össze vesztek hogy szakítás lett belőle. Húgom szentül állította , hogy ennyi volt nem megy vissza hozzá, de ez a barom mégis vissza édesgette magához! Aztán csend volt semmi vita, ma meg megint ment a sírás. Anyuéknak mondtam hogy ez így nem jó de azt mondták, nem tudnak mit csinálni , nem szólnak bele majd a húgom eldönti mit akar, de minden esetre ők se bírják már a barátját és nem lesznek sokáig együtt.
2013. jún. 29. 16:50
 4/14 A kérdező kommentje:
2, jó viszonyba vagyunk de nem akarnak bele szólni a húgom szerelmi életébe.
2013. jún. 29. 16:51
 5/14 anonim válasza:
30%

Van egy tanfolyam az a címe, hogy: Az "egyszer fenn egyszer lenn" állapot legyőzése az életben.

"Tud róla, hogy meghatározott személyiségtípusok léteznek? Azok, akik jót akarnak az embereknek, és azok akik rosszindulatúak.

Ha tapasztalt már valaha érzelmi hullámvasutazást, vagy egyszer fenn, egyszer lenn érezte magát az életben, lehet, hogy valaki az Ön környezetében elnyomta Önt — lehengerelte vagy megpróbálta kisebbé tenni.

Az "egyszer fenn, egyszer lenn" állapot legyőzése az életben tanfolyamon a következő dolgokat fogja megtanulni:

Hogyan különböztesse meg az emberek két típusát — azokat, akik megpróbálnak felépíteni, és azokat, akik megpróbálnak lerombolni dolgokat.

Mit tegyen azokkal az emberekkel kapcsolatban, akik ártani akarnak Önnek.

Hogyan ismerje fel az igazi barátait, illetve azokat, akik Ön ellen dolgoznak."

Erre a tanfolyamra kéne beiratkoznia. Keress rá a neten és mutasd meg neki. Szcientológia életjobbító tanfolyam.

2013. jún. 29. 16:52
 6/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ez pont az a helyzet, amikor be kell avatkozni, mert ez már nagyon súlyos és rossz vége is lehet, pl depresszió, vagy öngyilkosság. Úgy néz ki, a húgod elindult a lejtőn és egyedül már nem tud megállni. Ha karmolja magát, az már egy nagyon rossz jel. Avatkozzatok közbe, de először beszéljetek a fejével. Ha nem akarjátok, hogy a húgod tönkremenjen, akkor a pasinak mennie kell. A húgodnak meg segítség kell, mert a padlón lehet az önbizalma.
2013. jún. 29. 16:53
 7/14 anonim ***** válasza:
Azért én nem teljesen értem a szüleidet sem. Majd ő eldönti? Tudják a szüleid, hogy a tesód már a saját testi épségét is veszélyezteti? Ha ennyire a nullán van, én nem hagynám a helyükben, hogy majd lesz ami lesz. Én azt tenném, hogy be sem engedném a házba. Ennyivel is elősegíteném, hogy minél hamarabb eltávolodjanak egymástól. Azt meg le sem írom, hogy milyen szépeket mondanék a srácnak. Rontsa el a saját életét ahogy akarja, de ne más kárán élvezkedjen.
2013. jún. 29. 17:29
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
#3 Ha leírnám, hogy mit tennék az ilyen szülőkkel, amilyen a tiétek, szerintem rámtörné az ajtót a TEK. Undorító egyszerűen!! Mi az, hogy nem tudnak mit csinálni meg mi az, hogy majd a hugod eldönti mit akar amikor egy full döntésképtelen állapotban van meg idegileg ki van? Örülök, hogy legalább benned felgyúlt egy kis felelősségérzet, mert ez tényleg nem normális és közbe kell avatkozni... nem tudom szüleid mit szólnának ha egy nagy arra nyitnák a hugod szobaajtaját, hogy ott fekszik holtan, vagy önmagában kárt téve.. akkor is azt mondanák, hogy nem tudtak mit csinálni? Jó lesz, ha te is beszélsz a szüleid fejével és együtt segítetek a hugodnak, hogy jobb ha elereszti azt a fiút.
2013. jún. 29. 17:31
 9/14 anonim ***** válasza:
*egy nap
2013. jún. 29. 17:34
 10/14 A kérdező kommentje:
Szüleink nem tudják hogy a húgom kárt tett magában.Mert ki akadnának, nem kicsit főleg hogy egy fiú miatt csinálta. De erre eléggé rég volt példa szóval mostanában nem csinál ilyesmit. És kérlek ne szidjátok a szüleinket mert az az igazság hogy nekik sem túl jó az idegrendszerük ezért is titkolta a húgom hogy karcolgatta magát. Ez már 1 éve volt.Féltette őket,meg előttük próbált úgy tenni mintha semmi baja se lenne aminek nem örülök.De tessék ma is ki békültek de nem adok 2-3 hetet aztán megint megy a sírás.Én megmondtam neki hogy ez így nem lesz jó tönkre fog menni idegileg, és majd a kórházba köt ki. De nem tudok hatni rá nagyon önfejű.
2013. jún. 29. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!