Mit tehetnék még? A testvérem öngyilkos lesz!
9:42-es válaszoló: ezzel nem segítesz.. Inkább mondd el, Te mit tennél, hova fordulnál...
Kedves kérdező! Nagy problémái vannak a tesódnak, ha ezen gondolkozik. Mondtad már neki, hogy átérzed a problémáját, és szívesen segítesz neki? A lényeg, hogy támogasd. Mondd neki, hogy (és ezt nem sértésből írom) nem szabad feladni, és az meg főleg nem lenne jó, ha apukátok irányába menne, mert a vége az ilyeneknek az alkoholizmus. Innen már csak feljebb vezet az út..
Persze, hogy mondtam, de mintha a falnak beszélnék. Már olyanok jutottak eszembe, hogy végigirkálom az összes ismerősét, mit tudnak erről, de nem akarom "lejáratni". Nagyon aggódom. A családunkban amúgy is sok a labilis idegrendszerű (magam is az vagyok, volt öngyilkossági kísérletem 16 éves koromban), egy családtag öngyilkos lett, édesanyám kétszer kísérelte meg, másodszor majdnem ott is maradt... :( Nálunk nem működik a "ha beszél róla, akkor úgyse teszi meg" szisztéma. :(
Apukánk alkoholista, ez így van. Évekig tünetmentes volt, most megint nekiállt. Tudtam, hogy ez lesz. Semmibe veszi a testvéremet, voltaképp kölcsönösen gyűlölködnek, apánk kirakná az utcára, de anyu természetesen nem engedi. Nagyon nehéz ez a helyzet, anyu is tehetetlen, két ember között őrlődik, én meg szintén, és elég kemény átélni így kismamaként, mikor inkább örvendeznem kéne. :( Tényleg nem tudom, mit mondjak még neki, hogy észhez térjen, meg azt sem, hogy egyáltalán mi vár rá, hiszen nem kapott több haladékot. Megy az adósok börtönébe?!
Hát már a tesód felnőt ember,és mivel te külföldön vagy nem nagyon tehetsz semmit..írd neki hogy szereted és nagyon hiányozna.
de kérdezzétek meg egy agy dokitól hogy ilyenkor mit lehet neki mondani és mit nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!