Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nagyon aggódom a húgomért!...

Nagyon aggódom a húgomért! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Nagyon aggódom a húgomért, egyszerűen félek hogy depressziós lesz vagy valami komolyabb baja. Van neki most egy barátja, ha jól tudom 3 éve vannak együtt, és mostanában a barátja mindig megbántja, de olyan szinten hogy a húgom szó szerint idegbeteg lesz vagy nem is tudom mit mondjak már. Remeg, sír, karmolja magát, meg sírva mondja hogy meg akar halni, miért nem szereti senki. Félre értés ne essék nem hallgatózom de mivel egymás mellet van a szobánk sajnos hallom. És állandóan ez van nagyon aggódok érte. Próbálok vele beszélgetni hogy miért nem szakít a pasival, az a válasz hogy mert szereti és nem akar egyedül lenni, úgy se kellene senkinek, mert ronda. Meg szakad a szívem hogy ez kell hallanom a húgomtól. Régen karcolgatta is magát a fiú miatt. Meg csinált egy eléggé nagy vágást a bal kezén ami örökre meg fog maradni. Én ezt a fiút legszívesebben agyonütném, tudom rossz ilyet mondani de miért kell a húgomat ennyire megbántani? Eléggé ronda a pasija inkább örülne hogy van neki barátnője. Ez az igazság. Nem szeretnék beleavatkozni a húgom életébe de úgy érzem valamit tennem kell, mert nem normálisan hogy egy 18 éves lány ilyen idegi állapotban legyen. Ti mit tanácsoltok? Mit tennétek a helyemben?
2013. jún. 29. 16:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben akkor is az lenne a legjobb megoldás, ha beszélnél a szüleiddel. Idegrendszer ide vagy oda, a gyereküknél nem lehet fontosabb.
2013. jún. 29. 19:27
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

szia kedves kérdező:)

nagyon szomorú, hogy így van a húgod:( de azt örömmel olvasom, hogy ilyen aranyos vagy, hogy aggódsz érte és mennyire szereted őt:)

talán jó lenne az is, ha mondogatnád neki csak úgy, hogy "xy haverom mondta, hogy milyen szép lány vagy, látott téged", vagy vmi ilyesmi, vagy ha van sok fiú barátod, akkor elhívhatnád, hogy kicsit más pasik között is legyen, ne csak a jelenlegi barátja legyen mindig a középpontban:)

szerintem ha egy kicsit más fiúk is érdeklődnének iránta, akkor könnyebben lépne és szakítana, vagy nem lenne benne az, hogy nem kell senkinek és ha most szakít a barátjával, akkor nem lesz senkije.

az nem baj, ha odafigyelsz rá, de azért magaddal is törődj, ne aggodalmaskodj mindig, amit tudsz megteszel érte, biztosan:)

kitalálhatnál esetleg barátokkal vmit, hogy mondja az egyik fiú barátod neki, hogy szép, és hogy mondjuk sokat változott, csinos, meg ilyenek:) de úgy, hogy ez titok maradjon, és ne mondja el a húgodnak, hogy csak kitaláltátok, mert akkor attól is elkeseredhet...szóval csak is megbízható emberre van szükség.

nem tudom, még mit tanácsolhatnék...a lényeg, hogy tudasd vele, hogy bármikor számíthat rád, és hogy ő egy erős, szép nő pasik nélkül is:)

tehát vmilyen elterelő hadművelet kellene ide szerintem:) minden figyelme terelődjön el a barátjáról...főleg, hogy bántja a húgodat...

remélem segítettem:)

2013. jún. 29. 23:48
 13/14 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem is legyen mások közt is. Vedd rá pár programra egy héten kettőre-háromra. Ha minden időt a barátjával tölt, akkor sokkal fájdalmasabbak lesznek a veszekedések és szakítások. Nem kell vele ilyen sokat és komolyakat beszélgetni. Rázd fel egy kicsit, hogy legyen jókedve! :) Vidd moziba, vagy kezdjetek el együtt sportolni valamit! Nem baj, ha bénák vagytok benne, a lényeg, hogy jól szórakoztok, és együtt csináljátok! Látogass át hozzá, amikor csak van rá lehetőséged. Kérdezd meg mizújs, és ha ki akarja neked önteni szívét-lelkét, akkor legyél kéznél! Vidd el néha egy kicsit enni-inni is. Javaslom a MCcaffee-t. :) És találkozzon barátaiddal is, de beszélj velük előbb hogy a "fiú" témát. Persze lehet néha a fiújával is. Adj neki Te is tanácsokat a pasikhoz! ;)
2013. jún. 30. 23:47
 14/14 anonim ***** válasza:
* Hogy legyenek tapintatosak, és hanyagolják a "fiú" témát!
2013. jún. 30. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!