Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » "Vond be a nagyobb tesót is a...

"Vond be a nagyobb tesót is a kisebb körüli teendőkbe" vs "magadnak szülj, ne a tesónak". Hol a határ?

Figyelt kérdés
2014. okt. 30. 11:52
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Dolgoznak. Megértem, de nagyon rossz.
2014. nov. 3. 15:44
 22/23 anonim ***** válasza:
46%
Értem én, gondoltam, hogy azért mert dolgoznak. De nem így kell alapozni, munkát keresni, hogy majd a nagyobb gyerek megoldja a kicsit. Ez a szülők felelőssége, dolga, hogy megkeressék a megoldást, hogy ők tudják vinni-hozni, mindig valamelyik. Tudom mit beszélek, nekem is 3 gyerekem van, és a nagy, és a középső közt 12 év. De amikor dolgozni mentem, nem a nagyra toltam a kicsik hordását. Szívesen ment értük néha, vagy vitte őket, ha úgy alakult a helyzet, de nem így vállaltam munkát, hogy erre alapozzak. Tudom, sokan zsarolják a nagyobb gyereket, hogy ráterheljék a kicsit. Vannak ilyen ismerőseim. "Miattad ne tudjak dolgozni, ennyit nem lehet rád bízni...stb." De mondom még egyszer, a gyerekek felügyelete, a velük való foglalkozás, oviba, suliba való elvitel, és minden ami a gyerek neveléséhez tartozik, a teljes ellátása a gyerekeknek, szülők dolga, és felelőssége. Ők ketten vállaltak gyerekeket, nem kistesót a nagynak.
2014. nov. 3. 15:56
 23/23 anonim ***** válasza:
14%
azert fontos hogy ne erezze kirekesztve magat. nagyon kell ugyelni az idosebb testverben megnyilvanulhato feltekenysegre. nem szabad hanyagolni a nagyot a kisebbik megszuletesevel. EZERT jo ha reszt vesz a babazasban, mert addig is az anyukaval van es latja mily sok teendoje van anyunak a kicsikevel.
2014. nov. 3. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!