"Vond be a nagyobb tesót is a kisebb körüli teendőkbe" vs "magadnak szülj, ne a tesónak". Hol a határ?
Mi hatan vagyunk, én vagyok a legidősebb. Anyám otthon maradt velünk ezért ritkán, nagyon ritkán volt, hogy nekem kellett vigyáznom a kisebbekre.
A legkisebb nálam 14, az előtte lévő tesómnál 8 évvel fiatalabb, érte viszont mentünk suliba, vagy hoztuk el (anyám az ő 4 éves korában újra dolgozni kezdett), de nem volt gond.
Csak amennyihez kedve van, amennyit szívesen csinál. Esetleg vészhelyzetben elvárható, hogy ugorjon, ugyanúgy mint bármelyik családtagnál. pl: anyuka megsérül, apuka rohan vele a balesetire, akkor addig maradjon otthon a nagyobb a kicsivel, nehogymár a gyereknek végig kelljen nézni ahogy anyuka ujját visszavarrják v ilyesmit.
Ott még nagyon határeset és vitatható a kérdés, amikor a család megélhetése múlik rajta. Pl. meghal az egyik szülő, a másik meg csak úgy tudja eltartani a gyerekeket, ha túlórázik és ezért kéri meg a nagyot, hogy hozza el a kicsit a suliból. Nyilván nem idilli állapot, de mondjuk egy 16 évestől elvárható, hogy ennyit tegyen meg a családért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!