Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » "Vond be a nagyobb tesót is a...

"Vond be a nagyobb tesót is a kisebb körüli teendőkbe" vs "magadnak szülj, ne a tesónak". Hol a határ?

Figyelt kérdés
2014. okt. 30. 11:52
1 2 3
 11/23 Bence_ ***** válasza:
100%
Gondolom akibeb ez a kérdés már felmerül az nem fog átesni a ló túloldalára.
2014. okt. 30. 12:42
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy már előttem többen is leírták, ne a nagyobb testvér feladata, felelőssége legyen a kicsi gondozása, felügyelete, semmit ne erőltessünk rá, amit ő magától nem szeretne vállalni. A gyerek, a szülők felelőssége, az ő feladatuk az ellátása, gondozása, foglalkozni vele, óvodába, iskolába hordani, és a szüneteket megoldani. Nem olyan módon, hogy a nagyobb gyerek vállára rakják át ezt a felelősséget. Az ilyen szülő aki ezt teszi, egyszerűen felelőtlen.
2014. okt. 30. 12:58
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Mi hatan vagyunk, én vagyok a legidősebb. Anyám otthon maradt velünk ezért ritkán, nagyon ritkán volt, hogy nekem kellett vigyáznom a kisebbekre.

A legkisebb nálam 14, az előtte lévő tesómnál 8 évvel fiatalabb, érte viszont mentünk suliba, vagy hoztuk el (anyám az ő 4 éves korában újra dolgozni kezdett), de nem volt gond.

2014. okt. 30. 13:53
 14/23 anonim ***** válasza:
74%
És most hogy gyereket várok, kevésbé parázok attól, hogy hogy kell majd altatni meg pelenkázni. (utolsó)
2014. okt. 30. 13:54
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Csak amennyihez kedve van, amennyit szívesen csinál. Esetleg vészhelyzetben elvárható, hogy ugorjon, ugyanúgy mint bármelyik családtagnál. pl: anyuka megsérül, apuka rohan vele a balesetire, akkor addig maradjon otthon a nagyobb a kicsivel, nehogymár a gyereknek végig kelljen nézni ahogy anyuka ujját visszavarrják v ilyesmit.

Ott még nagyon határeset és vitatható a kérdés, amikor a család megélhetése múlik rajta. Pl. meghal az egyik szülő, a másik meg csak úgy tudja eltartani a gyerekeket, ha túlórázik és ezért kéri meg a nagyot, hogy hozza el a kicsit a suliból. Nyilván nem idilli állapot, de mondjuk egy 16 évestől elvárható, hogy ennyit tegyen meg a családért.

2014. okt. 30. 14:00
 16/23 anonim ***** válasza:
84%
mivel te vagy a gyerek anyja, nem pedig a lányod, nem elvárható, hogy ő pesztrálgassa a gyerkőcöt. Amúgy ez leginkább az eddigi gyerekneveléésen múlik, meg hogy hogyan éli meg a testvér az újszülött érkezését.
2014. okt. 30. 17:54
 17/23 A kérdező kommentje:
Én a nagyobbik testvér vagyok. :)
2014. okt. 30. 22:25
 18/23 Bence_ ***** válasza:
100%

Szia! :)

Nálatok hol a határ?

2014. okt. 31. 16:46
 19/23 A kérdező kommentje:
Nekem nagyon megterhelő iskola előtt (gimnázium) óvodába hordani őt, pedig szeretem. :/
2014. nov. 3. 14:57
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem is a te feladatod, hanem a szülőké. Miért nem ők oldják ezt meg?
2014. nov. 3. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!