Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Agresszív 20 éves, kontra...

Agresszív 20 éves, kontra ovis gyerek?

Figyelt kérdés

Az oviba ahova a gyerekem jár van egy kisfiú, 6 éves körüli, okos értelmes kisgyerek. Valamiért a nagyobb testvére hozza viszi az óvodába (20 év körüli - gondolom a szülők dolgoznak), aki úgy beszél a kisfiúval mint ahogy a kutyákkal se szoktak. Szegény gyerek hiába csinál meg mindent ahogy csak tud, csak fenyegetést, meg kiabálást kap. (Hazamegyünk aztán szétb.sz.m a fejedet talán még az enyhébbek közé tartozik ezek közül) Az óvónők hallják, látják de nem csinálnak semmit. A nagyobb testvér velük is ordibál, valamennyire le tudják csillapítani, de ennyi. A szülőknek se tetszik amikor látják, de ez az ember nem hallgat senkire.

Félnek is bármit mondani, mert félnek, hogy a kisgyereknek még rosszabb lesz utána.

Pokol lehet az élete ennek a kisfiúnak, nagyon sajnálom és tönkre fogják tenni.

Mit lehet tenni?

2014. máj. 23. 11:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem 14 éves voltam amikor megszületett a féltestvérem. Csúnya dolog ilyet mondani, de anyám valószínűleg csak azért szülte, hogy maga mellett tartsa az élettársát. Annyit is törődött vele.

Soha senkinek se kívánom azt az érzést, hogy 13 évesen egyedül otthon legyen egy síró kisbabával, aki éhes, de az anyját ez egy csöppet se érdekli, hisz csak egy "órácskára" ugrott el, amiből 4 lett...

Sokszor ketten együtt sírtunk, nem tudtam vele semmit se kezdeni és sokszor elvesztettem a türelmem, leraktam a kiságyba és másik szobába vonultam 10 percig, hogy üvöltő zene mellett kisírjam a frusztráltságomat. Ezt heti 1-2 alkalommal megcsinálták velünk, aminek meglett a végeredménye: az öcsémet már csak én tudtam megnyugtatni és elaltatni, csak én vittem a játszótérre (és minden alkalommal megkaptam, hogy ennyi idősen nem kellett volna szexelni).

Anyám kezdett megutálni, mert hogy az öcsém csak engem szeret, ez olyan mértéket öltött hogy amikor az öcsém 1 éves lett el kellett költöznöm.

Nem ismerjük a körülményeket, ennek ellenére a srácnak se kéne így beszélnie vele, ebben igazat adok. De hol vannak a szülők?

2014. máj. 23. 12:23
 12/26 anonim ***** válasza:
23%

Tőlem ezt 14 évesén kitellett. Leszálltam a vonatról és mentem a húgomért oviba. Ha én nem tudtam, ment a 18 éves bátyám.

A sráccal nagyon el kéne beszélgetni.

2014. máj. 23. 13:06
 13/26 A kérdező kommentje:

"Basszus, az ész megáll... te komolyan képes voltál leírni ide, hogy állami gondozásba adnál egy kisgyereket, amiért néhányszor láttad, hogy a bátyja kiabál vele?

Normális vagy????"

1. Igen, képes voltam. Talán csak leírhatom mi a saját véleményem. Vannak szakemberek akik eldöntsék (ha tudnak róla), nem én fogom ezt megtenni. Ma már családos ember vagyok, jó körülmények között élek, sikeres vállalkozásom van, de annak idején harmadik nem várt és nem kívánt gyerek voltam. Emlékszem még rá, hogy beszéltek róla anyámék, hogy állami gondozásba adnak, de nagyapám nem engedte. Nekem akkor jobb lett volna ebben biztos vagyok. Sok mindent átéltem amit jobb lett volna, ha soha nem történik meg velem. Nem tudom milyen állapotok, milyen szakemberek vannak most ilyen téren akik foglalkoznak az állami gondozottakkal, de a gyermek elhelyezésben vannak még lehetőségek ezen kívül is.

2. Az, hogy kiabál vele egy dolog. Az ahogyan az egy másik. Ja, nem ütötte agyon ott helyben, akkor sincs ez így rendjén. És ez csak az ami látszik. Az, hogy mi történik még azt te is meg én is csak találgatni tudjuk.

3. Aztán ha a híradóba viszontlátjuk őket valamilyen sajnálatos esemény kapcsán, akkor meg mindenki sír rí, hogy mért nem figyelt fel erre senki.

Próbálok felfigyelni és csinálni valamit, anélkül hogy kárt vagy bajt okozzak.

2014. máj. 23. 13:59
 14/26 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező!

Ha tenni akarsz, ha valóban tenni és segíteni akarsz, akkor ajánld fel a segítségedet. Keresd meg anyukát, mondd el mit tapasztaltál, mondd el hogy látod hogy sok a nagy gyereknek, ezért ha már úgyis minden nap mész az oviba, elhozod azt a kicsit is. Játszhat együtt a tiéddel amíg anyuka nem megy érte, így tehermentesítve a 20 évest.

Persze nem minden nap, de hetente háromszor megteheted, talán a tesó se lenne annyira idegbeteg, ha heti két nap jutna csak rá.

Segíts, és ne otthont akarj intézni a gyereknek.

2014. máj. 23. 14:34
 15/26 A kérdező kommentje:

Ez nem egy szituáció. Két éve nap mint nap ez megy. Ma reggel felkapott egy kisszéket a nagytestvér, mert valakinek panaszkodni mert a kicsi és lóbálta, hogy most nekidobja. Ez az ovi előtérben, ahol a gyerekek öltöznek. Most ezt látva jutottam odáig, hogy valamit változtatni kellene. Igen, jogos a felvetés - valaki biztosan majd helyre igazít - nem dobta neki a széket, él és virul mindenki, amíg az ovi tart addig mindenképp. Minden bizonnyal túllihegem. Remélem, hogy így van.

Igazán a fő gond, ahogy látom hogy nincs értelem ebben a családban. Nem akartam ezt így írni, de a nagyobb testvér egyébként se százas.

Azt például helyénvalónak tartanám, hogy egy gyermekvédelmis felügyelje őket, mondjuk hetente egyszer ellátogat hozzájuk, megnézi a kisebb gyerekkel minden rendben van-e, talán ez féken tartaná a dolgokat, ha érzik hogy jogi súlya is van annak ami történik. Talán ezzel nem ártanának az amúgy felnőtt korú agresszív nagyobb testvér megsebzett lelkének. Én ezt nem is gondoltam, hogy ez ekkora teher, mondjuk én minden nap hozom viszem a gyerekem, meg lehet szokni.

2014. máj. 23. 14:49
 16/26 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező akkor menj te minden nap a gyerekért és vidd el a szülők helyett te a gyereket oviba.

Nekem is elegem lenne ha egyetem előtt oviba kellene futkosnom, más gyerekével.

2014. máj. 23. 15:13
 17/26 anonim ***** válasza:
69%

"Két éve nap mint nap ez megy. "

No látod? Itt a gond. Két éve az a szerencsétlen tesó küzd a gyerekkel. Szülőként máshogy látja az ember a dolgokat, és a nyűgöt is, valamint egy felnőtt aki akarja a gyereket rendszerint képes is foglalkozni vele. Ezt a gyereket kellene tehermentesítenie anyukának, nem a kicsit kellene kivenni a családból. Anyuka szült, viselje ő a gondját a kicsinek.

Arra nem válaszoltál, hogy Te miért nem segítesz be, hiszen mindennel képben vagy.

2014. máj. 23. 15:18
 18/26 anonim ***** válasza:
45%

Ez komolyan hihetetlen ez az oldal. Az összes retardált ide irkál be mindenféle marhaságot válasznak?

Eddig 1 olyan válasz nem volt, amiben leírták volna, hogy mit szeretne tudni a kérdező.

Ellenben sértegeti őt már lassan mindenki, mert látott egy kretén hülyegyereket, aki lassan agyonvágja szerencsétlen kisöccsét.

És a végén még az agresszív 20 évesnek adnak igazat, hogy szegény, el kell mennie az oviba az öccséért...

Megáll az ész komolyan.

Kérdező, keress fel nyugodtan a gyámügyet, hogy ilyet láttál, valószínű ki fogják vizsgálni a gyereknek a körülményeit.

És remélhetőleg rápirítanak majd mindenkire.

De ha ennyi kretén szülő van, mint itt, nem csoda, hogy ilyenek megtörténnek...

szegény gyerkőc.

2014. máj. 23. 16:56
 19/26 anonim ***** válasza:
56%

Hát én is inkább a 20 éves sajnálom! (Meg nyilván a kicsit is, neki sem jó ez.)

Sajnos egyre többször látni, hogy a szülők nagy korkülönbséggel vállalnak még egy gyereket, akit aztán totálisan ráhagynak a nagyobbra. Itt is tele van olyan tinik kérdéseivel az oldal, akik nem értik, miért az ő felelősségük és dolguk a kistestvér, akit nem ők vállaltak, nem ők akartak.

Az a szerencsés persze, ha a nagyobb is önként(!!) kiveszi a részét, és segít a szüleinek, de ha nem, akkor erre nem lehet kötelezni. A szülők lesznek kedvesek maguknak szülni, és megoldani anélkül, hogy igénybe vennék állandóan a "leglogikusabb ingyen bébiszittert".

Egy 20 évesnek nem ez még a dolga.

Más kérdés persze egyszer-egyszer, alkalmanként, azzal semmi gond. De ha az ő dolga mindig nevelni a gyereket, akkor nem csoda, hogy ki van akadva!

2014. máj. 23. 21:45
 20/26 A kérdező kommentje:

Tisztelt válaszolók. Köszönöm az eddigieket. A 18. válaszadóval értek egyet, azt hiszem az egyetlen értelmes választ ő adta a kérdésemre.

Egyben arra is, hogy nem igazán van értelme ezen az oldalon kérdést feltenni. Nyilván nincs és nem is fogok kérdést kiírni soha ezen az oldalon ezután.

Nem sok emberség szorult a válaszadók többségébe, de tudomásul vettem, ilyen ez a társadalmi réteg.

Számomra meglepő és furcsa, hogy mennyien támadnak engem, védik ezt az agresszív félhülye állatot, bár nyilván igazán a félalkoholista retardált szülők még inkább felelősek ezért a helyzetért. Láttam már őket. Nem igen lehet beszélni velük, nem azok a fajták. Nem véletlen, hogy az óvónőknek sincs megoldásuk.

Ilyen hülye válaszokkal mit lehet kezdeni?

"Kérdező akkor menj te minden nap a gyerekért és vidd el a szülők helyett te a gyereket oviba.

Nekem is elegem lenne ha egyetem előtt oviba kellene futkosnom, más gyerekével."

1. Ha a szüleid támogatása jó, hogy egyetemre járhass, akkor ennyit szerintem az a minimum, hogy megtehetsz.

2. A "más gyereke" az az anyád gyereke, aki neked az édestestvéred... ha ez nem számít semmit akkor sajnálom.

3. Nem volt kérdés, hogy menjek-e én a kisgyerekért, de ha lehetőségem lenne rá, nem hogy elmennék érte, de az összes anyagi és nem anyagi terhét vállalnám, hogy kikerüljön ezek közül az félalkoholista állatok közül, amíg maradandó károkat nem szenved.

Tudom, tudom én vagyok a hibás mindenért és gondolom a 6 éves kisgyerek is bűnös. Az agresszív félállat bátyja meg természetesen egy kis ördögbőrbe bújt angyalka.

2014. máj. 26. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!