Agresszív 20 éves, kontra ovis gyerek?
Az oviba ahova a gyerekem jár van egy kisfiú, 6 éves körüli, okos értelmes kisgyerek. Valamiért a nagyobb testvére hozza viszi az óvodába (20 év körüli - gondolom a szülők dolgoznak), aki úgy beszél a kisfiúval mint ahogy a kutyákkal se szoktak. Szegény gyerek hiába csinál meg mindent ahogy csak tud, csak fenyegetést, meg kiabálást kap. (Hazamegyünk aztán szétb.sz.m a fejedet talán még az enyhébbek közé tartozik ezek közül) Az óvónők hallják, látják de nem csinálnak semmit. A nagyobb testvér velük is ordibál, valamennyire le tudják csillapítani, de ennyi. A szülőknek se tetszik amikor látják, de ez az ember nem hallgat senkire.
Félnek is bármit mondani, mert félnek, hogy a kisgyereknek még rosszabb lesz utána.
Pokol lehet az élete ennek a kisfiúnak, nagyon sajnálom és tönkre fogják tenni.
Mit lehet tenni?
Ez van akkor, ha anyuka gyereket szül a nagyobb gyerekének. Hol van ilyenkor anyuka? Nem az lenne normális, ha 20 éves tesó tanulna, vagy a barátaival lógna, és nem gyereket pesztrálna?
Szerintem tele van a t.ke ezzel a gyereknevelősdivel, és teljesen jogosan nem érti, hogy miért ő neveli az öccsét. Gondolom a legjobb időszakba mármint aminek annak kellett volna lennie pl 16-20 éves koráig, addig se mehetett sehová, mert az öccsére kellett vigyáznia. Ezt a gyereket nem ő akarta, és nem is az ő dolga lenne vele foglalkozni, róla gondoskodni.
Nyilván ez amit tesz rossz a kicsinek, de itt anyuka a hunyó. Én személy szerint a 20 éves kizsigerelt tesót is sajnálom.
Én mindkét gyereket sajnálom,mert itt a 20 éves is gyerek. Akinek szültek a nyakára egy másikat és rásózták. Szerintem kikészült idegileg az évek alatt és mindent a kicsin vezet le. Ami persze nem jó,de ezen csak a szülők segíthetnek. Amúgy a 20 éves nem jár iskolába, nem dolgozik? Mert most van vizsgaidőszak lehet az is rátesz egy lapáttal.
Én az anyát és az apát hibáztatom. Ti nem tehettek ez ellen semmit
Oké, a fenti válaszokban van igazság. Ez nem normális így, meg minek szül gyereket aki nem tudja ellátni, de ezen már változtatni nem tudunk. Valószínűleg szükség szülte ezt a megoldást, hogy a nagyobb gyerek hozza-viszi a kicsit.
Abba viszont belegondolni is rossz, ha így bánik vele idegen emberek, meg óvónők előtt akkor mit művelhet otthon?
Én most azon is gondolkoztam, hogy ha ilyen életet tud csak élni ez a kisfiú talán még az is jobb lenne ha állami gondozásba adnák, bár megmondom őszintén nem tudom ott milyenek a körülmények.
Mondjuk szerintem egy normális családban el lehet várni egy 20 évestől aki otthon lakik, eszik, semmiért nem fizet és nincs állandó munkahelye, hogy elhozza az öccsét. Ahogy én látom itt pesztrálásról, meg hasonlókról nincs szó, nincs is agyilag minden rendben ezzel a nagyobb fiúval.
Nem is az a kérdés, hogy mért van ez így, hanem hogy mit lehet csinálni?
:(
Jézusom..ez szörnyű!!
A kérdésem az lenne, hogy a szülőket soha nem lehet látni?Esetleg valahogy beszélni velük?
Óvónők mit mondanak erre a helyzetre?
Tényleg tök jó megoldás, hogy félre néznek! :( Ezek még nem hallottak a lelki terrorról?Amikor ilyet látnak, igen is intézkedniük kéne, mert ez is egy bántalmazási forma!!!
Basszus, az ész megáll... te komolyan képes voltál leírni ide, hogy állami gondozásba adnál egy kisgyereket, amiért néhányszor láttad, hogy a bátyja kiabál vele?
Normális vagy????
Nem Imola Ágnes, szerintem nem kellene bevállalnia a 20 éves gyereknek a pesztrálkodás. Neki volt annyi esze, hogy nem vállat gyereket 20 éves korában, akkor biztos nem vágyik arra, hogy a tesóját minden nap hozza-vigye, mintha a saját gyereke lenne!
Kérdező: szerintem akkor fogjatok össze néhány anyukával és beszéljétek meg, hogy mindig más viszi haza magához ezt a gyereket játszó délután néven, hogy ne az agresszív nagytesónak kelljen és anyuka /apuka meg onnan viszi haza.
"ÓÓÓh, könyörgöm, 20 éves a gyerek, talán ennyit elbír, hogy elvigye az öccsét sulibe. "
Tényleg elvárható, azonban nem minden nap, és nem kötelesség jelleggel, mert nem az ő gyereke.
Nyilván szivességet lehet tőle kérni, de a mindennapi rutin ezen igencsak túlmutat.
No meg ha ő hozza viszi mindig, akkor az is felmerül, hogy nem csak ennyi a feladata. Nyilván anyuka nincs otthon reggel, így ő készíti össze, no meg nyilván délután sincs még otthon anyuka, így ovi után is a nagy marad vele.
No meg nem 20 évesen kezdődött a kálváriája, hanem mondjuk az ovi elején, így a legértékesebb kamaszéveket a lehető legnagyobb felelősséggel kellett végigcsinálnia.
Hány ilyen van.
Egy ismerősöm mondta, már 46 éves, van egy 15 és egy 19 éves gyerekük, amikor úgy nézett ki becsúszott egy harmadik, hogy simán bevállalnám, mert ők épp úgy tudnának dolgozni, mert ott vannak a nagyok.
Kérdező a kommentedbe úgy fogalmaztál, hogy ezzel már nem tudunk mit csinálni. Te ki vagy a történetben?
Erre Te nem fogsz megoldást találni, drága anyucikának kellene felfognia, hogy ez az ő és a férje felelőssége, és le kellene venni a nagyobb válláról az apaszerepet.
Amúgy meg lehet, hogy a 20 éves csak idegenek előtt ilyen, mert lehet hogy szégyenli, hogy anyuka feladatát látja el. Képzeld el minden nap becsattogsz az óvodába, esetleg a haverjaid húznak is ezzel. Hát nem irigylem, és soha de soha nem várnám el a gyerekemtől ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!