2 vagy 3 gyerek? Pro-kontra?
Annyit hallottam, hogy "szülj még egyet mert jobban megéri anyagilag"!
Miért érné meg jobban!?
Mivel "járok jobban" ha három lenne?
Félrértések elkerülése végett mondom,hogy ez miatt nem szülnék 3.-at. Nem is tudnék ...de ez más téma.
szerintem is kettővel jár legrosszabbul az ember.
3 gyerek nagyobb kiadás, de szerintem nem több, mint a kettő. ingyenes tankönyvek, lakásfenntartási támogatás, óvodai-iskolai étkeztetés sokkal olcsóbb.
úgy vagyok vele, vagy 1, vagy 3 gyerekem lesz, de kettő biztos hogy nem.
Második.
Lakásfenntartási támogatásnem gyerek számfüggő, hanem jövedelem. Ha valaki a megszabott határ alatt van egy gyerekkel is ugyan úgy megkapja mint más 3-6. gyerekkel.
Étkezés féláron,meg nem sok segítség mert eggyel több is kell belőle. Meg most oké kell enni az oviba meg alsó tagozatba, akkor ez 5-6. évig van ez a kedvezmény aztán kész. Viszont különórára, egyetemre mindegyiknek meg kellene adni az esélyt, ami nem egy féláras étkezés eredménye.
Mi már számolgattunk a férjemmel, és megérné anyagilag. AZ ELSŐ 3 ÉVBEN MAXIMUM. Mivel a többiek tényleg féláron ehetnének, járna ingyen könyv. Az adókedvezmény, amit a férjem kapna, majdcsak annyi, mint az én fizum.
DE.
Ez van mondjuk max. kisiskolás korig. Onnantól jön csak a java: zeneóra, sport, különóra, nyelvóra, nyelvvizsgák, diploma, hogy a fiatal felnőttkori indulásról ne is beszéljünk. Én szeretném megadni az esélyt a gyerekemnek/gyerekeimnek, és nem hiszem, hogy háromnak meg tudnánk :(
Féláron van a kaja és ingyen a tankönyv, most épp több fizetés (de ki tudja kormányváltásnál mi lesz).
Nagyon sokba kerül 3 gyerek, sokkal többe mint 2 gyerek.
Rengeteg kaja, rengeteg ruha, cipő, ha betegek, akkor úgy számolj hogy mindhárom beteg, és egy betegség alsó hangon 10ezer, de inkább több. Különórák, az oviba a rengeteg kifiizetnivaló. Nagyon kocsi, nagyobb szekrényekre van szükség. Szülinapok, karácsony, több pénz.
És akkor még nem tartunk a kamaszkornál, csak az oviskornál.
Ez a megéri három gyerek duma akkora baromság!!!
Egyébként nekem három van :) :) de nem a pénz miatt, mert az nincs túl sok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!