Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi a francért tesznek köztünk...

Mi a francért tesznek köztünk különbséget? 13/L

Figyelt kérdés

A nővérem 15, én meg 13. Csak ketten vagyunk tesók. Elég k..vának tartom. Ő tizenhárom évesen már nem volt szűz!!! Tizennégy évesen egy terhességi tesztet találtam VÉLETLENÜL a fiókjában. És igen leírom, mert ki nem állhatom! Ugye neki most volt ez a nagytovább tanulás sztori, aminek végre vége lett. Szóóval:

Elkezdtem metált és rockot hallgatni, ez persze nem tetszett anyámnak. (Hol ott a tesóm, ennyi idősen már r...nc volt.) Nem beszélek itthon velük, tényleg naponta kb 10 mondat. Reggel felkelek elkészülök és korán lelépek. Délután később jövök haza, mint máskor tanulok, gépezek elmegyek fürdeni és alszok. Ennyi!! A tesómmal, meg elmegy vásárolgatni, sétálni stb..-.-"'! Mindig mindent megkap! OK, megértem hogy nem könnyű egyszerre két gyerekre is figyelni, és nem azért mondom mert irigy vagyok vagy hasonló. DE! Ő mindent megkap, akart laptopot megkapta, akart egy 8cm magassarkút megkapta! És sorolhatnám......két éve könyörgök egy új telefonért. Mégcsak a mostani nem is érintős! Jó megértem, hogy ne akarjak ilyen drága cuccokat, de ha a tesómnak lehet:(

Már komolyan depressziós vagyok. Ledagadtoznak, lecsúnyáznak itthon. Ez pedig rohadtul fáj, ugyanis kezdtem magammal megbékélni, hogy 171 cm vagyok és 46 kg. Erre ők a földbe döngölnek. Gondolkoztam az öngyilkosságon, de értelmét nem láttam. Apukám dolgozik, elég sokat. Anyám nem.. Ő nyalja a tesóm seggét...Elakarok költözni, De mégis kihez forduljak?

2013. nov. 18. 18:05
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
67%

Lehetséges, hogy téged... nem akartak. Ez csak egy felvetés, de lehetséges, hogy ez van a háttérben. Bár 13 év után igazán meg lehetne békélni...

Egy korábbi válaszoló javasolta, hogy egy nyugodt pillanatban kérdezd meg az édesanyád, szeret-e. A reakciójából tényleg meg fogod tudni, van-e még esély arra, hogy jóban legyetek. Ha van, akkor próbálj meg közeledni, elmenni vele ide-oda, vagy megtudni mik iránt érdeklődik, hátha téged is tud érdekelni azokból néhány...

(( Khrm... Nem akarom szidni, de nem lehet, hogy anyád is "hasonló" mint a nővéred? Hisz apád ezek szerint nincs veletek annyit... ))

171 cm és 46 kg??! DAGADT????! Remélem ezt nem hiszed el nekik. Inkább rémesen sovány! Egyél jóllakásig mindig, és mozogj :3 Végülis, talán egy nap majd lehetőséged lesz betörni aranyos nővérkéd orrát...

Az öngyilkosságnak valóban nem lenne értelme. Erősebb vagy annál, mintsem ilyen szánalmas kiutat válassz.

14/L

2013. nov. 19. 17:44
 22/29 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk is ez volt, csak nekem 5 évvel idősebb bátyám van. Valahogy ő mindig jobban adta elő, hogy mit szeretne, aztán én le voltam ejtve, mert én vagyok a kicsi, különben sincs rá pénz, stb. Például: 7 évesen karácsonyra egy macit kaptam. Imádtam, nem is lett volna ezzel baj, én választottam ki, nagyon örültem neki. Ugyanezen a karácsonyon a bátyám egy igazi ping-pong asztalt kapott! Bármennyire is örültem először a macinak, mikor láttam, hogy kipakolják a ping-pong asztalt, hogy milyen hatalmas, stb., és hogy ezt a bátyám kérte! Ráadásul elég szegények voltunk, utólag megtudtam, hogy a nagyszüleim adták rá a pénzt. A szöveg az volt, hogy együtt kaptuk. Fel se értem! Szerintem ez volt az a pillanat, amikor először megállapítottam, hogy a bátyámat sokkal jobban szeretik nálam.

Aztán persze jöttek a többi cuccok sorban, én meg örülhettem, ha kaptam új szemüveget, mert hogy az drága... Komolyan már azt hittem, hogy az én bűnöm, hogy szemüveges vagyok. A tanulmányi eredményeimmel zsarolt anyám, hogy ha nem javítok nem lesz új szemüvegem. Normális?!

Most a bátyám 31 éves, 23 évesen kapott egy autót, majd 28 évesen egy lakást. A főiskolát bár elkezdte, nem fejezte be, anyámék cégénél dolgozik, ők fizetik a számláit, a biztosítást, a benzint és még egy teljes fizetést is kap mellé.

Én meg 3 éve dolgozom egy cégnél, egy éve volt az esküvőm, albérletben élek a férjemmel és legutoljára egyetemistaként kaptam bármit is a szüleimtől. Azt hittem, hogy legalább az esküvői költségekbe beszállnak vagy valami, de semmi... A csóró anyósom meg a nyugdíjas szüleivel kicsengetett egymilliót nászajándékba - szó nélkül, tőle számítottunk rá a legkevésbé. Ja, az én szüleimnek egész jól megy már 12 éve.

2013. nov. 22. 21:17
 23/29 anonim ***** válasza:
18%

A szavaidban harag van, így ne is akarj jó kapcsolatot senkivel. Semmire se voltam jó a szüleim szemében, elkezdtem a saját életem élni, 16 évesen dolgozni kezdtem, nem volt leány álom, de megcsináltam, mert majd én megmutatom. Semmi értelme nem volt. :(

A legfontosabb, hogy magadat fogadd el olyannak, amilyen vagy. Ha kövér, akkor kövér, ha sovány, akkor sovány (bár szerintem inkább sovány), ha barna, ha szőke, teljesen mindegy, mert mindenen lehet változtatni. És ha elfogadtad, akkor hozd ki a maximumot magadból!!!

Ha édesanyáddal nem tudsz kijönni, akkor keresd édesapáddal a kapcsolatot, lehet neki jól esne, ha nem csak a pénzére lennének kíváncsiak.

2013. nov. 22. 22:56
 24/29 anonim ***** válasza:
85%
ő a hisztis pi.cs@ amikor az anyja le se sz@rja???Akik ezt írták nem normálisak.Nálunk is ez volt, bátyám mindent megkapott (pl.: legjobb lap-top mert az nagyon fontos ám), amikor én cipőt vettem akkor meg húzták a szájukat hogy az milyen drága.Nem te vagy a hibás hogy nem nyitsz anyukád felé, ez az ő dolga lenne.Ő akart gyereket, ráadásul nem csoda hogy ezek után semmi kedved beszélni vele.Nem sokat tudsz sajnos tenni mint hogy tűrsz.16 évesen elmehetsz dolgozni, abból már vehetsz magadnak is dolgokat, aztán minél hamarabb elköltözöl.Kitartás!
2013. nov. 23. 01:02
 25/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ.(:
2013. nov. 23. 08:01
 26/29 anonim ***** válasza:
76%

Azért, hogy az irigység és testvérféltékenység szításával magukhoz kössenek. Amíg te versenyzel a nővéreddel a szülőd szeretetéért, addig is a szüleid érzelmi foglya maradsz.

Ne a nővéreddel törődj, azzal, hogy ki szűz és ki hányas tanuló, hanem azzal, hogy mi az érték benned és te mit szeretsz, vagy mit akarsz. Ne a nővéredhez hasonlítgasd magad, hanem olyan ideálokat keress, akik passzolnak rád. Olvass szépirodalmat, hallgass zenét.

Először is fordulj apukádhoz. Akár sokat dolgozik, akár nem, akkor is törődnie KELL(ene) veled.

Ha ez nem megy, akkor fordulj az osztályfőnökhöz és beszélj vele. Mindig van megoldás.

2013. nov. 23. 09:32
 27/29 anonim ***** válasza:
29%

Figyelj a tesódnak nyilván voltak ballépései, de kettőtök közül ő a szociálisabb, ő az aki kedves a szülőkkel, ezért ők csinálnak programokat, és bizony több mindent megkap, kedvesebbek vele, mert hiába vannak baklövései, vele még mindig könnyebb.

A leirtak alapján, te egyszerűen utálatosan viselkedsz és kerülöd a családod. Nyilván életkori sajátosság és kinövöd majd. De mégis mit vársz, hogy várod el hogy közeledjenek, ha elutasító vagy?

2013. nov. 23. 11:45
 28/29 anonim válasza:
BESZÉLJ VELE!!! Megértem, hogy szült, neki kéne ismernie stb, de ez így nekedsem jó, szóval nincs jobb megoldás.
2014. jan. 2. 21:39
 29/29 anonim válasza:
Nekem is a hugom barmit megtehet zenet hallgathat eves kozbe stb en meg elkezdtem dubstepet hallgatni egybol kib @sztak a szulok a sajat penzembol vett hifi tornyot :(
2014. jan. 3. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!