Jövőre abba a városba akarok menni egyetemre, ahol a nővérem és a férje is lakik. Nem akarok kollégiumba menni, albérletre meg nem adnának pénzt apámék. Nővéremék sajátban laknak, pontosan nem tudom, de vagy két és fél, vagy három szobás a lakásuk.
Az lenne a legjobb, ha odaköltöznék hozzájuk, de nővérem hallani se akar róla. (Igaz, annyira nem is vagyunk jóban, de a férjét bírom.) Olyan kifogásokkal jön, hogy ők gyereket terveznek, meg hogy a "saját életüket" akarják élni. Pedig apámék kifizetnék nekik azt a pénzt, amibe a kollégium kerülne.
Szerintem nem kell odapofátlankodni ha nem látnak szívesen. Ígyis úgyis ki lenne fizetve az a pénz, szóval miért nem tudsz a koleszban megmaradni? Mondjuk azok után hogy őt nem annyira de a férjét bírod, hát én sem engednélek. Lehet hogy csak emiatt akarsz ott lakni?
2013. nov. 13. 13:37
2/41 anonim válasza:
Szerintem tegyél le erről az ötletről. Hidd el, ha még meg is engednék, hogy odaköltözz, nem éreznéd jól magad, mert éreznéd, hogy nem látnak szívesen. Inkább a kolesz, mint egy ház ahonnan szinte ki vagy utálva.
2013. nov. 13. 13:39
3/41 A kérdező kommentje:
Első: nem, bocs, fiú vagyok. Sógorom szimplán jó arc.
2013. nov. 13. 13:44
4/41 anonim válasza:
egy csalad eletebe igy belepofatlankodni azert elegge onzo dolog, nekem eszembe nem jutott volna. ha nem ok hivnak, hogy 'aaaa ne koltsd a penzed albira, inkabb lakj nalunk', akkor egyszeruen nem latnak szivesen. ha meg nem is vagy joban a novereddel, miert varod el tole, hogy jo pofat vagjon hozza?
2013. nov. 13. 13:45
5/41 A kérdező kommentje:
A koleszben nem lenne semmi magánéletem, plusz magamra kéne főznöm, mosnom stb. Ez nem igazán tetszik.
2013. nov. 13. 13:45
6/41 Imola Ágnes válasza:
Menj koleszba, vagy válalj diákmunkát, és fizesd az albérlet többletköltségét. A nővéred döntését akkor fogod megérteni, ha előtte laksz albérletben, több albérlővel, majd ketten a pároddal, miközben dolgoztok is. Mi is ketten lakunk a párommal, és bármennyire is szeretem a másik embert, tudom mennyire nem lenne jó, ha egy harmadik költözne ide... és hidd el, neked sem lenne jó, sok éves tapasztalatból mondom.
2013. nov. 13. 13:46
7/41 Imola Ágnes válasza:
Amúgy mit vártál, hogy majd a nővéred mos rád? meg ő főz????
2013. nov. 13. 13:47
8/41 anonim válasza:
Én a másik oldalon vagyok!
A férjem tesója találta ki, hogy hozzánk költözik. Mi sem akartuk. Szívesen látjuk vendégként néha. Volt már, hogy itt aludt, ő most elsős az egyetemen. Bármikor átjöhet, de nem szeretnénk vele lakni.
Ugyanaz az érvünk, mint a tesódéknak. A saját életünket szeretnénk élni és gyerekt tervezünk.
Ne próbáld meggyőzni, mert ha "muszájból" igent is mond, az nem lesz jó egyikötöknek sem és csak még jobban megromlik a viszonyotok.
2013. nov. 13. 13:48
9/41 anonim válasza:
Kérdező, miért szerinted a nővérednek tetszene, hogy évekig nem lehet olyan magánélete és meghitt családi élete mint előtte, mert te ott vagy?? Én sem szívesen kezdenék el terelgetni meg a nyakamra venni egy hoszonéves srácot, meg hogy oda cipelje majd a haverokat, barátnőit. Már babát terveznek stb., és ebbe nem fér bele, hogy évekig ott legyél velük. Miért nem érted ezt meg?
2013. nov. 13. 13:49
10/41 A kérdező kommentje:
Imola Ágnes: Miért ne? Magukra úgyis kell neki mosni meg főzni, nem lenne plusz munka.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!