Van jogom kiosztani a 2 nővéremet emiatt?
A szüleink elég idősek, igazából ők ketten csak a féltestvéreim apáról. Apu eléggé betegeskedett, ők nem szóltak, hogy gond lenne itthon, de egyszer látogattam őket, és láttam, hogy el kélne a szüleimnek a segítség. Visszamentem dolgozni, elkezdtem spórolni és úgy döntöttem visszajövök a szüleimhez lakni és segítek nekik, amiben tudok.
Van egy 3. nővérem is, ő külföldről segíti rajtam keresztül a szülőket anyagilag. Ez a 2 nővérem összvissz 40 km-re laknak tőlünk.
Felhívtam őket, hogy jó lenne, ha eljönnének segíteni néha-néha, vagy anyagilag támogatni a szülőket, mert nem vagyok milliomos.
Erre azt a választ kaptam, hogy őket ez nem érdekli egyáltalán. Hát ne tudjátok meg mennyire ideges lettem, de csak lecsaptam a telefont.
Ők apu lányai, tehát van közük hozzá.
Nem azt mondom, hogy költözzenek vissza, de azért jól esne, ha valamennyire segítenének.
Hát ez attól függ milyen volt a kapcsolatuk igazából.
Én apámnak egy fillért nem adnék és nem is segítenénk neki, talán mikor 5 éves voltam akkor volt vele jó kapcsolatom, de lehet csak az idő szépít meg mindent....
Szóval ha nem volt jó kapcsolat közöttük nem igazán tudsz mit csinálni :(
Ácsi, ez nem úgy van.
Az Alaptörvényben benne van: „A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.”
Tehát jogosan kértél segítséget, de nem csak törvényileg, erkölcsileg is.
Írd meg nekik, hogy mennyi apukád bevétele, mennyi a kiadása és ti mennyivel támogatjátok.
Aztán hogy ha ők nem segítenek, miről kell lemondania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!