Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Van jogom kiosztani a 2...

Van jogom kiosztani a 2 nővéremet emiatt?

Figyelt kérdés

A szüleink elég idősek, igazából ők ketten csak a féltestvéreim apáról. Apu eléggé betegeskedett, ők nem szóltak, hogy gond lenne itthon, de egyszer látogattam őket, és láttam, hogy el kélne a szüleimnek a segítség. Visszamentem dolgozni, elkezdtem spórolni és úgy döntöttem visszajövök a szüleimhez lakni és segítek nekik, amiben tudok.

Van egy 3. nővérem is, ő külföldről segíti rajtam keresztül a szülőket anyagilag. Ez a 2 nővérem összvissz 40 km-re laknak tőlünk.

Felhívtam őket, hogy jó lenne, ha eljönnének segíteni néha-néha, vagy anyagilag támogatni a szülőket, mert nem vagyok milliomos.

Erre azt a választ kaptam, hogy őket ez nem érdekli egyáltalán. Hát ne tudjátok meg mennyire ideges lettem, de csak lecsaptam a telefont.

Ők apu lányai, tehát van közük hozzá.

Nem azt mondom, hogy költözzenek vissza, de azért jól esne, ha valamennyire segítenének.

2013. aug. 9. 11:15
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát ez attól függ milyen volt a kapcsolatuk igazából.

Én apámnak egy fillért nem adnék és nem is segítenénk neki, talán mikor 5 éves voltam akkor volt vele jó kapcsolatom, de lehet csak az idő szépít meg mindent....

Szóval ha nem volt jó kapcsolat közöttük nem igazán tudsz mit csinálni :(

2013. aug. 9. 11:22
 2/9 anonim ***** válasza:
Persze, van jogod.
2013. aug. 9. 11:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Senkitől nem kényszerítheted ki a segítséget, főleg ha nem is szívesen segítenek. Te vállaltad, hogy segítesz, ami szép dolog, de ha ők nem akarnak... hát nem lehet mit tenni.
2013. aug. 9. 11:23
 4/9 A kérdező kommentje:
apuval elég jó kapcsolatuk volt, de a nővérem meg én nem vagyunk milliomosok, most úgy van a munkám, hogy olyan, hogy átkértem magam egy itteni céghez ugyanolyan munkakörbe, kis szerencsével átvesznek
2013. aug. 9. 11:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Ácsi, ez nem úgy van.

Az Alaptörvényben benne van: „A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.”

Tehát jogosan kértél segítséget, de nem csak törvényileg, erkölcsileg is.

2013. aug. 9. 11:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Azt ne feledd, hogy a két nővéred csak apudhoz tartoznak. Jó lenne tudni, hogy ki nevelte őket, gondolom az édesanyjuk. Biztos neki is el kel a segítség. Ha apud annak idején otthagyta őket édesanyádért vagy bármi másért és haragszanak rá, nem várhatod el, hogy anyagi támogatást nyújtsanak a Te szüleidnek közösen. Anyud és apud a Te szüleid, nem vagytok a testvéreiddel ugyanabban a helyzetben. Lehet, hogy én se segítenék. Nem feladatuk!
2013. aug. 9. 11:30
 7/9 A kérdező kommentje:
Nővéremet nem rendelhetem haza Spanyolországból, de ő minden hónapban utal pénzt a számlákra, maradtunk országon belül hárman, én magam Pestről költöztem le, a másik kettő 40 km-re lakik, fél óra autóútra, ha nem akarnak naponta jönni, akkor elmegyek hozzájuk és adjanak pénzt, a többit rám bízhatják
 8/9 A kérdező kommentje:
apu újra házasodott, miután elváltak, és apu meg az én anyukám nevelte fel őket
 9/9 anonim ***** válasza:

Írd meg nekik, hogy mennyi apukád bevétele, mennyi a kiadása és ti mennyivel támogatjátok.

Aztán hogy ha ők nem segítenek, miről kell lemondania.

2013. aug. 9. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!