Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért rühell az egész családom...

Miért rühell az egész családom és a nővéremet miért istenítik?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, a nővérem meg 26, még nálunk lakik. állandóan veszekszik velem semmiségek miatt is, tegnap pl. megtépett és vagy egy maréknyi hajamat kiszedte, mert úgy volt, hogy be akartam fonni a hajam, hogy hullámos legyen és a nagy tükör, amiben jól látom magam, a konyhaajtó mellett van és ki-be járkált a konyhában és mindig, amikor elment az ajtóban, rám vágta az ajtót, nekem meg úgy nem fért volna el a kezem, ezért visszahajtottam és ezért megtépett, mert mi az, hogy én be merem hajtani az ajtót, amikor ő kinyitotta. én meg ráordítottam, hogy mi a f.szt csinál, erre anyánk bejött és velem kezdett el ordítozni, hogy takarodjak innen, meg hogy én miért szítom állandóan a feszültséget.

a szülei is állandóan szidnak, főleg az anyja, olyanokat mondanak, hogy sosem lesz belőlem semmi, és hogy remélik, egy híd alatt fogok megdögleni csövesként, holott nek kitűnő, de azért elég jó tanuló vagyok, felvettek az egyik jó hírű középiskolába, a kéttannyelvű osztályba és vegyésznek fogok tanulni, valamint a matekot meg pár másik tantárgyat is angolul fogok tanulni..eközben a nővérem amikor iskolába járt, 2x megbukott, meg kb. minden évben pótvizsgázott több tantárgyból is, hülye volt, mint a seggem, ráadásul az egyik legrosszabb iskolába járt, ahol általában még az 1-es - 2-es tanulóknak is sikerül leérettségizniük. hozzá még sincs egy rossz szavuk sem. ráadásul dolgozik, de a fizetése nagy részét cigire költi. én meg nem cigizek, nem iszok, semmi olyasmit nem csinálok, ami azért elég jó szerintem, mert ma már a velem egykorúak nagy része láncdohányos vagy rendszeresen füvezik, ilyesmi, köztük az osztálytársaim is...

ja meg a nővéremről amúgy még annyit, hogy amikor hazajön, lefekszik aludni, meg gépezik, meg mindent csinál, de takarítani már nem takarítana, én mosogatok el, kitakarítok, ahol kell, erre hazajönnek a szülei és nekik hazudozik, hogy jajj én semmit se csináltam egész nap, ő meg bezzeg kitakarított, én meg mondtam, hogy dehogyis, ő ott heverészett meg az én telefonomon beszélgetett vagy fél óráig a pasijával, én meg takarítottam, de nem hittek nekem.

miért van az, hogy engem mindig szekálnak?

2013. máj. 6. 19:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az ő szülei nem a Te szüleid? Akkor ők kik neked, ki vagy Te a családban?
2013. máj. 6. 20:04
 2/13 anonim válasza:
86%

Miért írod hogy a szülei? Ők a te szüleid is nem?

Keresd fel az iskloapszichológust!

Most nem cikizlek, én is jártam pszichológushoz, jó volt beszélgetni ilyenekről.

2013. máj. 6. 20:06
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
Nem igazi tesok vagytok vagy feltesok?
2013. máj. 6. 20:09
 4/13 anonim ***** válasza:
63%
Csak nézzük meg kiből nem lett/lesz semmi. Mit keres otthon a 26 éves nővéred? :)
2013. máj. 6. 20:20
 5/13 A kérdező kommentje:
1.& 2.: nem, mert én nem nevezek olyanokat a saját szüleimnek, akik olyanokat mondanak, hogy dögöljek meg, stb.
2013. máj. 7. 19:05
 6/13 A kérdező kommentje:
egyébként az iskolánkban nincs pszichológus, csak ilyen védőnő féleség, bár az is olyan, mintha nem is létezne, mert csak a hét adott napjain jön be és akkor sincs bent délelőtt, csak délután 4-től...végül is kit érdekel, ha valamelyik szerencsétlen gyerek épp délelőtt lesz beteg, vagy akármi...ráadásul egy általános iskolában ki van bent az alsósokon kívül 4-ig? szóval annak is gratulálni tudok, aki ezt így megszervezte. de mindegy visszatérve a lényegre, nem is nagyon tudok erről kivel beszélni :/
2013. máj. 7. 19:09
 7/13 anonim ***** válasza:
53%
Akkor menj vissza hozzá délután négyre. Vagy menj el a helyi Családsegítő szolgálathoz ott is van pszichológus,akivel szintén tudsz beszélgetni. vagy egy jó barátnő, esetleg neki az anyukája. Neked nagymamád, keresztanyukád? igaz még fiatal vagy, de neked lépned, magadért!
2013. máj. 8. 06:15
 8/13 A kérdező kommentje:
egyik nagyszülőm sem él már, keresztszüleim sincsenek, olyan közeli barátnőm meg nincs, akivel ilyenekről tudnék beszélni :S az iskola orvoshoz meg biztos nem megyek vissza, egyrészt azért, mert kertvárosról járok be, és én nem fogok másfél óra múlva visszafordulgatni, meg amúgy is, az a nő olyan egy flegma p!csa, amikor egyszer bent volt délelőtt, rosszul lettem és bementem hozzá, hogy tudna-e adni egy fájdalomcsillapítót vagy valamit, erre ilyen tök flegmán leoltott, hogy -Hát szerinted én azzal mit csináljak?! mondom esetlen adhatna valami gyógyszert vagy ilyesmi... erre még neki állt feljebb, hogy minek jövök iskolába ha rosszul vagyok...mondom ennél is kopogtatni szokott a megfázás is vagy mit tudom én, hogy előre tudja, hogy rosszul lesz... szóval ezek után gondolom ugyanígy viselkedne, ha vele osztanám meg ezeket.
2013. máj. 8. 19:09
 9/13 anonim ***** válasza:
55%

Családsegítőben a pszichológus?

Ha van a közelben gyerekotthon vagy anyaotthon ott is van pszichológus, oda is mehetsz.

Az iskolában kell lennie ifjúságvédelmisnek (nem az iskolaorvos) hozzá is fordulhatsz.

A körzeti orvosi rendelőben van védőnő,ő is tudhat segíteni.

Iskola után menj el mindenféle szakkörökre, sportkörökre, annál kevesebb időt kell otthon töltened.

Vagy menj el kollégiumba.

2013. máj. 9. 06:29
 10/13 anonim válasza:
79%
Itt a "szüleikkel" van a baj. Hogy mondhat egy szülő olyat a saját gyerekének hogy reméli h egy híd alatt fog csövesként megdögleni??? Mikor ezt anyám elolvasta teljesen kiborult.Nekem az anyukám pszichológus és ennek hála jól eltudunk beszélgetni. Nem tehetnéd meg azt h egy időre egy bnődhöz költözöl?Meg mi az h a nővéredet istenítik mikor egy a társadalom alján lévő felkapaszkodó szadista kis k. Amikor nekem megszületettek a kistesóim, én rögtön kiestem a bonbonoskosárból. Mikor jöttem haza a suliból, boldog voltam h anyának végre elujságolhatom h nagyon jó jegyeket kaptam, stb. De ő teljesen a kicsiknek szentelte magát, velem ugy viselkedett mint valami melléktermékkel. Mikor ezt a fejére olvastam nem túl szépen, utána rendszeresen odafigyelt, meg törődő volt és bocsánatot kért. Szerintem le kéne ülnöd a szüleiddel és megbeszélni ezt, ha ez lehetséges. Ha nem, akkor ők ilyenek, és a nővéredet kéne eltakarítani a házból.
2013. jún. 30. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!