Szerintetek hívhatom a testvérem gyerekét egy olyan beceneven amit "én találok ki"? Nem lesz belőle kellemetlenség?
Dagobert bácsi ide vagy oda, ha ők azt akarják, hogy úgy szólítsd, akkor engedned kell, hisz az ő gyerekük, ez a neve..
ma 23:00 Neked is üzenném, hogy nem tudsz olyan nevet mondani, amiből a gyerekek (hisz annyira leleményesek!!!) ne tudnának csúfnevet gyártani. Szóval ebből a szempontból voltaképpen tök mindegy
Na Beát mi is csúfoltunk, mondjuk ő rá is játszott, mert kedvtelése volt lepippantani embereket a wc-ben :)
Amúgy meg:
http://www.youtube.com/watch?v=NlJhBmWNXiw
:)
Nem gondolom, hogy ezen megsértődne a sógornőd, de nem ismerem. Nálunk a tágabb családban sok gyereknek 2 keresztneve van. Szinte mindenkinek van olyan rokona, aki következetesen, az egyébként nem használt második nevén hívja az adott embert. Ugyanez becenevekkel. Unokaöcsémet (pedig teljesen elfogadott neve van) egyedül én szólítom becenéven, de ezt soha senki nem tette szóvá a családból.
+ emlék a gyerekkoromból. Egyik nagynéném világ életembe Rebekának hívott (még csak köszönőviszonyban sincs a valódi nevemmel). Én imádtam. Olyan volt ez, mint egy plusz kapocs közöttünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!