Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek hívhatom a testvér...

Szerintetek hívhatom a testvérem gyerekét egy olyan beceneven amit "én találok ki"? Nem lesz belőle kellemetlenség?

Figyelt kérdés
Tesómék, jobban mondva sógornőm az unokaöcsémnek a Dagobert nevet akarja adni.. Lebeszélhetetlen. Oké, az ő döntése, nem akarok/fogok beleszólni, de nem tudom hogy képes leszek e kimondani. Hívhatom majd Bertinek? Akkor is ha ő máshogy akarja becézni vagy nem is akarja? Megsértődhet ezen? "kötelezhet" hogy úgy szólítsam ahogy akarja?
2013. jún. 3. 22:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%
Mutasd meg nekik erre a kérdésre adott válaszukat, hátha meggondolják magukat és normális nevet adnak annak a szegény gyereknek.
2013. jún. 3. 23:29
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Dagobert bácsi ide vagy oda, ha ők azt akarják, hogy úgy szólítsd, akkor engedned kell, hisz az ő gyerekük, ez a neve..

ma 23:00 Neked is üzenném, hogy nem tudsz olyan nevet mondani, amiből a gyerekek (hisz annyira leleményesek!!!) ne tudnának csúfnevet gyártani. Szóval ebből a szempontból voltaképpen tök mindegy

2013. jún. 3. 23:59
 13/16 anonim ***** válasza:
23:59-nek teljesen igaza van, ha hiszitek ha nem, amikor én voltam ovis, még az Anitákat, Andreákat, Zoltánokat, Balázsokat is csúfolták, és engem is mint Beát.
2013. jún. 4. 00:40
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Na Beát mi is csúfoltunk, mondjuk ő rá is játszott, mert kedvtelése volt lepippantani embereket a wc-ben :)

Amúgy meg:

http://www.youtube.com/watch?v=NlJhBmWNXiw

:)

2013. jún. 4. 00:55
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem gondolom, hogy ezen megsértődne a sógornőd, de nem ismerem. Nálunk a tágabb családban sok gyereknek 2 keresztneve van. Szinte mindenkinek van olyan rokona, aki következetesen, az egyébként nem használt második nevén hívja az adott embert. Ugyanez becenevekkel. Unokaöcsémet (pedig teljesen elfogadott neve van) egyedül én szólítom becenéven, de ezt soha senki nem tette szóvá a családból.

+ emlék a gyerekkoromból. Egyik nagynéném világ életembe Rebekának hívott (még csak köszönőviszonyban sincs a valódi nevemmel). Én imádtam. Olyan volt ez, mint egy plusz kapocs közöttünk.

2013. jún. 4. 09:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Dagobert :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2013. jún. 4. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!