Mit tegyek, ha a családom nem ért meg?
A szüleim vallásosak a legnagyobb értelemben, tehát eléggé szigorúan vagyok fogva. Ebből következik, hogy náluk a "pasi-téma" tabu. Világosan meg lett mondva, nem éppen szép szavakkal, hogy milyen következményei lesznek annak, ha meglátnak egy fiúval. Na már most én másfél hónapja vagyok együtt a barátommal, 17 éves leszek és eddig soha a büdös életben nem szegtem meg a szabályokat.
Viszont elég erős a lebukás veszély. A szüleim azok a fajta emberek, akik nem hallgatják meg a véleményemet, mert csakis nekik lehet igazuk.
Milyen tanácsokat tudtok nekem adni, ami hasznomra válhat?
18 évesen lelépsz.
az ilyen hülye gondolkodásmóddal rendelkező elvakult hívő emberek, sosem fogják megérteni, csak az a jó, amit ők annak hisznek.
17:51-re válaszolnék.
A szüleim evangélikus keresztények. Lehet, ismered: Vidám Vasárnap, Németh Sándor tanításaival megy vasárnaponként és szerda esténként.
Igen, a házasság szent dolog, ezért mondták nekem azt, hogy csak férjem lehet, az is csak 20 éves korom után. Mert ha betöltöm a 18-at akkor csak szavazati jogot kaphatok, semmi többet.
Remélem, segítettem valamennyit.
Hát, azért a vidám vasárnapos egyházat én nem tartom igazi egyháznak (és a vidám vasárnap nem AZ evangélikus egyház, hanem legfeljebb csak az egyik, és vannak normális evangélikus egyházak is). Normális vallások nem tiltják, hogy a fiatalok együtt járjanak.
Mivel a szüleidet egyelőre lecserélni vagy megváltoztatni nem lehetséges, vagy ellenszegülsz és viseled ennek a következményeit, vagy meg kell próbálni együtt élni a helyzetel. Ha ez utóbbit választod, akkor jobb ötletem nincs, mint hogy ne mondd el a szüleidnek, hogy együtt vagytok. Ha látnak titeket, akkor csak simán barátok vagytok (nyilván úgy is kell viselkedni, tehát nem ott nyalni-falni egymást, ahol a szüleitek megláthatnak).
Viszont jó lenne, ha a szüleid is megismerhetnék a fiút. Ha a szüleidnek az ilyesmi ellen nincs kifogása, akkor meghívhatod több barátodat, köztük a fiút is pl. társasjátékozni hozzátok, akár többször is. Persze ott is úgy kell viselkedni, mint sima barátok. Aztán idővel el lehet kezdeni mondogatni, hogy milyen becsületes az a srác, mert a múltkor is láttad, hogy az elejtett pénzt visszaadta a gazdájának. És milyen segítőkész. Persze itt a szüleid számára kedves jelzőket mondogassad. A baráti társaság többi tagjáról is mondhatsz ilyeneket, hogy ne legyen olyan feltűnő.
A játék arra megy ki, hogy a szüleid úgy lássák, ez a fiú főnyeremény, és ők maguk akarják, hogy te ővele házasodj össze. Ha ez az érzés már kellően meg van alapozva, akkor óvatosan említheted, hogy tetszik is neked a srác, de rögtön tedd hozzá, hogy persze majd csak 20 éves korod után fogsz ezzel foglalkozni.
Szóval én valami ilyesmi stratégiában gondolkodnék hasonló helyzetben: a szüleid ismerjék meg és találják szimpatikusnak a jelöltet, anélkül, hogy kiderülne róla, hogy jelölt.
Remélem valahogy sikerül megoldanod a helyzetet, vagy így, vagy úgy. Tényleg nehéz helyzetben vagy, de szerintem menni fog. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!