Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ez tényleg önzés szerintetek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez tényleg önzés szerintetek?

Figyelt kérdés
Nyár végén lesz az esküvőnk. Szűk családi és baráti körben. Azokat az embereket akarjuk csak és kizárólag ott látni, akiket tényleg szeretünk. A páromnál nincs is gond. A szülei is egykék, nincs az a rengeteg rokon. Nálam viszont sajnos igen. És mióta megtudták, hogy nem hivatalosak az eseményre, ahol tudnak, ott szúrnak belénk. Vagyis főleg a szüleimet nem hagyják élni. Állandóan megy, hogy mi mennyire nem tiszteljük őket. Meg, hogy milyen megalázó, hogy kihagyjuk ilyen fontos eseményből a rokonságot. Apu és anyu hiába mondja, hogy nekik ebben nincs beleszólásuk, hogy a mi döntésünk, de hiába. Azok az agyatlanok képtelenek felfogni, hogy nincs rájuk szükségünk. Nem akarom hosszasan ecsetelni, de én gyerekkorom óta azt láttam, hogy a rokonok csak lehúzták a szüleimet. Amikor viszont rosszabbul ment nekik, apu, majd anyu betegsége miatt eltűntek. Most már szerencsére nincs ilyen gond, erre a keselyűk újra megjelentek. Csak egy példa: a diplomaosztómra hívtam meg a kereszt szüleimet. És nem jöttek el. Más baromi fontos dolguk volt! Akkor most se legyenek ránk kíváncsiak. És soha az életben. Én megtanultam, hogy a sors a barátainkkal kér elnézést a rokonaik miatt. Ti hogyan építettétek le a rokonságot? Miért kell, hogy a legszebb napot is elrontsák?

2013. máj. 2. 22:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
93%

Nekem nagyon rosszul esne ha nem hívna meg pl. unokatestvérem az esküvőjére. De ha gyökér rokonaid vagyok akkor megértem a döntésed, nem önzés.

23F

2013. máj. 2. 22:12
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

A ti esküvőtök, úgy szervezitek, ahogy akarjátok. Azok, akik tényleg szeretnek titeket, gratulálnak, hogy összeházasodtok, és nem a rossz oldalát nézik.

Én is kis esküvőt szeretnék. Csak a legszükebb rokonok, csak a legjobb barátok.

2013. máj. 2. 22:19
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok.

A rokonoknak pedig mondjátok azt, hogy nincsen pénzetek nagyobb esküvőre.

2013. máj. 2. 22:20
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

A leírás alapján érthető, hogy a szurkálódó, bajban sehol sem levő rokonokat kihagyjátok...

De tudod, mi van akkor, ha önzőek vagytok az esküvőtökön? A ti esküvőtök. Az önzés fontos tulajdonság, sokszor szükség van rá. Az nem bunkóság, hogy nem akartok meghívni mindenkit, akiknek látására nem vágytok. Az természetes, s egy jobb légkörű, meghittebb esküvő alapja...

2013. máj. 2. 22:22
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem hívtunk rokonokat, mert nem volt pénz a nagy/obb esküvőre/lakodalomra. Bár ez nem kifogás volt nálunk, hanem tény. Megértették, nem volt belőle sértődés.
2013. máj. 2. 22:36
 6/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

5-ös, szerencséd van, hogy normálisak a rokonaid. De nálunk nem pénzkérdés. Egyszerűen csak nem akarjuk őket ott látni! De ezt képtelenek felfogni. Én már ott tartok, hogy zaklatás miatt feljelentem őket. Akkor talán egy távoltartási végzés lehet a megoldás a gondunkra.Mert már elviselhetetlen amit művelnek!

2013. máj. 2. 22:40
 7/22 Nagy Banyapók ***** válasza:
92%
Nagyon jól tettétek. Egyrészt azért, mert az ilyen rokonok tudják kritizálni a legjobban az egész eseményt. A másik meg a piszkos anyagiak. Mi a fenének költenél olyan embereknek kajára-piára, egyebekre, akik nem is állnak hozzátok annyira közel? Legalább nem azok a megélhetési házasulandók vagytok, akik az esküvő előtt kockás füzetben számolgatják, kitől mennyi pénz fog befolyni menyasszonytánckor :)
2013. máj. 2. 22:48
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben felhívnám azokat a rokonokat, akik balhéznak, és elmondanám nekik, hogy nem a szüleimet kell csesztetni, ha nem tetszik valami, nektek szóljanak. És amúgy, ha tudni akarják, azért nem hívtad meg őket mert.... (és itt az indok).

Én leépíteném őket hamar, pláne, ha a szülőket csesztetik

2013. máj. 2. 22:59
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem hagyjátok magatokat kihasználni, ez józan ész.
2013. máj. 2. 23:07
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

tuti, h még el is küldeném őket a jó fenébe, ha ilyen pofátlanok.

mondjuk nálunk is elég érdekes rokonok vannak az én részemről a páromnak csak az anyukája jönne, ha lenne esküvőnk, illetve a jó barátai.

kb ugyanezt a cirkuszt jósolom magamnak én is, amit annyival intéznék el, h bocs, sajnos korlátozottak az anyagi keretek, de köszönjük a gratulációt :P

annyira kikészítenek már, h akárhányszor feléjük nézünk, folyton az esküvővel nyaggatnak, és süt a mondataikból a: mikor mehetünk már hozzátok zabálni és inni? :D

2013. máj. 3. 01:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!