Akinek van testvére vagy gyermekei mennyire probléma nálatok megosztani pl ételt, édességet, ruhát bármit, vagy aki kapja marja alapon? Volt ebből probléma? Meséljetek!
Nálunk mindig kínosan elosztottunk mindent, mert nem mindig jutott édesség sem. Mindenkinek ki volt szabva, hogy egy tábla csokiból hány kocka jár, esetleg joghurtot kaptunk, fejenként egyet, vagy nyalókát ugyanígy. Tartalék édesség sosem volt, túl édesszájúak voltunk hozzá.
Ruhában meg... kis korban még egészen mindegy, mindenki ugyanannyi és ugyanolyan minőségű ruhákat kapott. Persze, nővérem mindig nagyon "élelmes" volt ilyen téren, úgyhogy én voltam mindig a slamposabb:D
Enni mindenki addig evett, amíg éhes volt, a kajával nem szabad túlzottan spórolni. Az egyéb cuccok meg... anyu mindenkinek megvesz mindent, ésszerű kereteken belül, amire szükség van. Persze, ehhez az is kell, hogy egészséges értékrendünk legyen, de ez szerencsére megvan.
Az aki kapja, marja nagyon nem jó, a gyerekek néha el tudják egymást nyomni, és elég sok keserű emlékhez vezet az, ha az egyik gyerek kizsákmányolja a másikat. Azt hiszem, a gyerekeknek azt kell megtanulni, hogy annyi jár, amennyi, és így az életben sem lesznek olyan önzőek, mint néhányan.
nálunk felezés volt édességnél..
eleinte úgy osztották el, h melyik kezében lévő kell, majd kiosztották, hogy az egyikunk felezi a másik választ, persze gyerekként kínosan ügyeltünk arra, hogy hajszál pontosan a fele legyen:)
ruha nem volt gond, mert méret és nembeli különbségek is akadtak
később meg már elég nagyk voltunk ahhoz, hogy ez ne okozzon fennakadást..
Amúgy átok másnál olyat, hogy a szülők elvárják pl a nagyobbtól, hogy mindig ő engedjem, mert "ő a nagyobb okossabb " stb
nme tartom jónak ezt a megoldást, de mivel nekem még nincsen gyerekem, nem tudom én hogyan fogom kezelni, kívülről könnyű okosnak lenni
utolsó vagyok...
és a sajátunkból mindig megkínáltuk a szüleinket és ha ott voltak a nagyszüleinket is
általában nem kértk belőle, de előfordult hogy igen, később magyaraázták el, hogy azért, hogy tudjunk megosztani, és ne váljunk önzővé.(természetesen nem akarták elenni előlünk, csak jelképesen vettek belőle)
szerintem bevált amúgy
26/N
Mi külön kaptunk csokit így nem kellett felezni csak nagyon ritkán. De mikuláskor cserélgettünk mert mindig kaptunk olyat amit az egyikünk nem szeret, pl én nem vagyok nagy nápolyi fan, ő nem eszik gumicukrot. Szóval megoldottuk.
Ha valamelyikünk hirtelen megkívánta/ja a másik nasiját akkor is csere üzlet vagy simán adunk, egyikünk sem halt még bele abba,hogy egy marékkal kevesebb chips jutott.
Az unisex ruhákat,cipőket örökölte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!