Ti vennétek el pénzt, ha vigyáztok tesótok mostohagyerekére?
Nyárról lenne szó, hogy júliusban én vigyázok rá. 5 éves, egyébként. Imádom, már 3 éve a család része. Mellette korrepetálnék is amúgy. Tesóm az apukája menyasszonya így szerintem nem lenne illő pénz elvennem. De ő is és a volt barátnője, a gyerek anyja is azt mondta hogy állapodjunk meg valamennyiben. Tesóm azt mondta az én dolgom, ő nem venné el a helyemben, de a vőlegényéék tényleg akarnak pénzt adni, merthogy itt fog lenni nálunk, itt eszik stb. ennyivel járuljanak hozzá. Elfogadnátok ilyen esetben? Egyáltalán mennyit kérjek családi alapon, ha ragaszkodnak hozzá?
17/L
"Az a furcsa ebben a történetben, hogy mindenki tök normálisan áll a dologhoz - és ezt nem gúnyból mondom."
Egyébként ezzel tök egyetértek. :)
Hülyén hangzik, de én szerintem azért is fogadnék el egy minimális összeget, mert ez egy gesztus, hogy nem ingyen baleknak tartanak (azért egy hónap az egy hónap, akármennyire imádod is a kisgyereket).
Mert ha most nem fogadod el, akkor jövőre se, meg más dolgokért se és alakulhat úgy a dolog, hogy hirtelen tényleg sok lesz a szívesség tétel és úgy érzed kihasználnak, pedig nem ez a céljuk.
Tudom ez így furán hangzik, de tényleg látok ilyet családunkon belül, hogy egyik fél sokkal-sokkal többet segít a másiknak, egyzsreűen mert így alakult (nekik van autójuk, másik félnek nincs, stb-stb-stb), teljesen természetes ingyen segítség ez, de hosszú távon mindkét félnek baromi kellemetlen, hogy az egyik a másik fél csicskásává vált és már nehéz meghúzni a határt, hogy ok, akkor mostantól fuvardíj, vagy mittudomén mi...
Én is elfogadnám a gesztus miatt, de csak jelképes összeget, ami mehet kajára, fagyira, közös programokra, kicsi marad saját magadra is stb.
Azért egy ekkora gyerek felügyelete nem mindig fenékig tejfel hiába szereted és ezért cserébe megérdemelsz egy kis zsebpénzt.
Mondd azt, hogy nem vársz el semmit, aztán ha továbbra is nagyon erőltetik adjanak annyit, amennyit szeretnének, illetve tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!