Miért nem vigyáztok jobban autósok?
Én is nagyon sajnálom az elütött cicákat, nekem is van két cicám és megszakadna a szívem ha erre a sorsra jutnának, de... Itt tényleg nem lehet okolni az autósokat, mert a macskák tényleg "nem tudnak közlekedni", simán alászakadnak az autónak teljesen váratlanul, a semmiből. Akármilyen köröltekintő és figyelmes valaki, a másodperc tört része alatt nem tud megállni mégha lassan megy, akkor sem. És nem is a kérdező hibája, hiszen ettől csak egy módon lehet megóvni a macskákat, ha bent tartjuk a lakásban. A macska nem kutya, nem állítja meg a kerítés és nem marad a kerten belül hanem bóklászik mindenfelé, ezért ütnek el sajnos olyan sokat.
Szóval sajnálom kérdező, megértem a fájdalmadat, de hidd el, nem az autós tehet róla, ha látta volna a macskát időben, biztos megállt volna.
Kedves első!
Nem vagyok felháborodva. Egy egyszerű kérdést tettem fel. A válaszodból ítélve te az a típus vagy, aki nyomja a gázt, "hadd hulljon a férgese".
Tudod az emberen kívül más élőlények is próbálják birtokolni e földet...
Nagyon kevesen akarnak direkt elütni macskákat,mivel akár kárt is okozhat a kocsiban, de ha féktávon belül kiugrik a bokorból akkor így járt, buta volt.Egyfajta természetes szelektálódás része lett az ilyen cicó, lehet ezer év múlva már forgalombiztos lenne minden macska ,de akkor már minek ,mert térugrással közlekedünk:D
Lakott területen 50 a megengedett sebesség ,ha más tábla nem korlátozza. Ezt a nem túl nagy sebességet had tartsák már az autósok! Vagy szálljanak ki és tolják a kocsit esetleg 20-al vánszorogjanak ,mert macska ugorhat az útra?!
Tetszik a térugrás, ez nagyon jó:)
Természetesen nem az 50 km/h sebességgel van bajom, hanem a száguldozókkal.
Természetesen nem akartam senkit megsérteni, bocs, ha így jött le.
"A kérdező kommentje:
Kedves első!
Nem vagyok felháborodva. Egy egyszerű kérdést tettem fel. A válaszodból ítélve te az a típus vagy, aki nyomja a gázt, "hadd hulljon a férgese".
Tudod az emberen kívül más élőlények is próbálják birtokolni e földet..."
El kell, hogy keserítselek, de nincs kocsim, viszont volt három jólnevelt németjuhászom, akik nem kóvályogtak össze-vissza, akkor sem, amikor vidékre költöztünk.
Aki ismer, tudja, hogy kutyaszerető vagyok, ezért felelősségg4el tartottam őket, nem ugráltak kocsik alá.
qqker! nem értem, hogy a német juhsznak mi köze a cicához? Nekem is van kutyám, jól nevelt, meg áll a járda szélén szó nélkül.
A cica más állatka. Szabadabb az életfelfogása, igaz megtaníthatsz neki dolgokat, okos állatok azok. Az én cicám is tud ülni, feküdni és dolgokat hozni parancsszóra. Amikor a kutyusomat tanítottam, ős is eltanult mindent kifogástalanul.
De! Az autosoknak igenis vigyázniuk kellene, és a kreszt sem ártana betartani. A mi utcánk is eldugott is külvárosi utcácska és mégis úgy száguldóznak a BMW-s nyikhajok a szomszédból, mintha a Dakar ralin lennének. Volt engem is majdnem elcsaptak, hát akkor hogy vigyázzon magára egy kisebb és kiszolgáltatottabb élőlény?
Egyébként sajnálom a cicuskádat kedves kérdező :( De gondolj bele, ő már a nagy Mennyei Réten fogja az egereket, ahol nem kell ámokfutó autósoktól tartania :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!