Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti vennétek el pénzt, ha...

Ti vennétek el pénzt, ha vigyáztok tesótok mostohagyerekére?

Figyelt kérdés

Nyárról lenne szó, hogy júliusban én vigyázok rá. 5 éves, egyébként. Imádom, már 3 éve a család része. Mellette korrepetálnék is amúgy. Tesóm az apukája menyasszonya így szerintem nem lenne illő pénz elvennem. De ő is és a volt barátnője, a gyerek anyja is azt mondta hogy állapodjunk meg valamennyiben. Tesóm azt mondta az én dolgom, ő nem venné el a helyemben, de a vőlegényéék tényleg akarnak pénzt adni, merthogy itt fog lenni nálunk, itt eszik stb. ennyivel járuljanak hozzá. Elfogadnátok ilyen esetben? Egyáltalán mennyit kérjek családi alapon, ha ragaszkodnak hozzá?

17/L

2013. máj. 28. 14:03
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
És az mennyi? :) Naponta mondjuk 1000-1500 körül?
2013. máj. 28. 14:17
 12/25 A kérdező kommentje:
Felfogtam, a lopásos dolgot:D
2013. máj. 28. 14:18
 13/25 anonim ***** válasza:
Fogadj el nyugodtan pénzt. Ez a te idődből megy, felelősséget válalsz és nem csak 1 alkalomról van szó. Megfogsz dolgozni érte. Azonkívül ők veszik igénybe a te segítségeteket, tehát ők is jól járnak. Ha te nem vállalnád akkor nyilván másnak fizetnének érte.
2013. máj. 28. 14:28
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekik is jobb majd a lelkiismeretuk, hogy azért nem használtak ki téged. Nyugodtan fogadd el, adjanak olyan osszeget, amit ok gondolnak.
2013. máj. 28. 14:44
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Egy egy alkalom az családban szívesség, de mivel egy teljes hónapról van szó, ráadásul nálad eszik, így elfogadnám. Sőt ha az én gyerekemre vigyázna így rokon, akkor neki felajánlanám a pénzt (elvégre olcsóbb is mint a nyári tábor).
2013. máj. 28. 14:50
 16/25 anonim ***** válasza:
Az a furcsa ebben a történetben, hogy mindenki tök normálisan áll a dologhoz - és ezt nem gúnyból mondom. Az apa meg az ex nem várják el tőled ingyen, a tesód persze nem érzi magát ettől komfortosan, te meg nem tudod mi lenne a jó. Szerintem elfogadhatod, a nagyságrend meg kb. annak a fele mintha egy tökidegen kissrácnak bébiszittelnél, de hogy azt mennyiért vállalnád csak te tudod.
2013. máj. 28. 14:57
 17/25 anonim ***** válasza:
Én azt mondanám, hogy nem kérek pénzt, de ha az anyja adni szeretne, akkor elfogadnám. És elkölteném a gyerekre, elvinném ide-oda, fagyira, stb.
2013. máj. 28. 15:05
 18/25 anonim ***** válasza:

Hát mi már csak ilyen normálisak vagyunk :P Na jó nem:)

Én azért nem tartom illőnek, mert tényleg szeretem a kisfiút, nem érzem, hogy csak a mostohaunokaöcsim. Biztos azért mert még 2 volt mikor nővérem összejött az apjával.

(az exe meg tök normális nő szerencsére, pedig emlékszem, hogy tesóm nagyon félt vele megismerkedni:D)

Megmondom nekik, hogy adjanak amennyit akarnak:)

2013. máj. 28. 15:11
 19/25 anonim ***** válasza:
Hupsz, barátom gépéről írtam. Előző én vagyok. A kérdező:)
2013. máj. 28. 15:12
 20/25 anonim ***** válasza:

Anyagi körülményektől függ, de ha ők tényleg megtehetik könnyedén, hogy ezért fizessenek, akkor elfogadnék annyit amennyi tényleg etetéshez, stb kell, ez teljesen természetes.

Mi utazni szoktunk együtt testvéremékkel és teljesen triviális, hogy álljuk a benzin felét, pedig nélkülünk is ugyanúgy utaznának, tehát nekik nem plussz költség, de így tartjuk igazságosnak.

2013. máj. 28. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!