Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ugye vigyáztok holnap a...

Ugye vigyáztok holnap a kutyáitokra?

Figyelt kérdés
Nyilván már unásig ismételgetik, de minden évben annyira sajnálom a megijedt, eltévedt állatokat, tavaly év elején is különösen sok kutya volt. Zárjátok be őket biztonságos helyre, az udvarból simán elszökhetnek!
2012. dec. 30. 19:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Kövezzetek meg, de én kinn szoktam lenni vele a rakéták és petárdák megszólalásánál a kertben. Már jó pár éve mindig kimegyek, ha rákezdenek, és igyekszem megnyugtatni. Többnyire ez sikerül.
2012. dec. 30. 19:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

HA próbálod megnyugtatni, akkor rossz úton jársz. Úgy kell tenni, mintha semmi sme történne.

És kérdező: nem, nem fogok rá vigyázni, mivel benn van velem, és nem fél a durranástól, szerencsére :)

Épp azt próbálom szervezni, h menjünk járőrözni az elszökött kutyák miatt. Csak kéne egy chipolvasó.

2012. dec. 30. 19:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kertes házban lakunk, de teljesen szobakutyám van. Mégis ilyenkor kint sétálunk, messze a tűzijátékoktól a töltésen, hogy szokja ezeket a zajokat. Ritkán jutunk el lőtér közelébe és ritkán vannak tűzijátékok is, legalább ezeket az alkalmakat kihasználom, hogy szokja az ilyen zajokat. Persze szigorúan pórázon.
2012. dec. 30. 19:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
az enyémek bent vannak velem a házban. és végig döglenek:) Mondjuk az egyikük csak, aki meghallja, és azonnal ki akar menni, mert szerinte itt most komoly támadás lesz, amit neki kell elháritania.:)
2012. dec. 30. 20:05
 5/10 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Nem kell rá vigyázni, mert egyáltalán nem fél :)

Vmelyik nap a lakótelepen volt szabadon és tőlünk 50 méterre petárdáztak...hirtelen jött, én is összerezzentem :O Argos meg felcsapta farkát és elindult a petárdázók FELÉ :D Persze gyorsan visszahívtam. Bár kíváncsi lennék, hogy mit csinálna a fiatalokkal :D

Tavaly az udvarunk felett volt a csúcspontja a hangzavarnak. Argos két órát rohangált ugatva-házat őrizve, közben sokszor kimentem hozzá játszani, trükköket gyakorolni kajáért, aztán bejöttünk aludni :)

Holnap nem leszünk itthon napközben, vidékre megyünk, ott jól el fog fáradni: hosszú séta és sok-sok tréning lesz.

Utána olyan 17 körül fogunk hazaérni, gondolom aludni fog pár órát.

Az éjféli durrogtatás alatt kimegyünk sztem a kertbe, megkapja a vacsija másik felét kézből néhány trükkre illetve tálba...előtte talán játszunk egy kicsit.

2012. dec. 30. 20:18
 6/10 anonim ***** válasza:
24%
Az én kutyáimat nem érdeklik ilyen dolgok. Én a jó nevelés híve vagyok. Együtt szoktuk nézni a tüzijátékot, de akkor sem lenne semmi bajuk ha egyedül lennének kint.
2012. dec. 30. 20:29
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Évekig nem zavarta a kutyámat, de ahogy idősödik, már nem viseli olyan jól. Ha nagyon nagyon durrogtatnak, akkor meg van ijedve, de többnyire odajön mellém, és utána megnyugszik.

A reggeli sétánál még nem lesz rajta póráz, de déltől már nem viszem ki anélkül. Jobb a békesség :)

2012. dec. 30. 21:03
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk ez lesz az első közös tüzijátékos-petárdás éjszaka, ráadásul sajnos nagyon közel van az a tér, ahonnan lövik fel a tüzijátékokat.

Chipje van, pórázon sétáltatom. A holnap esti sétára a párom is elkísér. Lennénk már túl rajta.... :((

2012. dec. 30. 21:23
 9/10 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy ennyi figyelmes gazdi van, igazán sajnálatos, hogy nem mindenki gondolkodik így. Az egyik válaszolónak írnám, hogy én is jól nevelem a kutyámat, ebben bárki megerősíthet, de egy alapból totál félős, egy éves koráig nem nevelt kutyából kinevelni a félelmet nem kis munka, és nem 1-2 hónap, főleg hogy sajnos nincs alkalom mindig gyakorolni (mivel ritkán petárdáznak). Úgyhogy ne ítélj meg valamit gondolkodás nélkül.
2012. dec. 30. 21:35
 10/10 anonim ***** válasza:
inkább ő vigyáz rám :D egyáltalán nem fél szerencsére :) még nekem kell rászólni, hogy ne ugassa már folyamatosan :D
2012. dec. 30. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!