Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » SOS! Hogyan bírjam szóra?...

SOS! Hogyan bírjam szóra? Hamarosan megőrülök!?

Figyelt kérdés
Kilátástalan helyzetben vagyok. A bátyám tartozik nekem egy nagyobb összeggel és nem akarja megadni. Én egy férjes fiatal anyuka vagyok, a pénzre pedig nagy szükségünk van. A bátyám nem veszi fel a telefont, az email-ekre nem válaszol. Próbáltam a nagybátyámon keresztül szóra bírni, de neki csak annyit mondott, h azért nem beszélünk, mert egy kicsit összekaptunk. Én tőle 100 km-re lakom a családommal. Édesanyánk meghalt, édesapánkkal pedig nem túl jó a kapcsolata. Tehát ő sem segíthet ebben. Nem tudom, mit tegyek. Próbáltam hatni a lelkiismeretére, de sikertelenül. Ja, és korábban az édasányám házát is a nevére iratta, amit én csak utólag tudtam meg…Akkor még nem gyanakodtam, arra gondoltam, h végül is a testvérem, nem fog kiszúrni velem.De most egyszerűen kisemmizett. Mit tegyek? Nem voltam odahaza már 1,5 éve, most szeretnék hazautazni a kisfiammal pár napra,meglátogatni a rokonokat, akikmég nem látták a picit - de nincs hová…

2012. nov. 19. 12:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Esetleg annyi, hogy pár szekrény méretű ismerősöddel becsengetsz, hogy jöttél a tartozásért.Bántani persze nem szabad, remélhetőleg a látványukból is érteni fog.
2012. nov. 19. 13:39
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak:

Hülyeség. Egy ismerősöm ugyanezt csinálta. Azóta 3-szor volt a rendőrségen, mert a tag feljelentette...

2012. nov. 19. 13:44
 13/22 anonim ***** válasza:
63%
Nem egy ésszel gazdagon megáldott família ez....
2012. nov. 19. 13:46
 14/22 anonim ***** válasza:
35%

Nem vagy hülye, az ember kiben bízzon, ha a testvérében nem?

Írd meg neki, hogy ha nem kezd el tárgyalni, nyilvánosan megszégyeníted: Első figyelmeztetés után egy héttel kirakod a fényképét egy Facebook oldalra, elküldöd minden barátjának, rokonnak, kollégájának! Ettől talán megijed.

Szerintem azért sunnyog, mert már elöltötte a pénzed. :(

2012. nov. 19. 14:04
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha pénzről van szó, még a saját családodban sem bízhatsz meg, minden másban igen. Itt az élő példa, És hány ilyen van még...
2012. nov. 19. 14:07
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

"Írd meg neki, hogy ha nem kezd el tárgyalni, nyilvánosan megszégyeníted: Első figyelmeztetés után egy héttel kirakod a fényképét egy Facebook oldalra, elküldöd minden barátjának, rokonnak, kollégájának! Ettől talán megijed."

Ezért is feljelentheti a srác. Ugyanis a büdös életben semmi nem bizonyítja, hogy tartozik a tesójának, viszont ő röhögve kinyomtat egy ilyet, és polgári pert indít rágalmazásért. Ne már, hogy ennyire nem ismeritek a jogi dolgokat...

A szó elszáll, az írás megmarad.

2012. nov. 19. 14:10
 17/22 anonim ***** válasza:
Igen, ez a becsörtetek nagydarab pasikkal, rossz ötlet. Ha ilyenre gondolsz, te maradj jó távol és véletlenül, pár idegen, eltöri a kezét. De asszem, ez nem a te műfajod. Mai világban, kb az van, amit a barátom mondott. Mindenki, mindenkit megpróbál lenyúlni. Még, hivatalos papírral is nehéz tartozást behajtani. Így meg jogilag, nulla az eséjed. Sőtt, ha úgy alakul, rágalmazásért téged perel a tesód.
2012. nov. 19. 14:30
 18/22 A kérdező kommentje:
8/17 - nek: Édesapámról hallani sem akar, nemhogy beszélni vele. Nagyon hasonló a természetük, de a bátyám a húzásaival jóval felülmúlta apánkat. Az fáj nagyon, h mikor édesanyánk meghalt, ő számomra apám helyett apám volt. Hihetetlen, h ennyire nagy hatalma van a pénznek a mai világban...testvér testvér ellen fordul...
2012. nov. 19. 15:57
 19/22 harleynagyi ***** válasza:
45%
vami nem tiszta itt az egesz tortenetbe Anyad a Batyadra hagyta a vagyont ...miert ??!!! Nyomos indoknak kellet lenni , Apad nem neked adta oda a penzt ha nem a Batyadnak ..miert ?? azt irod egyetemre jartal akor szoval miert nem kuldte utanad ?? Nem elkepzelheto hogy Szuleid valami indok miatt nem akartak rajtad segiteni es most Te ugy gondolod a Bayad tartozik ....Tnacsom ted magad tul rajta es tanulj a hibadbol . Ugyan is ugy irtad kolcson adtad Batyadnak a penzt de igazan Te nem adtal neki penzt ha nem Apukad adot neki
2012. nov. 19. 19:52
 20/22 A kérdező kommentje:
Utolsó: ha nem értettél meg semmit,akkor nem tudsz normális véleményt mondani!!! Anyukám meghalt, végrendeletet nem hagyott. A ház így lett az apámé. Apám kettőnkre akarta írni, de amikor az iratokat intézték, én épp tanultam, és mikor hazautaztam hétvégére - már kész tények elé voltam állítva. Apám úgy tudta, h én beleegyeztem abba, hogy csak a bátyámé a ház.Még mondta is nekem, h figyeljünk, nehogy valami félreértés legyen köztünk idővel... De ekkor már késő volt valamit is változtatni. Amúgy pedig én voltam/vagyok a szüleim "szeme fénye" , szóval az utólsó feltevésed is alaptalan volt.Remélem kicsit tisztább lett a kép.
2012. nov. 19. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!