Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Teljesen megőrülök

Mit csináljak? Teljesen megőrülök

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: 17 éves vagyok anyámmal élek együtt de egyre idegesítőbb és nem tudom hogy kihez fordulhatnák. Faterom már pár éve elhagyott azóta teljesen meghibbant(mármint az anyám). Egyre fokozódott és már én is teljesen belehülyülök.

Olyanokról magyaráz mintha engem is érdekelne pedig tök hidegen hagy, de ő csak mondja. Ma délelőtt volt 1 kis dolga, délután haza ért, egyből be vágta magát az ágyamba és elkezdte nézni a tv-t, mivel csak az én szobámba van kábelTv. Jó gondoljátok most hogy biztos nagyon elfáradt, de ez megy minden héten napról napra, már teljesen bele bolondultam.

Sokan most szerintem csicskának tartanak meg semmibe nem veszem az anyámat, de ez az igazság, már teljesen elviselhetetlen.

Ma felvetettem előtte azt a kérdést, hogy mi lenne ha a saját szobájába felszerelném a kábelTv-t, erre csak azt a választ kaptam hogy nem tetszik hogy vele vagyok jó az anyámnak ezt nem mondhatom hogy hagyjon békén pedig sokszor legszivesebben télleg ezt kérném, de úgy érzem hogy megharagudna amit nem szeretnék ugyebár, de lehet hogy békén hagyna.

Hülye válaszoktól kíméljetek :SS

2012. aug. 24. 18:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Miért nem mész át apudhoz?
2012. aug. 24. 18:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Kollégium? Nagyszülők?
2012. aug. 24. 18:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Fateromról már legalább 1 éve nem hallottam. Kollégium nem hiszem hogy bejönne nekem, nagyszülők meg háááát.... Szeretnék itt lakni csak anyám ilyen hibbant, én meg tőle leszek az. Ha nincs megoldás megpróbálom megbeszélni, lehet hogy most még ez lenne a legjobb, és ha nem sikerül, marad a kollégium
2012. aug. 24. 19:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Mibe kerül átvezetni a kábelt az ő szobájába?...Csak ennyi a problémád? Mennyi idős vagy?
2012. aug. 24. 20:43
 5/6 anonim ***** válasza:
"Fateromról már legalább 1 éve nem hallottam."? Miért nem hívod fel és mondod meg neki, hogy szeretnél hozzáköltözni?
2012. aug. 24. 21:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Próbáld megérteni/megértetni magaddal, hogy ő is csak ember, neki is szüksége van társaságra, akárcsak neked, neki is vannak gondolatai, amiket szeretne megosztani/elmondani valakinek.

Vezesd át a kábelt a szobájába, talán mikor nincs otthon, hogy ne legyen belőle vita, majd megmondod mikor már végeztél, és menj át néha-néha hozzá tv-t nézni, beszélgetni vele, akkor talán majd normalizálódik a helyzet. Ha nem húzódsz be a szobádba egész napra mikor otthon vagy, hanem át-át mész hozzá, az talán elég lesz neki, hogy kielégítsd a társaság/beszélgetésigényét.

Pl. suli után mikor hazaérsz, ne vágódj be a szobádba rögtön, hanem mondjuk fél-egy órát legyél vele, kérdezd meg milyen napja volt, figyelj rá mikor elmeséli, és valóban figyelj, ne csak úgy csinálj.

Talán meg lesz az eredmény.

Az a baj, hogy nagyon sok gyerek számára a szülő csak az anyám/apám, odáig nem jutnak el, hogy ők is emberek, nem csak a szüleik.

2012. aug. 24. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!