Kilátástalan helyzetben vagyok. A bátyám tartozik nekem egy nagyobb összeggel és nem akarja megadni. Én egy férjes fiatal anyuka vagyok, a pénzre pedig nagy szükségünk van. A bátyám nem veszi fel a telefont, az email-ekre nem válaszol. Próbáltam a nagybátyámon keresztül szóra bírni, de neki csak annyit mondott, h azért nem beszélünk, mert egy kicsit összekaptunk. Én tőle 100 km-re lakom a családommal. Édesanyánk meghalt, édesapánkkal pedig nem túl jó a kapcsolata. Tehát ő sem segíthet ebben. Nem tudom, mit tegyek. Próbáltam hatni a lelkiismeretére, de sikertelenül. Ja, és korábban az édasányám házát is a nevére iratta, amit én csak utólag tudtam meg…Akkor még nem gyanakodtam, arra gondoltam, h végül is a testvérem, nem fog kiszúrni velem.De most egyszerűen kisemmizett. Mit tegyek? Nem voltam odahaza már 1,5 éve, most szeretnék hazautazni a kisfiammal pár napra,meglátogatni a rokonokat, akikmég nem látták a picit - de nincs hová…
Ennek az összegnek már bottal ütheted a nyomát. A konklúzió az, hogy nem tudod, kit nevezel a testvérednek. A pénz nagy úr, és ő nyert, veled szemben. Sajnálom. Sok mindent itt már nem tehetsz, csak jól megjegyezni, hogy többé nem szabad kölcsönadni, akkor sem , ha rokon.
2012. nov. 19. 12:47
3/22 anonim válasza:
ügyvéddel.
2012. nov. 19. 12:50
4/22 anonim válasza:
Többet ne adj kölcsön.
Sajnos neked nincs már olyan, hogy "haza". Ha a lakás még anyukád életében a bátyád nevére került, akkor az az ő otthona. Az örögségből jár a köteles rész, de ha a ház a bátyád nevére került, akkor nem az örökség része. Hacsak nem tudod bizonyítani, hogy anyukád kényszer hatására cselekedett vagy nem volt beszámítható. De utólag ez elég nehéz lesz.
2012. nov. 19. 12:51
5/22 anonim válasza:
Végrehajtó.Keress egy behajtó céget.Remélem, van valami papírod a kölcsönről.
2012. nov. 19. 12:53
6/22 A kérdező kommentje:
Hát ez az, h nincs semmilyen dokumentumom a kölcsönről. A pénzt édesapám ajándékozta kettőnknek, de én pont akkor nem voltam odahaza,( egyetemre jártam messze az otthontól), és a pénzt ő a bankszámlájára tette. Egy-egy kisebb összeget adott csak nekem, azt is csak amikor kértem, mert nagyon kellett. A házat édesapám írta rá, ő akkor úgy tudta, h az én beleegyezésemmel.
2012. nov. 19. 12:59
7/22 anonim válasza:
A szüleid is buták voltak, és te is az voltál, amit a testvéred kihasznált. Nem tehetsz semmit, csak hogy tanulsz az esetből.
2012. nov. 19. 13:04
8/22 anonim válasza:
Ebben az esetben semmit nem tehetsz, ha jószántaból nem adja oda neked a pénzt, akkor ennyi volt. Mivel sem papirod nincs róla, sem más bizonyitékod, jogilag semmi lehetöséged.
Viszont édesapádat megkérheted, hogy ö próbáljon a bátyádra hatni, mert ha jól értettem, ö adta volna neked a pénzt. HA ö nem tud elérni valamit, akkor elfelejtheted a pénzt.
2012. nov. 19. 13:28
9/22 anonim válasza:
Nos, akkor igy jártál. Az o szamlajara fizette apad? Nincs a világon ember, aki ezek után azt mondaná, hogy jogosan követelsz pénzt a batyadtol
2012. nov. 19. 13:32
10/22 anonim válasza:
"A pénzt édesapám ajándékozta kettőnknek, de én pont akkor nem voltam odahaza,( egyetemre jártam messze az otthontól), és a pénzt ő a bankszámlájára tette."
Miért nem a tiédre? Vagy miért nem a férjedére? Vagy miért nem tette el neked, amíg hazamész? Vagy miért nem küldte el rózsaszín csekken?
Megmondom miért nem. Mert annyi eszetek van mint egy tyúknak, már elnézést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!