Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan értessem meg a párom...

Hogyan értessem meg a párom testvérével hogy külön van a konyha ne kunyerbáljon?

Figyelt kérdés
Anyóssal és párom testvérével élünk egy házban párom gyermekünk és és én eleitől fogva szinte külön konyha van mert anyós is és én is másképp főzünk. Külön van a konyhai élelmiszerek külön a cigi külön a mosópor öblitő külön minden egyedűl csak a haztartási gépek és az evő főző eszközök közösek mivel 1 konyha van. A kisfiúnk 4 éves és nagyon sokat van együtt a párom testvérével még olyankor is mikor eszik és a fiam állandoan osztogatja neki az élelmiszert mondja hogy neki is ,persze hogy értessem meg vele hogy külön konyhan vagyunk hagyjon nekünk békét. Jó hogy játszik a fiammal de azért ne áljon már sorba mindenért amikor az anja jobban keres mint mi ráadásúl már nem gyerek.Elköltözni nem tudunk egyenlőre, külön leválasztani nem tudjuk mert ahhoz is rengeteg pénz kell hiába van két bejárat a szobák egymásba nyilnak, igy meg még ki sem léptünk az udvarrol a kis kapun de mar látsuk hogy a teso a szobankban van és a redönt huzza fel, multkor meg fel volt huzva de az ablak is ki volt nyitva akkor is bemennt és amikor kisertem ki anyosta kapun ment munkába akkor rá szolt a fiara de nem érti meg. Én kibirom hogy ne menjek arra az ő szobajaba be mert semmim nincsen ott de neki se sőt még utba se esik enki mégis jön.

2012. nov. 15. 08:52
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
51%

azt a fél banánt biztos, hogy nem tenném szóvá, amit a gyermekem meghagyott, és megeszi.

Viszont az engem is zavarna, hogyha bejárkáln csak úgy a szobánkba!

Ha néha eszik egy-egy tál ételt veletek, az nem baj, de ha mindig ezt csinálja, akkor tényleg kicsit idegesítő lenne. Nem sajnálnám se a testvéremtől, se a sógoromtól, de ha egyszer külön konyha, és ő az anyjával van, te pedig hármótokra főzöl, akkor szerintem se egyen már mindig a tiétekből! Telhesen tisztában van vele, hogy külön vagytok? Talán a párodnak kellene vele beszélni erről.

2012. nov. 15. 10:18
 22/31 anonim ***** válasza:
64%

a hozzászólóknak azért jó lenne megérteni, hogy van család akinek a két karika párizsi és a fél banán is számít ... írta, hogy inkább ő eszik kevesebbet, hogy a gyerekének jusson ... ebben az esetben szép dolog, hogy kioktatjátok, hogy a másik gyerek elől sajnálja, de én itt nem sajnálatot látok, hanem rossz anyagi helyzetet úgy, hogy a testvér jobb helyzetben van

nem tudod kezelni, mert a gyereked alaptermészete, hogy szívesen ad a másiknak, a másik pedig kirekesztve érezné magát ha nem kapna belőle ... azért beszélhetnél a férjeddel, hogy tegye helyre ezt a bejárkálok a szobátokba dolgot a testvérével, és bizony lennék én olyan kegyetlen, hogy ha mi leülünk enni, és jön a tesó gyereke akkor megmondanám neki, hogy most menj szépen játszani, majd ti is vacsoráztok, te majd anyudtól kapsz enni

2012. nov. 15. 10:24
 23/31 anonim ***** válasza:
79%

Számomra teljesen érthető, hogy a kisfiának tette volna félre azt a fél banánt a kérdező. Engem is bosszantana, ha egy felnőtt ember megenné a gyerekem elől és nincs módomban többet venni.

26 éves felnőtt férfi a sógor..ha nincs neki otthon banán, kérjen az anyjától pénzt, menjen el és vegyen magának.

Azt viszont nem értem kérdező, hogy azt írod, kéri a tesó az ennivalót. Ha kéri, akkor mondd meg, hogy ne haragudj, de a fiamnak van félretéve.

Leginkább azonban a férjednek kellene a problámás pontokat tisztázni a saját testvérével. A férjed hogy áll mindehez?

2012. nov. 15. 10:33
 24/31 anonim ***** válasza:
89%

Gondolom a sógorod ad az anyjának pénzt kajára. Miért nem beszélitek meg velük, hogy ha a te főztödet, vagy ti kajátokat akarja enni, akkor nektek adja a kajára való pénzt és vesztek neki is? Vagy fele-fele arányban és akkor mondjuk egyik nap a te, másik nap anyósod főztjét eszi.

Másrészt meg ha szeretted volna félre tenni a fiadnak a fél banánt, miért nem szóltál rá? Értem, hogy elvárod tőle, hogy ne egye már el a gyerek elől, de vannak akiknek mondani kell. Szerintem abban semmi sértő nincs, ha közlöd vele, hogy "sajnos nem vagyunk eleresztve anyagilag, a fél banánt még megenné a gyerek ha felkel, kérlek ne edd meg".

Nem mondom, hogy nincs igazad, de csak a te oldaladról látjuk a történetet. Szóltál már neki bármikor is? Vagy a férjed?

2012. nov. 15. 10:49
 25/31 anonim ***** válasza:
83%

meg mondod a sógornak hogy ez a tietek az meg az övék.nem tudom mit görcsölsz ezen.téged idegesít hát neked kell vele beszèlni.és nem a 4 éves gyerekednek kell mondani hogy ne adj a nagybácsidnak belőlle.azért ad neki mert szereti.szerintem te egyke vagy,és nem tudod milyen csak ùgy adni.

mond meg a sogornak hogy ne járjon ràtok,ennyi...nem nehéz dolog.

2012. nov. 15. 10:51
 26/31 anonim ***** válasza:
89%
Én csak annyit mondok, megérdemlitek egymást.
2012. nov. 15. 10:54
 27/31 anonim ***** válasza:
68%
ó, hát én egészen félreértettem ... úgy olvastam két gyerekről van szó, de itt egy felnőtt bunkóskodik kaja ürügyén ... hogyan értesd meg vele?: "Öcsi, ha parizer kell, akkor vegyél magadnak, ha banán azt is, és egyben hozhatsz a boltból ajándékba az unokaöcsédnek is, a szobánkba pedig akkor gyere be, ha hívunk." ... te, nem gyengeelméjű kicsit az a jóember?
2012. nov. 15. 10:55
 28/31 anonim ***** válasza:
76%
Ha néha kér, mert éhes, és neki nincs mit enni - ha jól értem, nem így van, az anyja főz rá - akkor oké. Ha mindennap tátja a száját, az kunyerálás, és gusztustalan dolog. Felnőtt férfitől meg pláne.
2012. nov. 15. 13:35
 29/31 anonim ***** válasza:
91%
Le leszek pontozva, de a megoldás: Tessék a gyerekkel foglalkozni és akkor nem fogja unalmában a nagynénit/nagybácsit követni. Ha pedig nincs folyton a nagynénivel/nagybácsival a felsorolt konfliktusok is megszűnnek. Ha pedig hisztizik a gyerek, nem kell neki mindig engedni, tanulja meg, hogy a szülők döntik el mikor mit lehet.
2012. nov. 15. 13:46
 30/31 anonim ***** válasza:
65%
Ennyire buta nőszemélyt, te úr isten. Párját ritkítja.
2012. nov. 15. 16:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!