Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy tudnék segíteni a húgomna...

Hogy tudnék segíteni a húgomnak ebből a helyzetből?

Figyelt kérdés

A húgom 8 éve van együtt a férjével. Kábé 3-4 évig nem jött össze a baba amit nagyon szerettek volna. És igen a férje is ebben biztos vagyok, mert sokat panaszkodott erről az én férjemnek, hogy ez mekkora fájdalom neki.

Na de végre megtörtént amire vártak, a húgom terhes lett. Júniusban meg is született a pici. És ezzel párhuzamosan a férje pedig megváltozott. A pici eléggé hasfájós, nyűgös baba elég sokat sír. A húgom 41 kg-ra fogyott le, csont és bőr. Depressziós. Teljesen egyedül van mindenre. A férje aki várta a picit szinte semmit nem csinál. Nem fürdeti, nem pelenkázza, nem foglalkozik vele semmit. De otthon se csinál semmit, nem segít be.A húgom akkor aludt amikor ott voltam és babáztam, hogy ne essen össze.A férje pedig komolyan mondom nem az az ember aki eddig volt. És emellé még folyamatosan kötekedik is a húgommal. Most jutottam el arra a pontra, hogy elég és én ezt nem tudom tovább nézni.

De nem tudom mit tegyek. Persze a húgommal se egyszerű, mert iszonyat makacs tud lenni és tudja, hogy mi van de persze szereti a férjét és védeni is próbálja.

tegnapelőtt 07:50
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem a húgodnak nem szülés utáni depressziója van, hanem egyszerűen a végletekig kimerült a nulla segítség és a hasfájós (gondolom, éjszaka kb nulla percet alvó) baba miatt.

A legtöbb, amit tehetsz, hogy segítesz neki, ha már a “kedves” férje erre alkalmatlan. Utóbbi problémát viszont tényleg a húgodnak kell felismernie.

tegnapelőtt 13:29
 22/36 anonim ***** válasza:
9%
Azért egy 5 hónapos gyerek már nem szokott hasfájós lenni, ha az, akkor vizsgáltassák ki, mert komolyabb dolog áll a háttérben
tegnapelőtt 14:11
 23/36 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem is az lenne a legjobb megoldás, ha a párod beszélne a sógoroddal.

Nem tudom a magyar férfiak mikor fognak kimászni az ősember barlangból, de hihetetlen hogy még mindig az a felfogás, hogy minden a nő dolga és szakadjon bele. De ha leamortizalodik az baj, meg ugye az is, ha hulla fáradt szexelni. És akkor jön a válás, meg a szerető meg minden.

tegnapelőtt 14:36
 24/36 anonim ***** válasza:
55%

23.

Igen, meg a felvilágosítás, hogy a kisbabás lét, nem csillápónis, rózsaszín vattacukor, hanem kőkemény testet, lelket kimerítő meló.

De ehelyett csak erőszakos, ipari szintre emelt szülesztés van.

Sajnos a szülők is hibásak ebben, hogy nem őszinték a gyerekeikkel, azokra meg rázúdúl a pokol.

Persze vannak nyugis babák, akik mellett kipihentek a szülők, de én személyesen egyet sem ismerek, csak végtelenségig kimerült anyukákat, esetleg apákat a nyűgös kisbabák miatt.

tegnapelőtt 15:00
 25/36 anonim ***** válasza:
73%

24-es, szerintem ember nincs a foldon, aki azt gondolja hogy a gyerekneveles tokeletes es konnyu. Foleg a mai vilagban, ahol itt az internet es olvashatsz a nehezsegekrol boven, tehat az aztan nagyon nem relevans, hogy a mancika a szomszedbol azt mondja, hogy neki konnyu a gyerekevel :D

De. Arcon tud csapni a valosag, mert hiaba olvasol rola, hiaba keszulsz ra, a gyakorlat mas, mint az elmelet. Es erre rajohet meg egy nehez terhesseg, rossz szuleselmeny, aztan egy nehez gyermekagyas idoszak, fajdalmas szoptatas, hormonok es plusz amugy egy magatehetetlen ujszulott, akit el is kene latni, pedig sajat magad is rohadtul szenvedsz. Es jelen esetben pedig egy rohadtul nem tamogato ferj.

Ezek mind-mind oriasi hatassal vannak rank, nem lehet elmeletben elkepzelni se, hogy te ezt hogyan fogod megelni.

Szoval masokra mutogatni meg hibaztatni nem kell, hogy “denemmondtasenki”, mert ertelmetlen.

tegnapelőtt 15:23
 26/36 anonim ***** válasza:
58%

Az, hogy egyedül van a feladatokra, nem olyan nagy dolog. Nagyon sok kisbabás anyukának külföldön van a férje, vagy kamionos vagy három műszakos. És megoldják. A babával nehéz, ezt a gyerek előtt is gondolhatta. A soványságának a szoptatás id lehet az oka. Nem biztos, hogy depressziós. Lehet, hogy fáradt és így jön ki rajta. Úgy segítsél neki, hogy látogasd minél gyakrabban és kérdezd meg, mit szeretne. Vidd el programokra, sétálni, sütizni, olyanokra, ahová lehet vinni a gyereket is hordozóban, vedd át tőle.

Az meg, hogy a férjével milyen lett a viszonya, ra tartozik, makd ha őt zavarja, akkor tesz ellene. Minél többet beszélj vele, javasold a szakembert, ha szükségesnek találod, de ne erőltesd.

tegnapelőtt 15:52
 27/36 anonim ***** válasza:
46%

25.

Nem más a hibás.

Az a hiba, hogy erről felvilágosítás szinten nincs szó, mint ahogy az egész családi életre nevelésről sem.

tegnapelőtt 16:29
 28/36 anonim ***** válasza:
73%

27es, ez olyan régiókban lehet csak igaz ahol nincs internet hozzáférés még közösségi tereken sem...

Lehet én vagyok furán összerakva, de mielőtt belevágok valamibe, utána olvasok az interneten, szakirodalomból stb így már nem ér váratlanul ami vár.

tegnapelőtt 16:56
 29/36 anonim ***** válasza:
52%
Járj át gyakrabban, segíts be neki amiben tudsz, gondolom kimerült. A férjével valò kapcsolatába ne szòlj bele, mert kizáròlag rájuk tartozik. Nincs hozzá közöd
tegnapelőtt 18:30
 30/36 anonim ***** válasza:
71%
#28 Hiába olvas utána mindenki, meg agyilag tudja, hogy nehéz lesz, mégis akkor szembesül vele, amikor már ott a gyerek. Még a "legfelkeszultebb" embereknek is kihívás jól csinálni. Hiába tudod, hogy fáradt leszel és készülsz rá, amikor tényleg halálosan kimerült vagy az már éles helyzet amit odaig még nem tapasztaltál meg. És akinek a férje ebből teljesen kivonja magát aztan elkezdi hibáztatni az asszonyt hogy miért nincs szex, miért nem néz ki úgy mint szülés előtt, miért hisztis a fáradságtól az egy idióta.
tegnapelőtt 18:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!