Hogy tudnék segíteni a húgomnak ebből a helyzetből?
A húgom 8 éve van együtt a férjével. Kábé 3-4 évig nem jött össze a baba amit nagyon szerettek volna. És igen a férje is ebben biztos vagyok, mert sokat panaszkodott erről az én férjemnek, hogy ez mekkora fájdalom neki.
Na de végre megtörtént amire vártak, a húgom terhes lett. Júniusban meg is született a pici. És ezzel párhuzamosan a férje pedig megváltozott. A pici eléggé hasfájós, nyűgös baba elég sokat sír. A húgom 41 kg-ra fogyott le, csont és bőr. Depressziós. Teljesen egyedül van mindenre. A férje aki várta a picit szinte semmit nem csinál. Nem fürdeti, nem pelenkázza, nem foglalkozik vele semmit. De otthon se csinál semmit, nem segít be.A húgom akkor aludt amikor ott voltam és babáztam, hogy ne essen össze.A férje pedig komolyan mondom nem az az ember aki eddig volt. És emellé még folyamatosan kötekedik is a húgommal. Most jutottam el arra a pontra, hogy elég és én ezt nem tudom tovább nézni.
De nem tudom mit tegyek. Persze a húgommal se egyszerű, mert iszonyat makacs tud lenni és tudja, hogy mi van de persze szereti a férjét és védeni is próbálja.
Semmit.
Komolyan semmit.
A húgodnak kell magától meglátnia a valóságot.
Ilyen nincs, hogy te majd világot váltasz.
Rovidebb tavon azzal, ha sokat mesz at es foglalkozol a babaval. Vagy hazimunkazol nala, az is sokat segit. Esetleg valahogy raveszed hogy terapiara jarjon.
Aztan meg ha keszen all ra, el lehet valni.
Miért kéne neked csinálni bármit? A húgod is felnőtt nő. Miért akarsz beleavatkozni a másik életébe?
Amúgy meg miért itt kérdezed ezt?
Kérdezd meg a húgod, hogy tudsz-e segíteni neki valamit, ha meg azt mondja, hogy nem, akkor hagyd békén. Ha meg kér segítséget, akkor segíts, ha szeretnél.
Misery. Ha nem tudsz különbséget tenni a törődés és a beleszólás között, akkor ott nagy a baj.
A kérdező húga nem kért segítséget a kérdezőtől. Óriási a különbség.
Mivel a húga fel sem fogja, hogy esetleg segítségre lenne szüksége. Nem olyan új dolog, hogy valaki nem mer vagy nem tud segítséget kérni magától.
Semmi gond nincs azzal, hogy a nővére odafigyel rá és nem mondta, hogy bele akar szólni. Segítséget akar csak nyújtani, ami nagyon nem tartozik a beleszólásba véleményem szerint.
Kérdező!
Esetleg más is észrevette? Anyud vagy más családtag? Lehet, hogy együtt nagyobb sikert értek el, felosztva jobban le tudjátok venni a válláról a terhet egy időre, ameddig rendbe szedi magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!