Komolyan én vagyok a legsz@rabb unokatestvér/barát?
Unokatesómmal egyidősök vagyunk. Ő mindig is gyermek ésszel rendeklezett, soha nem mert az anyukája ellen szegülni. Persze ez egyáltalán nem gond, csak emiatt egyáltalán nincs élettapasztalata. Családi eseményeken is 18 évesen a 12 éves uncsinkkal bújt el bort inni, mert az anyukája előtt nem mert. Most adódott egy olyan helyzet, hogy összeköltöztünk. Egyetemre kerültünk, és mivel konkrétan 19 éve ismerjük egymást, így biztonságosabbnak éreztem vele összeköltözni, mint egy random idegennel. Őt kb semmire nem tanították otthon, csak létezett mint a szobanövény. Takarítani nem tud, mindent én kell csináljak, ha odarakom akkor hisztizik.
Na ezzel még nincs bajom. Csak azzal, hogy a nagy szabadság miatt azt hiszi, hogy azt csinál amit akar. Már a második pasit hozza fel a lakásunkra. Szembesítettem, hogy ez nem oké, mert nem szeretnék idegenekt a lakásban látni, egyszer ismerje meg, kapja meg a megfelelő személyt aztán nyugodtan hozza fel, de addig nem. Azt mondta, hogy kussoljak, mert az én párom is jár fel hozzánk. Csak mi az a baj, hogy 2 éve vagyunk együtt, a szüleim ismerik és tudják, hogy jár fel hozzánk. Az ő szülei annyit tudnak, hogy szegényke már most annyit tanul napközben, hogy este lefekszik korán aludni. (8kor már) közben meg a fiú akkor jön általában. Szóltam neki, hogy hagyja abba, de ő szerelmes. Két hónap alatt másodjára.
Mit csináljak? Nagy szemétség lenne szólni a szüleinek? Nem akarom hogy a lakásunk egy AIDS melegágy legyen, vagy egy olyan hely, ahova kis idő mulva konkret időpontra járnának.
Gondolkozok a költözésen, de akkor megkéne indokoljam is otthon, hogy miért akarok szabadulni tőle, és esetleg miért akarok más albérletbe menni.
Sajna a párommal nem tudunk költözni, mivel a vallásuk nem engedi. Ezért is annyira kiborító q viselkedése.
Ahogy leírod, fiatalkori anyám jut eszembe. Igen, létezik sebezhető személyiség. Anyámnál ez abban volt bonyolultabb, hogy iszonyú kegyetlen is volt a sebezhetősége mellett - persze a kegyetlenségét csak én tudhattam, meg nagyszüleim és bácsim aki tanúi lehettek. A külvilágban azonban mint valami tükörvilágban, ott mindig ő volt a sebezhető fél. Persze gondolom ez azért különlegesség, a legtöbb sebezhtő ember nem pont ilyen.
A tulajdonos milyen szabályokat adott látogatók fogadására? Valószínűleg a tulajdonossal meg tudtok egyezni olyan szabályokban, amin a stabil, jogilag is jól elérhető párkapcsolat átmegy, a könnyen köddé váló idegenek meg nem, és nem kell félni lopástól, rongálástól, váratlan dolgoktól, meg hogy a lakásban egyedül van odaengedve. Falaznod meg biztos nem kell a tulajdonos előtt.
A szülei értesítésével kapcsolatban meg, szerintem az lehet a legfontosabb körülmény, ami ez ellen szólhat, ha a szülei esetleg bántalmazták őt gyerekkorában, nem is annyira testileg, inkább szavakban. Ebben az esetben nemigen tudnák a szülők sem kezelni ezt a problémát, sőt esetleg többet ártanak.
Súlyosan társfüggő, önértékelési zavarokkal küzdő vagy neurotikus személyeknek a pszichoterápia lenne még a legfádalommentesebb megoldás, hosszú távon, azzal előzhetné meg a legtöbb sérülést.
A szülők akkor tudnak segíteni, ha elfogulatlanok, de ha maguk is személyiségzavarokkal küzdenek, pl. bántalmazó típusúak, akkor előfordulhat, hogy nem tudnak megfelelő módon közbeavatkozni, mert nincs bennük elég bölcsesség.
Ha az egyik fiú tényleg ott aludt a lakásban és még ott is akart maradni úgy nappalra, hogy esetleg senki sincs a lakásban, az valószinűleg súlyos megsértése a lakásbérleti szerződésnek.
Előző, legeslegutolsó mondatban lehet, hogy ebben a formában hülyeséget írtam:
szóval ez bonyolultabb, az ottalvás meg a rendeltetésszerű látogatás nem jelenthet gondot lakásbérleti szemszögből, bár ellenőrizhetetlen idegenek, ha felügyelet nélkül ott vannak hagyva, esetleg rendszeresen, már jelenthetnek problémát továbbra is.
Komolyan, a legtöbb válaszolónak csak ez akadt meg, hogy a kérdező irigy a szexre??? Én ezt nem hinném, hogy erről van szó.
Sokkal inkább arról, hogy a kérdezőt az zavarja, hogy vadidegen emberek fordulnak elő a lakásban, az életterében, és ezt rosszul viseli. Szerintem nem ő az egyetlen, akinek ez nem tetszene, csak amíg nem a te lakásodba hoznak fel idegen embereket, addig a legkönnyebb rámondani, hogy biztos irigy.
Én megértem, hogy nem tetszik a kérdezőnek, és nem bízik a vendégekben. Nem mindenki tud viselkedni.
Ismerősömnél, történt olyan eset, hogy a kedves "vendég" zsebrevágott jópárezer forintot, ami a számlák befizetésére volt félretéve. Járkálhattak a rendőrségre, de pénzt nem láttak. Vagy pl eltűnt az ékszere, sose lett meg.
Ilyenekre nem gondol az az "idióta" aki random embereket hurcol fel a lakásba? Főleg, ha nem is egyedül él ott?
#24, nekem meg úgy tűnik, hogy a közös albérletben él a kérdező és az unokatestvére. Mindkettőjüknek joga van ahhoz, hogy úgy éljen, ahogy akar és mindketten a saját vendégeikért felelősséget kell hogy vállaljanak.
A kérdező 19-20 éves korára úgy viselkedik, mint egy aggszűz vénlány, aki meg akarja mondani az unokatestvérének, hogyan éljen - és ha ez nem így történik, akkor passzív-agresszív módon a neten kur.vázza - ha esetleg olvastad az előző válaszait.
Két hónap alatt két pasit vitt fel a rokon, azért abba ne kelljen már belehalni....
Tényleg az lenne a legjobb, ha ez a két lány különköltözne, mert így csak megutálják egymást.
Végre egy ép elméjű ember. Köszönöm, jó tudni, hogy nem csak az állati ösztönökön alapuló ősemberek válaszolnak itt. Köszönöm 24-es. Szerinted az tud felelősséget vállalni, akinek minden mindegy? Nem hiszem. Ha házhoz menne egy is légyottra, le se szarnám. Nem vagyok irigy arra, hogy sok ápolatlan, budos 30 év körüli férfi kezelgeti. Szerintem ez nem egészséges egyáltalán. Lehet itt akik így válaszolnak, magukra ismernek a pasik személyében. Ahogy írtam, az első a kajámat el is vette a hűtőből. Meg még kitudja mit vitt volna, ha lett volna lehetősége.
Másik meg, nektek rohadtul semmi közötök, hogy én mit mikor és hogyan akarok csinálni. Nem szenvedek hiányt azért, mert még nem feküdtem le a párommal, sőt. Én így érzem magam jól. Legalább lelkileg teljesen összeillünk, és érzem, hogy úgy is össze fogunk majd. Szóval erről a részéről le lehet akadni.
Aki szerint meg ez tök jó, hogy egy ilyen lakótársam van, remélem nekik is lesz szerencséjük egy ilyen kis értékes személyhez, aki még a hajléktalanokat is felhozná a lakásra, ha kiderülne hogy 25 cm-s van alatta.
Kezdesz kicsit túlzásba esni. Te akartál vele összeköltözni, úgy, hogy pontosan tudtad, milyen. Ezt vállaltad cserébe azért, hogy ne idegen legyen.
Azt elvárhatod, hogy a vendégeit ne hagyja egyedül a lakásban. Azt nem, hogy úgy éljen, ahogy te dirigálsz.
Kérdező, süt a válaszodból az agresszió. Nem szégyelled magadat?
Ezzel a válaszoddal csak megerősítetted, hogy te vagy itt a problémás, nem az unokatesó.
Kérdező, ugyan milyen lehet a te lelked, ha ilyen választ vagy képes írni, mint az előző????
Basszus, tényleg du.gasd meg magad végre, mert kezd az agyadra menni a szent életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!