Szerintetek gáz hogy még nem mondtam fel a testvérem miatt a munkahelyemen?
Egy helyen dolgoztunk ugyanazt a munkát végezzük, együtt is dolgoztunk, de őt 1 hete kirúgták 2év után. Szerintetek gáz dolog hogy nem mondok fel? Egyébként nem tart itt semmi csak félek hogy nem találok mást. Mind a 2-en 20 évesek vagyunk. Nagyon szoros a kapcsolatunk sülve főbe együtt vagyunk mindent együtt csinálunk. Elég szarul is érzem magam a mindennapokba így, nem igazán van velem korú más ember ezen a helyen, jelentősen romlott a hangulatom. És így megy reggeltől estig mindennap...
Eléggé szarnak tartom magam, hogy nem mondtam még fel.
Ha a ti testvéretek kirúgnák ti még ott maradnátok? Vagy ti is felmondanátok?
Nem akarok gúny tárgya lenni se a munkahelyen hogy meglegyek bélyegezve hogy na ennek rúgták ki a testvérét.
A testvéremnek is rosszul esik, ő azt mondja fordítva már rég felmondott volna. Szívem szerint én is így tennék, érzem hogy így kéne cselekednem, csak mint mondtam, félek hogy nem találok azonnal munkát.
Alapvetően fontos a kérdés szempontjából, hogy miért rúgták ki. Ha ő volt a hibás, vagy leépítés volt és épp őt küldték el, akkor nem mondtam volna fel, és a részéről is alaptalan ilyet várni tőled.
Ha viszont önhibáján kívül kicsinálták vagy leépítés esetén önhibáján kívül személyes okból küldték el (mert mondjuk egy sokkal rosszabbul dolgozó protekcióst tartottak meg), akkor felmondtam volna, nem csak azért, hogy így álljak ki érte, hanem azért is, mert akkor bárkivel megcsinálhatják a jövő héten ugyanezt.
Hogy azonnal felmondasz vagy előbb keresel másik állást, az nyilván megint nagyban függ a képzettségetektől, a környékbeli munkalehetőségektől, a tartalékaitoktól stb.
Mondd már el, hogy miért rúgták ki!
Ha számodra erkölcsileg elfogadhatatlan a döntés, és minden nap ideges lennél amiatt, amit a vállalat tett, akkor a saját lelki békéd érdekében érdemes otthagyni, ha csak simán kevesebb emberre volt mondjuk szükségük, és ő is beleesett a leépítési keretbe, akkor nem tűnik indokoltnak.
Fordított esetben te kérnél ilyet a tesódtól? Munkanélküli lettem, te is legyél munkanélküli! Nincs havi jövedelmem, neked se legyen!
Persze, keressetek együtt munkát, ha megtaláljátok a megfelelőt, akkor mondj fel. De ha hónapokig nomcs semmi, akkor éhen haltok???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!