Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvérek egy munkahelyen. Ti...

Testvérek egy munkahelyen. Ti hogyan kezelnétek ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

A testvéremmel egy munkahelyen dolgozunk. Sosem volt felhőtlen a viszonyunk. Már akkor sem szeretett, amikor baba voltam. Ő 10 éves volt, amikor én megszülettem. Sokat hazudozik rólam, családon belül és a kollégáknak is. Ő sokkal régebb óta van ezen a munkahelyen, ezért neki jobban hisznek a kollégák. Próbál mindenkit ellenem fordítani.

Két külön, de egymáshoz szorosan kapcsolódó ágazat vezetői vagyunk.

Szeretem ezt a helyet, sokat tudok fejlődni szakmailag, jó tapasztalatokat szerzek. De nagyon megnehezíti a munkámat, hogy egyfolytában próbálja rombolni a tekintélyemet. Nagyon toxikus személyiség, a családban sincs jó kapcsolata senkivel, barátai sincsenek. Csak úgy tud "barátokat" szerezni, ha kreál egy közös ellenséget akit kibeszélhetnek, utálhatnak együtt, akinél jobbnak érezhetik magukat. Persze ezek nem tartós dolgok, mert pl ha az egyik kolléga beszélget velem, jobban megismer, akkor utána látszik, hogy átlát a testvéremen. De nincs időm, energiám mindenkivel beszélgetni.

Új vezetőség van, azt mondta érzi, hogy nem szimpatikus nekik és hogy ki akarják rúgni. Most az az új sztori, hogy ha kirúgják, akkor miattam fogják, mert én nyalok az igazgatónak. Ez nem igaz, a jó ötleteimért kapok elismerést. De egyébként alig találkozom az igazgatóval, hetente egyszer van egy rövid megbeszélésünk.

Nem tudom mit csináljak. Jó a fizetésem, közel van, sokat fejlődhetek itt. De tudom, hogy hosszútávon nem működik így, vagy ő marad, vagy én.

Ti ilyen helyzetben mit lépnétek? Én egyelőre próbálom túlélni a napokat a hazugságtengerében, és a munkámra koncentrálni, jól végezni azt, és nem magamra venni, ha a kollégákon megvetést vagy ellenszenvet érzek irányomba. Amikor meg visszahallom, hogy miket hazudozik rólam, akkor nem kezdek el magyarázkodni, mert méltatlannak érzem.

2023. okt. 18. 18:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Te maradj, hadd menjen el ő.
2023. okt. 18. 18:19
 2/20 anonim ***** válasza:
91%
Menj el a hr re és tegyel rá panaszt
2023. okt. 18. 18:27
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Én az unokatestvéremmel dolgoztam egy helyen. Nem nagyon tartottuk előtte a kapcsolatot, évi párszor találkoztunk max.

Ő már évek óta ott dolgozott, mikor én odakerültem, ő sofőr volt én irodista. A családban előadta, hogy neki köszönhetem a munkám, ő ajánlott be, ami nem volt igaz. Aztán elkezdett hazudozni rólam bent, hogy látta, hogy összejöttem egy sráccal az irodából, ami nagyon hamar elterjedt, de ez sem volt igaz. A családban is elkezdte ezt nyomni, hogy ő mindent látott, mintha amúgy szabad bejárása lett volna az irodába. Az akkori páromat nem érdekelte, tudta, hogy hazugság, de a srác, akivel ő összehozott a pletykáiban, házasodni készült, úgyhogy neki ezek nagyon rosszul jöttek. Hiába beszéltem az unokatestvéremmel személyesen, a szemembe is azt mondta, hogy egy büdös qva vagyok, hát látta... Utána a főnökkel is beszéltem, aki azt mondta, hogy neki ilyen ügyekben nem tiszte igazságot szolgáltatni...

21 éves voltam, inkább felmondtam fél év után, csak legyen vége a hülyeségeinek. A srác maradt, akivel pletykált rólunk, és ő végül kirúgatta az unokatestvérem, hogy hogyan, azt nem tudom. Azóta eltelt majdnem 15 év és nem nagyon beszéltem az unokatestvéremmel többet.

2023. okt. 18. 18:38
 4/20 A kérdező kommentje:

Múltkor bement az igazgatóhoz, hogy felmond, mert én folyamatosan hazudozok róla, kinézem innen. Szerintem az volt a terve, hogy összeférhetetlenséget kreál, és engem kirúgnak, mert én csak pár hónapja vagyok itt, ő közel 17 éve. De az igazgató azt mondta neki, hogy ez egy munkahely, és ő nem tud és nem is akar igazságot tenni, az otthoni dolgokat a kapun kívül kell hagyni és itt a munkát jól elvégezni. Ha baja van, azt velem beszélje meg, ne hozzá menjen.

Szóval az a terv sem jött be.

De baromi kellemetlennek éreztem. Plusz azért láttam az igazgatón utána, hogy kicsit lenéz engem, mert valamennyire elhitte a sztorit, aminek persze semmi alapja nem volt. Azokat mondta vissza, amiket ő hazudozott rólam, mintha ez fordítva történt volna.

Sokszor elgondolkodom, hogy valami pszichés problémája lehet.

2023. okt. 18. 18:47
 5/20 anonim ***** válasza:
73%
Akkora ez a világ, pont az ellenséged munkahelyére kellett menned? Ezek szerint megér neked ennyit. Megkeseredett vénasszonyok szoktak így élni.
2023. okt. 18. 18:50
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha menni akar hadd menejn
2023. okt. 18. 18:50
 7/20 A kérdező kommentje:

Jelentkeztem több helyre és fel is vettek volna, de mindegyikhez utazgatni kellene és sokkal kevesebb fizetést ajánlottak, és nem vezető pozícióba vettek volna fel. Szakmailag nekem ez tényleg nagy lehetőség, anyagilag is jól jön, és pár perc séta az otthonomtól. Reménykedtem benne, hogy talán félre tudja tenni az ellenszenvét és menni fog a munka.

Folyamatosan reménykedem, hogy talán valami testvériség mégis van benne, de mindig kiderül, hogy tényleg inkább ellenség, mint családtag.

2023. okt. 18. 18:55
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Vagyis ugyanazt tetted mint eddig, de vártad, hogy majd más lesz az eredmény. Értem.
2023. okt. 18. 18:59
 9/20 anonim ***** válasza:
96%

Engem a legkevésbé sem érdekelne, ha kirúgnák. Magának köszönhetné, hiába állítaná az ellenkezőjét.

Az igazgatóval szorítkozz a munkamegbeszélésre. De azt megemlítheted neki, hogy a tesód hátráltat a munkában, nem fő témaként, csak úgy egy mellékszálban. Így látni fogja, hogy te a munkahelyen a munkára koncentrálsz, és nem a mások háta mögötti áskálódásra.

2023. okt. 18. 19:00
 10/20 A kérdező kommentje:

Persze közben megy az önsajnálat, hogy ő hitellel, gyerekkel stb, nekem meg nincs se hitelem, se gyerekem, és még párom is van.

Részemről dolgozhatnánk együtt békében. Ő az, aki mindenáron feszültséget generál. Ha nincs semmi konfliktus, akkor kreál, kitalál egyet.

Épp ezért most még én is úgy vagyok vele, hogy ha nem megy együtt, akkor menjen el ő, hiszen nem miattam bukdácsolunk. Csak azért nehéz ilyen szembeszélben, negatív környezetben dolgozni minden nap.

2023. okt. 18. 19:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!