Szerintetek gáz hogy még nem mondtam fel a testvérem miatt a munkahelyemen?
Egy helyen dolgoztunk ugyanazt a munkát végezzük, együtt is dolgoztunk, de őt 1 hete kirúgták 2év után. Szerintetek gáz dolog hogy nem mondok fel? Egyébként nem tart itt semmi csak félek hogy nem találok mást. Mind a 2-en 20 évesek vagyunk. Nagyon szoros a kapcsolatunk sülve főbe együtt vagyunk mindent együtt csinálunk. Elég szarul is érzem magam a mindennapokba így, nem igazán van velem korú más ember ezen a helyen, jelentősen romlott a hangulatom. És így megy reggeltől estig mindennap...
Eléggé szarnak tartom magam, hogy nem mondtam még fel.
Ha a ti testvéretek kirúgnák ti még ott maradnátok? Vagy ti is felmondanátok?
Nem akarok gúny tárgya lenni se a munkahelyen hogy meglegyek bélyegezve hogy na ennek rúgták ki a testvérét.
A testvéremnek is rosszul esik, ő azt mondja fordítva már rég felmondott volna. Szívem szerint én is így tennék, érzem hogy így kéne cselekednem, csak mint mondtam, félek hogy nem találok azonnal munkát.
Dehogy mondanék fel. Ha nem tetszik a munka, keresnék mást de addig hülye lennék felmondani. Amúgy nem tartom túl egészségesnek, hogy ennyire sülve-főve együtt vagytok.
Ezt ikreknél már kiskorban is igyekeznek a szülők elkerülni. Például, hogy ha egy osztályban is vannak, de ne üljenek egymás mellett.
Az meg, hogy arra gondolsz, hogy mindenki azt beszéli, hogy a te testvéredet rúgták ki, gyerekes. Te sem gondolhatod komolyan, hogy másnak soha nem dolgozott ott családtagja, akit elküldtek.
Akkor mondanek fel, ha:
- valamivel alaptalanul megvadoltak
- kifurtak
- barmilyen igazsagtalansag miatt
- ha alapvetoen 💩
munkarol van szo, szinten 💩 munkatarsakkal, es rogton van lehetosegem valtani.
Nem mondanek fel, ha:
- a tesomat a sajat hibaja miatt kuldtek el
- ha nem lenne kilatasban masik melo
En megertelek, mert nekem is szoros a kapcsolatom a tesommal, de muszaj merlegelni. Egyszeruen nem lehet mindig mindent egyutt csinalni. Mi lenne akkor, ha almaid melojarol lenne szo? Akkor is elvarna, hogy dobbants es legyel penznelkuli?
Ha nem egy szuper munkahely, akkor esetleg egyutt neznek vele masikat, de amig az nem jon ossze, tuti nem lennek munkanelkuli.
Amugy miert rugtak ki???
Dehogyis mondanék fel.
Hasonló helyzetben örültem is, hogy VÉGRE kirúgták, és nem kellett állandóan hallgatni miatta, meg nem az volt, hogy jaj én xy tesója vagyok, szóval aki nem ismert engem, az úgy vette, én is ugyanolyan link vagyok, mint ő, holott...
Attól, hogy a tesóm, egy életképtelen férfi, aki képtelen hosszabb ideig megmaradni egy helyen, felelősségérzet nulla és sorolhatnám.
Én se mondtam volna fel.
De az, hogy nem írtad le, miért rúgták ki a tesódat, ill. az, hogy ő elvárná, hogy te is mondjál fel, arra enged következtetni, hogy a tesódat saját hibájából rúgták ki, és ő igazolást keres erre, azért akarja, hogy te is elgyere onnan. Mert esetleg még kiderülne, hogy nem is olyan rossz az a munkahely, csak ő nem megfelelően állt hozzá a dolgokhoz.
Szóval nemcsak, hogy nem mondanék fel, de újragondolnám a tesómmal a kapcsolatot. Egyrészt, amit már többen említettek, nem egészséges sülve-főve együtt lenni, pl. párkapcsolatot se tudom, hogyan lehet így kialakítani. Másrészt ha saját hibájából rúgták ki, és ő ezt képtelen belátni, az önmagában elég ok lenne ahhoz, hogy kissé távolságtartóbban viselkedjek vele. Az embernek legyen már némi önismerete és 20 évesen tudnia kéne reálisan látnia magát.
Ha felmondassz,közben a tesód meg talál egy munkát,ahová téged már nem vesznek fel,akkor mit csinálsz? Abból kiindulva,hogy tesód inkább elnézné,hogy neked se legyen állásod,ha neki nincs,szerinted ő nem vállalna el egy jó állást nélküled? Ez nem olyan dolog,hogy szeretlek,menjünk egy helyre nyaralni. A munkahelyeddel a megélhetésedet biztosítod. A tesód ezt akarja tőled elvenni.
Ha majd ő válni fog esetleg,akkor te is?
Pont ezért vagy ilyen,mert nincs önálló gondolkodásod. Zsarolva vagy érzelmileg. Ezen kellene változtatnod.
Szép dolog a testvéri szeretet de azért egészséges keretek között.
Egyébként az ő testvéri szeretete hol van amikor azt akarja hogy miatta mondj fel egy fix állást?
És miért rúgták ki? Biztosan volt oka.
Kérdés, miért rúgták ki? Baj volt vele? Nem végezte jól a dolgát? Vagy leépítés volt és pont bele esett?
Amúgy nem, nem mondanék fel. Pénzből élünk, kell a munka. Ha esetleg találsz gyorsan mást, lehet róla szó. De nem mondunk fel úgy, hogy nincs másik munka a láthatáron
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!