Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A 19 éves húgomnál találtam...

A 19 éves húgomnál találtam három sörösüveget, és kissé ittas is volt, amikor beszéltünk. Félek, hogy ezentúl folyton ezt fogja csinálni. Mit lehetne ez ellen tenni?

Figyelt kérdés

Ha lebeszélem róla, és felvilágosítom a káros hatásokról akkor leszokik?

Ráadasul a közös házunkban titokban fogyasztott alkoholt, és befolyásoltság alatt volt velünk.

szept. 11. 11:55
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
77%
Milyet? Hogy 3 sör nem a világ vége?
szept. 11. 13:04
 22/61 Iriome ***** válasza:
100%
Ilyen tesóm lenne én többet innék
szept. 11. 13:07
 23/61 anonim ***** válasza:
100%
atyaég. Hadd igyon szerencsétlen, csak nem minden nap teszi. Más kérdés, hogy én max. 2-t bírok meginni, a bor jobban csúszik
szept. 11. 13:08
 24/61 anonim ***** válasza:
90%
Nem értem, egyáltalán mi a fenét kerestél a szobájában a jelenléte nélkül.
szept. 11. 13:34
 25/61 anonim ***** válasza:
100%
Oszinte leszek, gyulolom az alkoholt abbol a szempontbol, hogy sok ember keptelen uralkodni magan, amikor iszik, de 3 uveg sortol nem lesz alkoholista a hugod. Raadasul 19 eves a hugod, nagykoru, mit tudnal vele csinalni?
szept. 11. 13:36
 26/61 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem azt tudnád csinálni, hogy többet beszélgetsz vele, jobban megismered, nem ítélkezel hanem ott vagy neki. Megismerheted hogy él, mit tesz, mit miért tesz, beszélgethettek. Ha csak árulkodsz, vagy leszidod, tiltasz, azzal csak titkolózást, őszintétlenséget érsz el. Egyébként nagykorú már. De tényleg beszélgetés és jó kapcsolat tartása lehet a jó megoldás, csak legyél nyitottabb, elfogadóbb és kevésbé ítélkező.
szept. 11. 13:48
 27/61 anonim ***** válasza:
54%

"Kizárt, hogy bármi miatt szmorúbb lenne"

Ennyire jól ismered a húgod, hogy, tudod mi játszódik le a lelkében vagy csak feltételezed?

Rengeteg emberről akkor közeli rokon sem mondná meg hogy szomorú, mert azok olyan jól eltudják rejteni. Veszélyes az ilyen feltételezés

szept. 11. 13:50
 28/61 Iriome ***** válasza:
33%
Utolsónak annyira igaza van, hogy senki se vette észre rajtam a jeleket és csak lestek, amikor öngyilkosságot követtem el. Szó nélkül, búcsúlevél nélkül... Többnyire az olyan emberek miatt mint a kérdező...
szept. 11. 13:54
 29/61 anonim ***** válasza:
70%

"csak lestek, amikor öngyilkosságot követtem el."

Akkor most hogy tudsz írni ide?

szept. 11. 14:17
 30/61 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért csinálnak itt úgy egyesek mintha 3 sör azt jelentené hogy valami problémája van a kérdező huganak. Valószínűleg semmi baja, csak kiprobalta az alkoholt ahogy szinte mindenki teszi ebben a korban. És akkor mi van? Ennyitől még senki nem lesz alkoholista, depressziós vagy bármi egyéb. Az ő korában ez teljesen természetes.

Persze ha egy 40es 3 gyerekes anyuka lenne akkor még azt mondom talán értem az aggodalmat, de egy 19 éves fiatalnál fel nem tudom fogni mi ez a felfújt hiszti.. Én komolyabbakat csináltam, nem 19 hanem 16 évesen és mégse lettem alkoholista. A férjem ugyanígy. Fiatalok voltunk, buliztunk, ittunk, élveztük az életet és rohadt jó volt. Ha újra kezdhetnem is így csinálnám.

De felnottunk, változtunk, most már más dolgok a fontosak, pl helytállni a munkahelyen, haladni előre az életben, készülni a születendő gyermekünk erkezesere stb.

Úgyhogy szedd össze magad kérdező és hagyd békén a hugodat.

szept. 11. 14:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!