Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ezekután túl nagy elvárás...

Ezekután túl nagy elvárás lett volna, hogy a kamasz lányait költöztesse egy szobába 10 napra?

Figyelt kérdés

A bátyámmal 7 éve közösen örököltünk egy házat nagyszülőktől, ami kettőnk nevén van. Én ebből a 7 évbből egy percet sem éltem ott, végig a tesóm használta a családjával. Több, mint 10 éve külföldön élek, és eddig csak 1-2 napra jöttem haza, és akkor is barátoknál éjszakáztam. Most szóltam neki előre, hogy ezúttal 10 napra fogok hazamenni, és megkértem, hogy addigra ürítsem ki nekem egy szobát, hogy ne kelljen hotelszobát bérelnem, vagy haveroknál csöveznem 10 napot. Erre azt mondta, hogy a lányokat nem tudja összeköltöztetni (13 és 16 évesek), mert csak veszekednének, és menjek inkább hotelbe. WTF?! 7 éve teljesen ingyen használják az 50%os tulajdonrészem, és én menjek hotelbe?

Nagyon felbosszantott és megbántott ezzel, és most azt fontolgatom, hogy eladatom a házat, vagy kifizetem a részét, aztán mehet amerre lát, a tengernyi hitelével. Neki úgysem lenne pénze, hogy kifizessen engem, nekem pedig van annyi tartalékom, hogy az ő része kb felét megvegyem, a másik felét pedig könnyen meg tudnám oldani hitelből. Csak a lányokat sajnálom, nem akarom őket egy putriba költöztetni, csak azért mert az apjuk egy f@sz.

aug. 20. 00:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
53%

IGEN; bicskanyitogató!

Egyrészt, ha zavart volna, hogy használják, akkor azt korábban kellett volna jelezned.

Másrészt nem csak használják, hanem rendben is tartják egy csomó költséget ök fizetnek, amibe neked is be kellett volna szállni.

Harmadszor, mivel beleegyeztél abba, hogy használják a lakást, logikus módon azt is teszik. Abból, amit írtál, van max 3 szoba, érthetö módon nem tartanak egyet üresen a kedvedért.

Negyedszer neked semmi jogod parancsokat kiadni, amit kérhettél volna, hogy a nappaliban lehess.

És tényleg nem adhatod el, ebbe a testvérednek is bele kell egyeznie, illetve neki mindenképpen elövételi joga van, és a piaci áron, nem kérhetsz extrém sokat érte.

aug. 20. 08:31
 12/17 anonim ***** válasza:
63%
bocs, de mégis hogy gondoltad, hogy ürítsenek ki??? neked egy szobát? Normális vagy? :D
aug. 20. 09:16
 13/17 anonim ***** válasza:
38%
Teljesen agyament a kérésed. Fizikai képtelenség valakinek az otthonában kiüríteni egy szobát egy 10 napos vendégség kedvéért. Ahogy többen írták, itt valahogy pénzben tudnád csak érvényesíteni a tulajdonjogodat, fizessék a szállást, vagy bérleti díjat.
aug. 20. 09:23
 14/17 anonim ***** válasza:
52%

De most itt tényleg ennyi ostoba ember van? :D Ha ti vendéget fogadtok, akkor nullára kiürítitek az adott szobát, ahol alszik?

Teljesen logikusan nem az volt a kérdező kérése, hogy pakolják ki a szobát, hanem a leányzó motyózzon át a másik szobába, hogy legyen hol aludnia, meg legyen egy sarok, ahová leteheti a cuccait. Ürítsék ki a szobát = legyen egy szoba, ahol egyedül tíz napig elalhat békében.

Szövegértés emberek, hahó!

aug. 20. 09:23
 15/17 anonim ***** válasza:
48%

A kommenteket olvasva, latom sok kisiskolas kezdett el gyakorizni mostansag...

Teljes mertekben igazad van kerdezo!

Az elmult evek soran akar berleti dijjat is kerhettel volna, de nem tetted.

Aki azt irja, hogy ilyen olyan felujitas, meg erteknovelo munkalatokat hajtott vegre a testver...meg meg mit nem! 😅

Aki uszik az adossagban, az pont nem ujitgatasokat intez- ez az egyik. Masik: inkabb lelaktak a Kerdezo lakreszet, amit kotelesek lesznek rendbe tenni!

Evekig egy ft-ot sem kert a Kerdezo, erre tul nagy keres, hogy tiz nyamvadt napot osztozzon a ket lany egy szoban? 😅

Az elmult evekben mennyi penzt fizetett a Kerdezo hotelekre, csak azert, hogy a tesoeknak kenyelmes legyen???

Itt nagyon sok valaszolo forditva van bekotve!

Kerdezo! Ne foglalkozz a buta valaszokkal, a tobbseguk valoszinuleg szinten ilyen parazita eletmodot folytat, mint a Tesod.

Nincs itt sajnalkozni. Szepen felhivod a Tesodat es tenykent kozlod, hogy mennyire pofatlan, es mivel neki gondot okozott a tiz nap (annak ellenete, hogy te evekig segitetted) ezert szepen legyen szives fizesse ki a reszed! Mindenkepp kervenyezd a haz eladasat, eleget jotekonykodtal, ne hagyd, hogy tovabbra is balekkent kezeljenek!

aug. 20. 10:47
 16/17 anonim ***** válasza:
58%
Igazad van kérdező. Elsőkörben mondjad,hogy akkor fizessék a hoteled.
aug. 20. 11:25
 17/17 anonim ***** válasza:
82%

Jogos, de életszerűtlen. Szerintem az 50%-os tulajdonjogod nem vitatják, de ez egy meglepetésszerű kérés, hogy az egyik gyerek költözzön ki, amíg te ott leszel. Valószínűleg nincs átbeszélve közted és a testvéred között, hogy mi legyen az örökséggel. Tegyétek félre a mostani konfliktust és beszéljétek át, hogy mi a legjobb megoldás, hogy te is megkapd az 50%-od.

Egyébként én akkor se mennék oda, ha előkészítenek egy helyet. Évente párszor látod őket talán, nem vagytok olyan közeli kapcsolatban. Én utálnék a mindennapjaikba belemászni, várni reggel hogy üres legyen a fürdőszoba, tolongani a konyhában a reggelit megcsinálni stb. Akkor inkább szálloda, ha amúgy is megengedheted.

aug. 20. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!