Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ezekután túl nagy elvárás...

Ezekután túl nagy elvárás lett volna, hogy a kamasz lányait költöztesse egy szobába 10 napra?

Figyelt kérdés

A bátyámmal 7 éve közösen örököltünk egy házat nagyszülőktől, ami kettőnk nevén van. Én ebből a 7 évbből egy percet sem éltem ott, végig a tesóm használta a családjával. Több, mint 10 éve külföldön élek, és eddig csak 1-2 napra jöttem haza, és akkor is barátoknál éjszakáztam. Most szóltam neki előre, hogy ezúttal 10 napra fogok hazamenni, és megkértem, hogy addigra ürítsem ki nekem egy szobát, hogy ne kelljen hotelszobát bérelnem, vagy haveroknál csöveznem 10 napot. Erre azt mondta, hogy a lányokat nem tudja összeköltöztetni (13 és 16 évesek), mert csak veszekednének, és menjek inkább hotelbe. WTF?! 7 éve teljesen ingyen használják az 50%os tulajdonrészem, és én menjek hotelbe?

Nagyon felbosszantott és megbántott ezzel, és most azt fontolgatom, hogy eladatom a házat, vagy kifizetem a részét, aztán mehet amerre lát, a tengernyi hitelével. Neki úgysem lenne pénze, hogy kifizessen engem, nekem pedig van annyi tartalékom, hogy az ő része kb felét megvegyem, a másik felét pedig könnyen meg tudnám oldani hitelből. Csak a lányokat sajnálom, nem akarom őket egy putriba költöztetni, csak azért mert az apjuk egy f@sz.

aug. 20. 00:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%
Onnantól kezdve, hogy nem engedi használni a tulajdonodat többlethasználati díjra vagy jogosult
aug. 20. 00:21
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Mész inkább hotelbe, oké. 100%-ban neki kell állnia a szállásodat a közös tulajdon fejében, amit nem enged használni.

És a helyedben keresnék egy ügyvédet, nemcsak a jövőben, de visszafelé is megfizettetném a használati díjat vele.

aug. 20. 00:28
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
ezt így neki is megmondtad? Állj ki magadért, párom lakását is mindenki más használja kivéve ő, jó lenne, ha a kényelmeskedők belegondolnának milyen szerencséjük van eleve..
aug. 20. 00:37
 4/17 anonim ***** válasza:
6%
ha csak 10 napra mész miėrt kell neked kiüriteni egy egész szobát ? ės parancsolo modban kérned .
aug. 20. 05:22
 5/17 anonim ***** válasza:
92%
Az oke hogy ott alszol de a szoba kiürítést hogy érted? Minden cuccot hova tegyenek hirtelen? A többi résszel egyetértek, te is használhatod a házat.
aug. 20. 06:31
 6/17 anonim ***** válasza:
72%

Egyrészt igazad van, ha a tiéd is az ingatlan, pláne felesben, akkor pont ugyanannyi jogod van ott lenni, mint nekik. Másrészt gondolj mar bele, a lányoknak az az otthona 7 éve és nyilván nem akar egyik se kikoltozni a saját szobájából.

A megoldás valóban az lesz, ha eladod az ingatlan rád eső részét, vagy kivasarolod a testvéredet

aug. 20. 06:33
 7/17 anonim ***** válasza:
30%

Azért rendesen összetörnék ha így beszélnem velem/rólam a testvérem. Miért kell 10 napra kiüríteni egy szobát? Ilyen stílusban “kérted” tőle is?

Teljesen jogos kérés lenne hogy akkor fizessenek neked szállást viszont. Mindezt pedig elő lehet adni emberi stílusban is. Ők évek óta laknak ott, az az otthonuk picit gondolj bele milyen nehéz hirtelen egy szobát kiüríteni pláne ha az egy kamasz gyereké. Teljesen jogos az igényed de biztos vagyok benne hogy ezt finomabban is elő lehet adni ha szereted a testvéred anélkül, hogy rámenne a kapcsolatotok.

Persze ezt úgy írom, hogy egy szeretet teli, jó kapcsolatot feltételezek ami tudom hogy ma már “nem annyira divat”.

aug. 20. 06:41
 8/17 anonim ***** válasza:
73%

Tipikus szarrágás mindkét oldalról..

A helyedben inkább azon gondolkoznék milyen szar a kapcsolatom a testvéremmel és miért nem látnak szívesen, ha ilyen piti ügyet sem vagyunk képesek megoldani..🙄

aug. 20. 08:02
 9/17 anonim ***** válasza:
23%
Azt ugye tudod, TE EGYEDÜL nem adhatod el a házat? Mellesleg igencsak bicskanyitogató a stílusod
aug. 20. 08:07
 10/17 A kérdező kommentje:
Egy hasonló kaliberü ingatlannak 200e körül van a bérleti díja a piacon. 7 éve teljesen ingyen használja a részem, és ezekután nem érdemlek meg 10 éjszakát? Az agyam eldobom, hogy még az én stílusom a bicskanyitogató...
aug. 20. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!