Mit tegyek, ha a húgomnak nincs semmi életcélja? 30/N
Van egy 28 éves húgom, valami nincs rendben vele. Mindig is visszahúzódó volt, de egyre rosszabb ez. Nincsenek hobbijai, nincsenek barátai, nem jár el sehova. Soha sem volt még párkapcsolata, ami nem is meglepő, mert annyira negatívan áll mindenhez, hogy nem maradnak meg körülötte az emberek.
Három éve elköltözött a szüleinktől, bérel egy nagyon pici lakást, ott tölti minden idejét, amikor nem dolgozik. Egyébként tanár, de nem szereti. Állandóan panaszkodik, hogy bunkók a diákok, utál bejárni az iskolába.
Itt van neki a nyári szünet, hívtuk hogy jöjjön az hozzánk (a férjemmel és a két kisfiunkkal Kál élek) valami közös programra, de mondvacsinált indokokkal leráz.
Gyakorlatilag úgy telt el a nyara, hogy a 15 négyzetméteres kis albérletében gubbasztott és sorozatokat nézett. Szüleinkhez sem megy nagyon.
Van még két öcsénk is, ők 27 és 24 éves fiúk. Ők sem értik, miért ilyen, de ők annyira nem is foglalkoznak vele, élik az életüket, utaznak, csajoznak, buliznak, tanulnak, élményeket gyűjtenek.
De a húgomnak még csak barátai sincsenek. Nagyon aggódom érte, de amikor felvetettem neki, hogy pszichológussal talán jó lenne beszélgetnie, akkor nagyon megharagudott rám (szerinte bolondnak tartom) majd lezárta azzal a témát, hogy nincs pénze pszichológusra.
Nem tudom hogy mit kezdjek vele, de nagyon zavar, hogy így él teljesen magányosan.
szerintem szállj le róla, és ne dörgölt folyton az orra alá, hogy neked milyen szép és jó és boldog életed van. vagyunk ilynek sokan mint tesód, egyszerűen szr életünk van, amin nem nagyon van mit változtatni. nekem is szr munkám van, egyedül vagyok, nincsenek se barátaim se párom, társbérletben lakom, és ha valamire minden nyomorom mellé már nincs szükségem, az a menő és népszerű öcsém életmódbemutatója.
azon meg a pszichoizé se segít, hogy szerethetetlen, unalmas ember vagyok, hidd el, már jártam párnál, de se a " ne gondolj rá", se a lélegzős-relaxálós technika nem segít abban, hogy boldogabb életem lehessen, max. felbsz a lesajnáló kis hozzáállása, amivel mindig mindent jobban tud.
Jesszus, miért ne érezhetné magát jól így? Ember undora van, nem akar szabadidejében emberek közt lenni. Én se megyek sehova meló után, nincs hobbim és barátaim. De attól még nem vagyok depis.
Tanári fizuból meg tényleg nem fog szakemberre telni :/
Majd változtat az életén, ha igénye van rá.
Ezt, hogy a tökömbe állapítottad meg látatlanban?
Valószínűleg depressziós vagy (és most ez lehet kicsit végletesen hangzik főleg ismeretlenül)lehet kicsit autista is.
Nekem nincs róla még papíron de én is ilyen voltam mindig, felnőttként mondta a háziorvos hogy lehe ez a bajom. Utána néztünk és nincs kizárva.
A hugod valószínűleg depressziós, se tuti nincs valami rendben vele. Van, aki jól érzi magát egyedül, de az nem negatív, lehuzos.
De hagyjad, mert az se jobb, ahogy te élsz, 30 évesen két gyerekkel. Sok 30 éves még tanul, bulizik, lehet, hogy ha úgy élne, akkor meg az lenne a bajod és azt írnád ki ide.
Introvertált. Nem csípi a gyerekeket, te meg odarángatnád a sajátjaid mellé. Remek ötlet.
Hagyd békén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!