Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek, ha a húgomnak...

Mit tegyek, ha a húgomnak nincs semmi életcélja? 30/N

Figyelt kérdés

Van egy 28 éves húgom, valami nincs rendben vele. Mindig is visszahúzódó volt, de egyre rosszabb ez. Nincsenek hobbijai, nincsenek barátai, nem jár el sehova. Soha sem volt még párkapcsolata, ami nem is meglepő, mert annyira negatívan áll mindenhez, hogy nem maradnak meg körülötte az emberek.

Három éve elköltözött a szüleinktől, bérel egy nagyon pici lakást, ott tölti minden idejét, amikor nem dolgozik. Egyébként tanár, de nem szereti. Állandóan panaszkodik, hogy bunkók a diákok, utál bejárni az iskolába.

Itt van neki a nyári szünet, hívtuk hogy jöjjön az hozzánk (a férjemmel és a két kisfiunkkal Kál élek) valami közös programra, de mondvacsinált indokokkal leráz.

Gyakorlatilag úgy telt el a nyara, hogy a 15 négyzetméteres kis albérletében gubbasztott és sorozatokat nézett. Szüleinkhez sem megy nagyon.

Van még két öcsénk is, ők 27 és 24 éves fiúk. Ők sem értik, miért ilyen, de ők annyira nem is foglalkoznak vele, élik az életüket, utaznak, csajoznak, buliznak, tanulnak, élményeket gyűjtenek.

De a húgomnak még csak barátai sincsenek. Nagyon aggódom érte, de amikor felvetettem neki, hogy pszichológussal talán jó lenne beszélgetnie, akkor nagyon megharagudott rám (szerinte bolondnak tartom) majd lezárta azzal a témát, hogy nincs pénze pszichológusra.

Nem tudom hogy mit kezdjek vele, de nagyon zavar, hogy így él teljesen magányosan.

aug. 12. 12:30
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
20%

Ez tényleg nem normális. Egy ilyen negatív személy azért elég mérgező tud lenni

El tudom képzelni hogy te jókedvűen felhívod és ő pedig a panaszkodásával és a negatívoskodásával elrontja a hangulatod.

Csoda hogy még bírod. Más az ilyen embert akár rokon akár nem már leépítette volna.

Lehet a két öcsi is már emiatt mellőzi a húgod. Ilyen emberrel a barátkozás is nehéz

aug. 12. 13:18
 12/44 anonim ***** válasza:
78%

Először is nagyon aranyos hogy így segíted a tesód ♥️

Mindíg legyél legalább te ott neki, pszichológushoz valahogy el kellene juttatni.

aug. 12. 13:29
 13/44 anonim ***** válasza:
68%
Miért nem hagyod békén?
aug. 12. 13:37
 14/44 anonim válasza:
0%
menjetek el vele egy honvedelmi taborba…
aug. 12. 13:41
 15/44 anonim ***** válasza:
83%
Vannak maguknak való emberek, de ha ennyire magába zárkózik a húgod, biztosan nyomasztja valami. Érdemes lenne egy szakemberrel elbeszélgetni!
aug. 12. 14:14
 16/44 anonim ***** válasza:
97%
Ő elvan a kis világában. De dolgozik, különél, eltartja magát, igazábol nem a legrosszabb eset. Meg nem biztos, hogy mindent elmond neked az életéből. Pszichológushoz nem fog menni, ha nem akar. Szerintem kicsit engedd el, ne keresd olyan gyakran. Lehet, hogy nyitni fog feléd, ha latja, hogy kevesebbet foglalkozol vele, talán most túl sok vagy neki.
aug. 12. 14:16
 17/44 anonim ***** válasza:
91%

Az önmagában nem baj, ha valaki introvertált, magának való, szeret egyedül lenni (én magam is ilyen vagyok). De ha emelett mindent negatívan lát és elégedetlen az életével, az már lehet probléma.

Biztosan van azért valami, amit szeret csinálni, talán nem is tudsz róla. Ma már nagyon egyszerű hasonló érdeklődésű embereket találni a neten, csoportok, közösségek is vannak. Én nem is azt mondanám neki, hogy keressen ilyeneket, hanem elmesélném, hogy XY, akinek ez és ez a hobbija, felkeresett egy csoportot a témában és milyen jó kapcsolatai alakultak ki. Így nagyobb eséllyel kap ő is kedvet hasonlóra. Az is jó lenne, ha valamit sportolna, sokmindent lehet egyedül és ingyen is csinálni, pl. bringázni, futni, úszni stb. Ezt is úgy vezetném fel, hogy pl. pár hete esténként futni járok és sokat dobott a közérzetemen. Így nem azt érezné, hogy én akarom megmondani, mit csináljon, de mégis kapna ötleteket. Nem akarna mondjuk kutyát? Az is elfoglaltságot, felelősségvállalást jelentene, és még ismerkedni is tudna más kutyásokkal.

Közös programot néha inkább úgy ajánlanék, hogy csak kettesben, egy kis csajos összeülés legyen. Beülnénk egyet kávézni, fagyizni, pizzázni stb. Lehet, hogy a férj, gyerekek sok neki.

Szakember tényleg jó lenne, de ezt neki kell felismerni és akarni.

aug. 12. 14:39
 18/44 anonim ***** válasza:
86%

Dolgozik, önellátó, nem értem mi a gondod.

Én is hasonló vagy, edzek, sorozatokat nézek.

Nem érdekelnek a közös programok, számomra időpazarlás.

Nem vagyunk egyformák.

aug. 12. 15:29
 19/44 anonim ***** válasza:
91%
15-os jót mond, szerintem se keresd olyan gyakran. Várd meg, hogy ő hívjon.
aug. 12. 15:52
 20/44 anonim ***** válasza:
85%

Én is mindig panaszkodok a munkámról. Én is rühellem az embereket. Én is csak otthon ülök és nem megyek senkihez. Nem, a családomhoz sem. Utálok beszélgetni.

Nem, nem vagyok depressziós, nem, nem akarok öngyilkos lenni.

Mi lenne, ha az extrovertált emberek végre békén hagynának minket a hülyeségeikkel? Mi szeretjük így az életünket.

Megyek is sorozatot nézni...

aug. 12. 16:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!