Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez egy elfogadható ajánlat,...

Ez egy elfogadható ajánlat, vagy inkorrekt?

Figyelt kérdés

Hárman vagyunk testvérek, a szüleink már nem élnek.

Van egy családi házunk ahol jelenleg én élek a feleségemmel, a testvéreim elkölzötek évekkel ezelőtt.

A ház szinte teljesen felújítandó, nemrég felmérettük az értékét és 90 millió forintra becsületék. (annak ellenére, hogy felújítandó, mert a budapesti agglomerációban van, központi helyen, és nagy a telek is)

A feleségemnek volt egy háza amit 50 millió forintért sikerült eladnunk.

Szeretnénk a testvéreimet kifizetni, de ugye 30-30 lenne a részük.

Nekünk viszont csak 50 milliónk van.

Eredetileg az volt a terv, hogy közös lesz az egyik testvéremmel, mert ő sem akarta eladni idegennek, és a másik testvérünket valahogy kifizetjük ketten.

Így viszont változhatna a terv.

Az a testvérem aki megakarta tartani a házat azt mondta, hogy ő 25 millióért "kiszáll", mert neki csak az volt a lényeg, hogy ne adjuk el, ne kerüljön "idegenhez" gyerekkorunk színhelye, bármikor visszajöhessen ide legalább megnézni.

A másik testvéremtől viszont kicsit félek, főleg hogy ott azért a párja elég pénzéhes, meg azért is, hogy megsértődnek ha csak 25-öt akarunk (tudunk) kifizetni.

Semmiképp nem akarunk hitelt felvenni hogy 5+5 milliót adjnuk nekik, akkor marad az a terv, hogy az egyik tesómat kifizetjük a másikkal meg közös lesz, de valószínű soha többet nem lesz ilyen lehetőség, hogy hitel nélkül kivásároljam őket.

Örülnék ha mindkettőjük elfogadná a 25 milliót, de pofátlannak is érzem.

Mert én ezt a házat hitel nélkül tervezem felújítani, de arra nincs pénzünk hogy egy hitelt is fizessünk meg én haladjak a ház felújítással. Így is apránként haladunk, de azért a fizetésünk alapján belátható időn belül befogom tudni fejezni az egészet akár egyedül is.

Ha még egy hitelt is törlesztenünk kéne, akkor lehet hogy a gyerekeink is érettségiznének mire azt mondanám hogy kész vagyok ezzel a házzal.

Na szóval egy a lényeg, hasonló helyzetben ti mit reagálnátok? Elfogadható a 25 millió egy testvértől, vagy pofátlanság?

Ha fordított helyzetben lennénk nem tudom mit csinálnék, sokat gondolkoztam rajta, de 5 millió az azért sokat számít.

júl. 23. 22:26
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
65%
Az értékbecslőről annyit, hogy több mint 7 éve vettük a házunkat. 14-ért hirdették, 13-ért vettük meg, a becslő 16-ra értékelte. Ennyit erről.
júl. 24. 11:08
 32/59 anonim ***** válasza:
77%

Na haragudj, de baromi pofátlan vagy. A testvéred feleségét nevezed pénzlesőnek, miközben te variálgatsz, hogy tudnád lehúzni a testvéreidet több millió forinttal az örökségzkből, miközben te ingyen laksz a közös házban évek óta.

Karbantartod a fűtésrendszert, hát jópofa vagy, még jó, hogy megteszed, ha már fűtesz magatokra, ez nem szívesség feléjük, mert ott lakhatsz, hanem alap. Már rég kérhették volna az eladást, aztán mehettél volna, amerre látsz.

Megjegyzem, nem is értelek, ha neked ilyen sokat jelent az az 5-5 millió forint, akkor mit gondolsz, a testvéreidnek nem? Nekik nem sok az a pénz, nem jönne jól, nem lenne hova rakni?

Ember, hát otthon éltek ingyen évek óta, ennyi idő alatt több milliót félre lehetett volna rakni, hogy kifizessétek a testvéreidet. Hova cseszitek el a pénzt?

Nagyon inkorrekt vagy, igen, csak nem látod magad, mert te lennél jó helyzetben. De tipikusan azok a pénzleső, elégedetlenkedő emberek vagytok, akiknek nem elég, hogy belepottyan 50 millió az ölébe, nemhogy örülnének ennek és megbecsülnék, hanem már azt lesik, hogy lehet lehúzni azt, akinek ennél is kevesebb van. És akkor mást nevezel pénzlesőnek, hát meghalok :D

Azt meg kétszer gondold át, nekiállsz-e felújítani a házat, ha a fele a testvéredé, mert ha 5 év múlva szól, hogy kéne a ház, köteles vagy belenenni az eladásba akkor is, ha nem jön vissza, amit beletettél.

júl. 24. 11:35
 33/59 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem kérd meg őket, hogy adják oda ingyen a részüket, és akkor megmarad az összes pénzed és várni sem kell a felújítással, hanem repül minden a szádba egyből.
júl. 24. 12:07
 34/59 anonim ***** válasza:
82%

Én sem egészen értem azt, hogy ha ha neked ilyen teher az az 5-5 millió forint, akkor miből tervezel egy teljes felújításra szánt házat felújítani?

Szomszéd 5. éve újítja - nagyon jól keres -, a felénél tart, de már a s*gge lóg ki a gatyából.

Ha valami nem megy, azt nem kell erőltetni.

júl. 24. 12:12
 35/59 anonim ***** válasza:
83%
Nem olvastam végig a kommenteket, de én tuti eladnam, aztán el lenne osztva mindenkinek ugyanannyi. Ha tényleg 90 millióért megveszik, nektek a feleségeddel lesz 80 millió forintotok, abból azért már elég jó házakat lehet venni Pest megyében, és ujitgatni sem kell.
júl. 24. 12:28
 36/59 A kérdező kommentje:

Megmondom őszintén, egy idő után meguntam a válaszok olvasását.

Ezért írtam ki a kérdést, fura hogy sokan így nekem esnek meg ilyen-olyan jelzőkkel illetnek.

Nyilván ezért írtam ki a kérdést, mert megerősítést kerestem.

Igazából nincs pofám megtenni az ajnálatot sem.

De ezt le is írtam.

Az hogy a másik testvérem elfogadná a 25 milliót, igazából ő hozta fel, mikor még szó volt a feleségem házának eladásáról, de ezt hosszú lenne kifejteni, a lényeg hogy ő a 25-nél is kevesebbet mondott, hogy lemond erről a házról, de abban nincs benne hogy eladjuk másoknak.

A másik tesómmal meg nem beszéltünk ilyenről, csak annyit hogy a közeljövőben számíthatnak a pénzükre.

Annak örülök, hogy a válaszadók többsége nem a testvérem, mi ezen nem fogunk összeveszni.

Továbbá a szüleinket is én illetve később a feleségemmel együtt ápoltuk, anyagi segítséget csak az egyik testvérünk adott (nekik és nem nekem - aki lemondana kevesebbért is), de konkrét fizikai segítséget nem nyújottak, egyikük sem volt itt még akkor sem mikor lehetőségük volt.

Apukánk egyszer úgy megharagudott hogy azt mondta hogy legszívesebben mindkettőt kizárná az örökségből ha tehetné (bár tény hogy ezt dühében mondta)

Nincs jelentőssége, bármekkora is görénynek vagyok kikiáltva én ezt soha nem hozom/hoztam fel a tesóimnak, hogy nem voltak itt, de persze mint tényre, azért emlékezni fogok rá mindig.

De többeet ér a mi jó viszonyunk, így mindenki megnyugtatására közlöm, hogy találunk majd olyan megoldást ami mindhármunknak megfelel.

A kérdésemnek csupán annyira értelme volt, hogy megerősítést nyert, hogy nem fogom felajánlani a 25-25 milliót, találunk helyette megfelelő megoldált.

júl. 24. 13:22
 37/59 anonim ***** válasza:
72%

"Annak örülök, hogy a válaszadók többsége nem a testvérem, mi ezen nem fogunk összeveszni."

Szerintem a válaszadók többsége is örül, hogy nem te vagy a testvére, aki képes lenne lehúzni az örökségből meg a háta mögött pénzlesőnek titulálni a házastársát.

Aranyat ér egy ilyen testvér :D

Az meg, hogy ti ápoltátok a szülőket, alap, ha már ők ingyen megoldották a ti lakhatásotokat, míg a testvéreitekét nem.

júl. 24. 13:37
 38/59 anonim ***** válasza:
62%

"Ezért írtam ki a kérdést, fura hogy sokan így nekem esnek meg ilyen-olyan jelzőkkel illetnek."

Azért, mert ezek a jelzőek igazak rád. Te nyilván nem látod így magad, magát senki nem szokta negatívan látni, de kivülről 1 kérdés alapján sokat meg lehet állapítani. Nem véletlenül kaptál emmyire egyöntetű válaszokat, ezen gondolkozz el, bár úgysem fogsz nyilván.

júl. 24. 13:43
 39/59 A kérdező kommentje:

A testvéreim mindketten önszántukból költöztek el, de gondolom ezzel a stílussal neked az a normális, hogy a szülő az oldja meg öregen, meg majd a másik segít, én meg majd csak az örökséget fogom elkölteni ha meghaltak. Merthogy mindketten jöhettek volna segíteni, de biztos úgy voltak vele, hogy segítsek én mert ingyen lakok itt, hisz ez a normális, hogy anyámat ott hagyom az út szélén mert a mentős azért kapja a fizetését az adómból, hogy összeszedje.

Szóval körülbelül ez a mondanivalód lényege.

Az hogy én éltem itt és segítettem nekik nyilvánvaló, de az hogy ők soha nem jöttek segíteni amikor kellett már nem annyira.

De mindegy, elmentünk egy kicsit más irányba, hiszen itt név és arc nélkül lehet gyűlölköni emg átfogó képet alkotni egy emberről egy pár mondat után, sokan leadják itt a feszkót.

Remélem azért senki sem fog agyvérzést kapni ha mi ezt rendezzük a testvéreimmel, mert ugyan én vagyok a szemét fillérbszó, de ha ti lennétek a testvéreim az utolsó forintot meg albérletet is beakarnátok vasalni rajtam.

Ez a korrekt nem?

júl. 24. 13:44
 40/59 anonim ***** válasza:
66%

Tehát azért, mert a testvéreid nem akartak 10+fős kommunában élni családostul, nekik kevesebb jár az örökségből?

Persze, ezt a legkönnyebb odavágni, hogy maradhattak volna, miközben meg te is tudod, hogy élhetetlen helyzet lett volna. Nem tudom, most mit szólnál, ott laknának mind családostul.

Szóval akkora hülyeségeket mondasz, ne harsgusj....

júl. 24. 13:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!