Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem fogunk csak 1 személy, a...

Nem fogunk csak 1 személy, a nővérem kedvéért vegán menüt csináltatni az esküvőnkre. Ezért mi vagyunk a szemetek?

Figyelt kérdés
Nem fogjuk pluszban fizetni a rohadt drága alapanyagokat, ezekből a húspótló készítményekből 200g 1400-1500 forint körül van, a tojás és tejmentes sütikről nem is beszélve. Anyám szerint ezért érzéketlenek vagyunk, mert mit fog így enni a nővérem az esküvőn? Megmondtam őszintén, hogy úgy gondoltuk ez legyen a nővérem gondja. Vagy feltalálja magát és eszik pl.csak köretet vagy rendel magának a saját pénzén vagy hoz magával vagy nekünk teljesen mindegy. Erre anyám kiakadt, hogy milyen bunkók vagyunk.
2024. máj. 5. 11:21
 151/161 anonim ***** válasza:
95%

“ Én nem kötözködtem, tényleg sushit választanék, ha valaki megkérdezi, van-e igényem.”

A kérdés nem arra vonatkozott, hogy ki, pontosan mit kér, hanem, hogy van-e olyan igénye, amit figyelembe kell venni (vegetáriánus, vegán, valamilyen intolerancia/allergia, vallási jellegű igények, vagy mondjuk valaki nem bírja a csípőset ) - számomra tök alap, hogy ha vendéget hívok, akkor ezeket megkérdezem, és nem adok tejszínes sütit a tejérzékeny vendégnek, vagy a vegának rántott húst, az alkoholproblémákkal küzdő családtagot sem traktálom pálinkával. És igen, ha egy vendég autista, és jelzi, akkor próbálok neki valót intézni. Ha te autista vagy és csak szusit eszel, akkor intéznék azt. De nyilván egy esküvőn van egy alap menü, és abból kell alapvetően kihozni olyat, ami végül mindenkinek jó. A vega/vegán vonal kezelhető szerintem, ahogy az intoleranciák többsége is.

2024. máj. 7. 10:44
 152/161 anonim ***** válasza:
30%
Jaajj, de szépen válaszolsz az autistának ahelyett, hogy mondanád neki, hogy üljél már le édesanyádat traktálni a debil gondolataiddal és kötekedéseiddel.. Jaaaj, de üügyeees!
2024. máj. 7. 10:53
 153/161 anonim ***** válasza:
27%

152, tehát akkor valaminek kell lennie. Valamilyen vallási, akármilyen *kifogásnak*.

Ez olyan, mint mikor laktózosnak kell hazudnod magad, mert a sima nemet nem fogadja el senki.

(Mellesleg sokan ezért utálják a különcködőket, mert nekik jár a különleges bánásmód. Ha csak egy normális, egyszerű ember vagy, mindenféle kitalált baromság nélkül, akkor a seggedet is tisztára nyalják.)

2024. máj. 7. 10:56
 154/161 Grizesteszta ***** válasza:
90%

#150: A kérdésedből kitűnik, hogy te sem vagy egészen 'normális'. Mert az OK, hogy te szereted a sushit, én is szeretem, de azért egy esküvőre nem adom le igényként. De azt leadom 'igényként', hogy a gyerekem gluténérzékeny vagy a vőm vegán. És érdekes módon, egy 100 fős esküvőn is alkalmazkodnak, rendelnek egy glutén/tojás mentes menüt és rendelnek 1 vegán menüt, de sem nekik, sem nekem nem jut eszünkbe, hogy egy adag sushit is rendeljenek. Sőt, még egy lazacot sem, mert sem ez, sem az nem az 'átlagízlés' én viszont remekül megeszem egyszer a sült csirkét vagy a töltött káposztát is és majd otthon eszem sushit és lazacot. És szerintem ez a különbség, amit ha nem érzel, akkor tényleg nem vagy 'normális': nem mindegy, hogy az akármi a kedvencem, ergo: legyen, vagy ezt/azt nem tudok/akarok enni, ergo:legyen mentes. Mert ezt marhára más kör és másként köti meg a vendéglátó kezét. És itt nem kell százféle igényhez alkalmazkodni, mert van az a 4-5 'korlátos étrend' és van a nagy átlag, ezt - ha akarja valaki, pláne városban- 30 perc alatt leszervezi.

Én voltam étteremben olyan 60 szülinapon, ahol voltunk vagy 80-an, és átlag kaják voltak, de a konyhában már ott volt 1 glutén/tojás mentes menü és 3 vegán menü. És a 4 érintett is evett boldogan, de a másik 76-nál nem végzett a vendéglátó közvélemény kutatást, hanem rendelt átlag kajákat és kész. Akik itt úgy kezelik az ilyen/olyan diétásat, hogy fakszni, azok talán feltehetnék így a kérdést: szeretem-e annyira ezt a személyt, hogy a szülinapomon/esküvőmön/akármimen megoldjam neki az extra kaját? Mert ha szeretem: megoldom. Ha nem szeretem, akkor nem hívom meg. Ezzel el van sikálva. És ha a kérdező így kérdezne ( most mindegy, hogy valós kérdés vagy bullshit) akkor már nem is kéne kérdeznie: nem hívná meg a nővérét és kész.

2024. máj. 7. 11:58
 155/161 anonim ***** válasza:
100%
Don Pepében tök jó vegán kaják vannak és nem csak street food, hanem normálisak is, az adagok se rosszak. A legdrágább fogás 5 ezer körül van, 10-ből már kihozol leves+főétel+desszert kombót is. De nyilván ez a kérdezőnek teljesen mindegy, neki nem megoldás kell.
2024. máj. 7. 12:28
 156/161 anonim ***** válasza:
80%

“ 152, tehát akkor valaminek kell lennie. Valamilyen vallási, akármilyen *kifogásnak*.”

Igen. Egyébként, noha mindig megkérdezem, általában nem szoktak extra igények lenni, vagy olyanok merülnek föl, hogy valaki érzékeny a puhatestűekre - de ugye alapból sem szoktam pl kagylót főzni. Egyik barátnőm kisfia allergiás a banánra- akkor nyilván nem banánkenyér a desszert. Olyan sok van, aki mondjuk érzékeny a laktózra- de pl ők vesznek be tablettát - és akkor mondjuk nem tejszínes cuccot készítek. Ha gyerek vendég jön, akkor nyilván arra is igyekszem figyelni (sültkrumpli, tészta, pizza, a desszert legyen csokis). De igazából ezek nem annyira bonyolult dolgok, hogy ezeken ennyit kellene vergődni. Az embereknek különböző ízlése van, illetve különböző dolgokat ehetnek/nem ehetnek, nem lehet mindenkinek mindig ugyanazt adni. Aki vendéget hív, ezt illik figyelembe venni - ahogy egyébként a vendégnek is illik valamilyen szinten alkalmazkodni és elfogadni a vendéglátás kereteit (egy esküvőn nyilván nem lehet az egész menü vegán egy ember miatt, és az étterem se fog valami gourmet vegán kaját összedobni, hanem valami egyszerűt)

2024. máj. 7. 12:33
 157/161 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudom felétek mi a szokás, nekünk nemrég volt lagzink, rokonunk párja vegán és őt is meghívtuk úgy, hogy előtte nem sikerült vele összehoznunk egy személyes találkozót. Ennek ellenére vegán menüt kértünk neki, minimálisan került többe, mint a többi étel, szerintem ha valakit meghívsz alap dolog, hogy figyelembe veszed, mit eszik. Te sem szívesen mennél olyan lagziba, ahol nem tudsz mit fogyasztani, csak saját kontóra.
2024. máj. 7. 15:35
 158/161 anonim ***** válasza:
67%
Haggyjad már magad, 1 főre nem tízezer a vegán menü! Bezzeg a pénze jól jönne...
2024. máj. 7. 19:41
 159/161 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk is most lesz lagzi, és megmondom őszintén, hogy egyedi igényekre, csak minimalista módon fogok készülni. Nekem egy adventistám lesz, az ő kedvéért külön lesz csirkés tálca.
2024. máj. 8. 14:16
 160/161 anonim ***** válasza:
50%
Igen, bunkók vagytok.
2024. máj. 8. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!