Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogos, ha úgy döntök, nem...

Jogos, ha úgy döntök, nem foglalkozom velük, a sajàt érdekemben?

Figyelt kérdés
Anyu és a nővérem megbeszélték, hogy a nagymama utàni örökségét teljes egészében a testvérem kapja, valamint konkrétan kijelentették, hogy én nem szàmítok nekik. Ezek utàn a testvérem és anyu elvàrjàk, hogy én is segítsek anyunak az idősotthona fizetésében, mert a testvérem egyedül nem bírja. Megjegyzem, engem nem tàmogattak meg segítettek soha semmiben, mindenem, amim van, egyedül magamnak köszönhetem.
ápr. 5. 19:45
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
34%

Kb. milyen összértékű vagyon (pénz, ingatlan, ingóság) volt anyukád öröksége, amit a nővérednek ajándékozott?

Mivel indokolta, hogy nem igazságosan osztja el köztetek?

Volt esetleg bármi anyukádnak nyújtott segítség (pl. idősotthon előtti tartós otthoni ápolás), amit a testvéred egyedül vállalt huzamosabb ideig, vagy netalán bármi más lyan anyukádnak nyújtott támogatás, amiben nem egyformán vettétek ki a részeteket?

Vagy simán csak a testvéred a kedvenc, hogy anyukád - nem tudom, milyen komoly értékű örökséget - neki ajándékozott?

Mennyi az idősotthon havi díja, és ebből mennyit fedez anyukád nyugdíja?

Mióta van ebben az otthonban?

ápr. 6. 14:21
 32/34 anonim ***** válasza:
82%

22, akkor viszont belép az, hogy NEM önhibáján kívül lett vagyontalan (az anya), hanem azért, mert odaajándékozta a másik gyerekének.

Pereljen nyugodtan, meg telibevert forintot sem fognak megítélni.

ápr. 6. 18:42
 33/34 anonim ***** válasza:
73%

30.

Erről beszélek. De a sok ostoba, meg a jogszabály magyarázatát sem olvassa.

ápr. 6. 21:52
 34/34 anonim ***** válasza:
Mi újság Kérdező?
okt. 18. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!