Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha hivatásszerűen foglalkozol...

Ha hivatásszerűen foglalkozol valamivel, akkor elvárod, hogy a gyerekeid is azt csinálják?

Figyelt kérdés

Például sportolsz, akkor nekik is kell? Vagy ha családi vállalkozásod van, akkor ők azt vigyék tovább? Ha orvos, vagy ügyvéd vagy, legyenek ők is azok?

A hangsúly pedig az "elvárás" szón van.

2023. máj. 29. 08:51
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
67 szavazat
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
97%

Dehogy.

De jó kis vitagenerátor ünnepnapon...

2023. máj. 29. 09:06
 2/22 A kérdező kommentje:
Sem provokatívnak, sem ünneprontónak nem gondolom, de ne olvasd, ha zavar az ünneplésben
2023. máj. 29. 09:18
 3/22 anonim ***** válasza:
0%
Igen, én kifejezetten azzal a szándékkal gondolkozok az utód nemzésen, hogy legyen aki tovább viszi a családi vállalkozást és a dinasztiát.Máskülönben nem sok értelme lenne.
2023. máj. 29. 09:23
 4/22 anonim ***** válasza:
91%
Sajnos az elvárasok hozzák magukkal a legtöbb csalódást. Ha nem vársz el, nem csalódsz. Mennyire egyszerű, mi mégis bajnokok vagyunk a komplikálásban.
2023. máj. 29. 09:48
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

A lehető legkárosabb dolog ha egy szülő mindenáron azt akarja, hogy a gyereke vigye tovább azt amit ő álmodott meg magának.

Persze legtöbbször azok akarják ezt, akikre szintén ráerőltették.

Én sajnos ilyen szituban voltam. Faterom már születésemkor eldöntötte, hogy "Na ez fiú lett, akkor ő fogja csinálni azt amit elkezdtem!"

Egész gyerekkorom azzal telt el, hogy próbáltam megszeretni és megtanulni azt amit elvár tőlem és ez hihetetlen stresszes volt nekem, mert nem is igazán fogott meg a dolog és nem is nagyon tetszett, emiatt pedig folyamatosan csalódott bennem faterom.

Végül 23 éves koromban döbbentem rá, hogy "haló. ez az én életem. ha nem akarom ezt csinálni, akkor nem fogom!"

Azóta elköltöztem fateromtól 200km-re. Tartsuk a kapcsolatot, de még mindig próbál hazacsalni, hogy csináljam amit ő elkezdett. Egyszerűen nem képes felfogni, hogy ez tökre nem így megy.

2023. máj. 29. 10:01
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de az azért nyilvanvalo, hogy a sportoló szülő valamilyen szinten azért nyomni fogja a gyerekre a sportot, ahogy a több diplomás is a tanulást.
2023. máj. 29. 10:12
 7/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell, hogy továbbvigye a családi vállalkozást, de az abból befolyó vagyonra se tartson igényt, sem örökségként, sem máshogy.
2023. máj. 29. 10:15
 8/22 anonim ***** válasza:
27%
Sajnálom, hogy rosszul érzed magad 7-es. Szükséged van segítségre?
2023. máj. 29. 10:20
 9/22 anonim ***** válasza:
5%
8-as, Köszönöm az aggodalmat, de nagyon jól érzem magam.
2023. máj. 29. 10:23
 10/22 anonim ***** válasza:
98%

Egyáltalán nem várom el. Csak azt szeretném, hogy legyen legalább egy jó, piacképes szakmája, amit természetesen ő választ ki, nem én!

Aztán felőlem csinálhatja hobbikent azt amit szeret, de abból nem tartja el magát.

De ha mégis sikerül neki, akkor sem árt egy jó szakma a kezében.

2023. máj. 29. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!