A nagytesónak vagy a kistesonak a nehezebb?( lelkileg)
Nem tudom, miért pontoztak le, az én négyévesem sem tudja eldönteni még azt sem, hogy májkrémes kenyeret akar-e, nemhogy kistesót. :D Nem túlzok, konkrétan így van. Megkérdezhetem bármiről, miért ne, de hülye lennék, ha a válaszára alapoznék...
3 és fél éves korában lett kistesója. Szerintem még most sem tiszta neki, hogy örül-e vagy sem.
Szerintem azt nem a gyerek kompetenciája eldönteni, hogy legyen-e kistestvére - valóban, de akkor a szülő OLDJA MEG a kisgyerek elhelyeszését, a szüneteket, és ne a nagyobbra sózza rá.
Érdekes, az idősebbnek abban kss a neve, hogy legyen-e tesója, "nincs beleszólása", de azt vegye természetesnek, hogy majd ingyen bébiszittelhet, mert "ennyit megtehet a testvéréért".
Nem érdekes kettős mérce???
Én NEM akarok testvért, de nem az én dolgom eldönteni, viszont alap, hogy szeretnem kell és vigyázni rá. :D
Idősebbként írom ezt.
24-es vagyok, ifen, az lemaradt, hogy 8 évvel kisebb a tesóm, és minden kib szünetben rám sózták.
A testvéred, vigyázz rá.
Bmeg, én akartam a gyereket?! Nem, én határozottan nem akartam egy 0-24 síró újszülöttet. Ja, hogy az full nem számít, de az ingyen szittelésre jó leszek.
És igen, nagyjából 13 éves koromtól 21 éves koromig ez ment, mert "a tesód, vedd ki a részedet az életéből".
Amióta elköltöztem, nem járok haza. Nem érdekelnek a szüleim, akik ingyen szitternek használtak ÉS mellette minden nap lebsztak, ha a kicsi rosszalkodott.
A tesóm meg főleg nem érdekel. Nem kértem őt - és gyerekem sem lesz, mert 8 éven keresztül "volt egy".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!