Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha a testvérednek szervdonorra...

Ha a testvérednek szervdonorra lenne szüksége és te alkalmas lennél, vállalnád?

Figyelt kérdés
2023. dec. 8. 07:55
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
100%
Hát... csontvelőt biztosan. Vesét talán.
2023. dec. 8. 14:20
 32/50 anonim ***** válasza:
89%
Még egy csepp vért se kapna tőlem, nem hogy szervet. És igen, van okom így nyilatkozni.
2023. dec. 8. 15:04
 33/50 anonim ***** válasza:
89%
Igen. Ès fordítva is biztos lennèk benne , hogy a testvèrem adna.
2023. dec. 8. 15:11
 34/50 Metionin ***** válasza:
67%
Biztos hogy nem, senkinek. Sajnos bármikor történhet velem is akármi, nem kockáztatnám a saját életem senkiért. Másrészt amit korábban is írtak, a donorszerv ideiglenes, lehet hogy a recipiens 2-3, lehet hogy 12-13 évet fog vele élni, én meg élnék vele még 30-40-et. Halálom után vihetnek belőlem mindent, ami használható, de míg élek, a saját szerveimet szeretném én használni.
2023. dec. 8. 17:22
 35/50 anonim válasza:
93%
Igen. Mi tipikusan az a testvérpár vagyunk, akik folyton marakodnak, de ha baj van, rögtön a másik mellé állunk. Mindenemet odaadnám, ha ez kellene ahhoz, hogy megmentsem, és tudom, fordított esetben ő is ugyanezt megtenné értem.
2023. dec. 8. 18:36
 36/50 anonim ***** válasza:
86%
Nagyon nem vagyok jóban a testvéremmel, személyesen is csak pár havonta találkozunk, és havonta beszélek vele, de az is csak üzlet miatt. Mégis akármennyire is nem szeretem őt, a családom része, úgyhogy lennék donor. Ugyan úgy ahogy anyagilag is kisegíteném ha szüksége lenne rá. Most is intézem a lakáskiadásait teljesen ingyen. Emiatt kell havonta kommunikálnom vele, ha nem lennének a lakások, nem is beszélnénk. Viszont mint mondtam, a család része, nekem meg első a család.
2023. dec. 8. 21:13
 37/50 anonim ***** válasza:
90%
Persze ha lehetne, segítenék.
2023. dec. 8. 22:27
 38/50 anonim ***** válasza:
91%
Mi is olyanok vagyunk az öcsémmel mint amit a 35os írt. Gyerekként is mindig veszekedtünk és most is a beszélgetésünk 90 százaléka arról szól hogy beszólogatunk egymásnak. Ennek ellenére szeretjük egymást és ha lenne lehetőségem plusz 10 évet adni neki akkor megtennem, kerül amibe kerül. Ahogy fentebb is írta valaki, inkább ne egyek konyakmeggyet mint hogy ne legyen testvérem.
2023. dec. 9. 09:10
 39/50 anonim ***** válasza:
88%

Természetesen igen, vállalnám. Például azért is, mert általam ismeretlen külföldinek is adtam (gerincűri érzéstelenítés után a csípőlapátomból) műtéti úton levett csontvelőt.

Egyébként a lehetséges kockázatok tükrében még inkább jó érzés lenne számomra, hogy ha ily módon hozzájárulhatnék az életesélyeinek javításához, főképp ha ahhoz hogy egyáltalán tovább élhessen.

2023. dec. 9. 20:41
 40/50 anonim ***** válasza:
88%

Én igen. Ha kéne élve vágnam fel magam hogy ő elhessen.

Nagyon sok mindent köszönhetek neki, az életet áldozta rám szinte. Szóval igen. Habozás nélkül.

2023. dec. 9. 20:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!