Ha a testvérednek szervdonorra lenne szüksége és te alkalmas lennél, vállalnád?
Csontvelõt adnék, mert az újratermelõdik. Más szervet nem.
Ez a szervátültetés úgy van beállítva, hogy kapott vesét, májat, akármit, hú de jó, probléma megoldva. A valóság meg az, hogy ha nem egypetéjû ikrekrôl van szó, az idegen szerv elkezd szépen lassan tönkremenni. Ha minden rendben, és jól hat az immunrendszert elnyomó kezelés, akkor bír a szerv úgy 10 évet. És ez a szerencsés eset, mert van, hogy hamarabb tönkre megy. Utána mi van? Ugyanott vagyunk, jöhet a következô családtag? Úgyhogy bocs, de én nem dobom el a szerveimet, amiket én használnék még 30-40 évig, csak hogy valaki nyerjen 5 max 10 évet.
Szuper, hogy lehet egy vesével is élni, de létezik olyan, hogy veserák. Annyira nem is ritka, ismerôsi körben is van. Akkor a beteg vesét ki kell venni, és bizony jól jön, ha megvan a másik.
Amúgy ha nekem kellene szervátültetés, én vissza is utasítanám az átültetést élô donortól. Az én betegségem az én bajom. Nem fogadnám el, hogy bárki megcsonkíttassa magát miattam. Halott donortól fogadnék csak el szervet. Ha meg nincs, hát így jártam.
nem
nem vagyunk olyan viszonyban
ellenben anyámnak gyerekemnek bármikor
Igen.
Nem tudnék tükörbe nézni, ha segíthetnék és mégsem tenném meg. Fordított esetben ő is megtenné értem, mert szeretjük egymást. Akkor is, ha "csak" néhány plusz évet adnék neki, hiszen nem akarom, hogy minél előbb meghaljon. Ez a minek egyek ha holnap úgyis kisz*rom esete... Igazából akkor nekem is felesleges a szerv, hiszen előbb vagy utóbb úgyis meg fogok halni.
Neki két gyereke van, akiket imádok, nekem egy egyelore, mindketten
*15 vagyok, véletlen hamarabb elküldtem, tehát...
Nekem egyelőre egy gyerekem van, úton a második. Most akkor fosszam meg önzőségből az unokahúgaimat az anyjuktól? Ez azért meredek. A donor számára is van kockázat nyilván, de azért vannak előtte az alapos vizsgálatok, kockázatelemzések, ez nem olyan, hogy berongyolsz a műtőbe és kikapják minden nélkül a fél vesédet.
Természetesen.
Vért adok idegeneknek is.
A kockázatokat és a várható eredményt mérlegelve feltétlenül.
A közelmúltban a nejem volt nagyon rossz helyzetben. Neki is ajánlottam, hogy ha kell bármit kivehetnek belőlem. Sajnos nem olyan az eset, hogy ez segítene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!